Discovery MPI'mi Yoksa Grand Vitara 2.0'mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Göksoy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,338

Göksoy

Yeni Üye
Yer
Feneryolu
Merhabalar,
Siteye çoktandır üyeyim fakat hiç konu açmadım. Bu siteyide sevgili Can'dan (Mogzilla Jr) öğrenmiştim. Daha öncede başka sitede aşağı yukarı başlıktaki konuyu sevgili Can'la muhakeme etmiştik ama sizlerinde değerli fikirlerinizi almak isterim. Efendim, ben ve eşim doğayı çok seviyoruz ve fırsat buldukçada doğaya çıkmaya ve herkesin giremediği yerlere girmeye pek bayılıyoruz bazanda fotoğraf çekmeye çalışıyoruz, ama tabii bu sizlerin off-road serüveni gibi değil. Çünkü ben araba ne kadar dayanıklı olursa olsun arabaya kıyıpda o zorlu şartlara sokamam (belki biraz aşırı titizlikden) ama girenlerede şapka çıkartırım. Birde naçizane, Gökçeada'da tam tabiriyle Allah'ın dağında yolu olmayan merkeze yaklaşık 20-25 km uzaklıkta bir taş ev yapmak için mücadele veriyoruz (o da ayrı bir çılgınlık) orayada normal bir otomobille gitmek zor bazende olanaksız. Aslında gönlümde yatan aslan 300 Tdi ama sizlerin bu sitedeki tartışmalarını okudukça (genelde dizel araçların gerek alırkenki yüksek bedelleri gerek pahalı yedek parçaları ve gerekse yüksek bedelli rektifiyeleri ve birde çabuk motor eskitmeleri bilgim dahilinde) beni benzinli araca sevk ediyor. Birde bu aracı (zengin olmadığmız için tek araç sahibi olmak zorundayız) günlük kullanımda Kadıköy yakasında en çok eşim kullanacak ben ancak birlikte bir yere veya seyahate gidersek kullanıyorum. Açıkçası V8'leri gerek benzinli gerekse LPG'li kesinlikle düşünmüyorum! Geriye bence bir Disco. Mpi ve birde Grand Vitara kalıyor. Ama gönlüm gene LR'den yana....
Değerli görüşlerinizi beklerim.

Ynt: Discovery MPI'mi Yoksa Grand Vitara 2.0'mı?

Selamlar,
eger sizi yanlis anlamadiysam..

1) tek arac
2) Cok agir arazi yok
3) Ekonomik olmali
4) Benzinli
5) V8 ve LPG yok
6) Yeterli guc/agirlik dengesi olmali (bu da benden ..)

diyorsanız, bence Suzuki.. Zira,

1) tek arac: sehiricinde de kullanacaksaniz cok "iri" olmasa iyi olur.. Suzuki
2) Cok agir arazi yok : Suzuki / Disco
3) Ekonomik olmali : Suzuki (Disco parcasi hic ekonomik degildir, tamircileri de Suzuki kadar yaygin degildir)
4) Benzinli : Suzuki / Disco
5) V8 ve LPG yok : Suzuki / Disco
6) Yeterli guc/agirlik dengesi olmali (bu da benden ..) : net bir sekilde Suzuki

==> Suzuki: 6 / Disco Mpi: 3

tabii lutfen unutmayiniz ki, bunlar Disco I kullanmış, Suzuki'yi ise kullananlardan dinlemiş bir Defender sahibinin görüşleri.. iyi gunler dilerim, reha

Reha bey,
Önce ilginize ve yanıtınıza çok teşekkür ederim. Benim maalesef sizler gibi bilhassa arazide 4x4 deneyimim olmadığı için belki sizlere komik gelebilecek sorularım olabilir bu nedenle beni bağışlayınız. açmış olduğum konunun içinde Gökçeada'dan bahsetmiştim. Benim için oraya her şartta (yağmur, çamur ve kar) ulaşmak önemli çünkü biz ileride yılın 8 (sekiz) ayını orada geçirmeyi planlıyoruz (google earth'den bakabilirsiniz; Güzelcekoy:40 derece 10'44.19''K / 25 derece 57'35.44'' D) ve buraya yol yapılmayacak. Bu şartlarda Suzuki Grand Vitara orada veya benzeri yerlerde iş görürmü?
Teşekkür ederim.
Sevgiler,
Gazanfer Göksoy

Not: aslında yukarıdaki google earth bilgisini eklemek istedim ama bilgisayar özürlü birisi olduğumdan beceremedim!

Selamlar,
Suzuki kesinlikle sizi goturebilir bence.. Eger gerekli modifikasyonlari yaparsaniz tam bir canavar elde edersiniz.. iyi gunler dilerim, reha

Göksoy Bey;

Öncelikle Gezenbilir'e hoşgeldiniz. Ben eski bir MPI kullanıcısı olarak Reha Abi gibi düşünemiyorum :smiley: Grand Vitara ve Discovery hem boyut hem de özellikler açısından farklı araçlar. Vitara kendi yapısı gereği yere daha yakın, iç hacmi daha ufak, araziden ziyade yolda kullanım için tasarlanmış bir araç. Benzin tüketimi MPI'a göre daha az olabilir. Konforu karşılaştıramıyorum. Vitara'nın konfor özellikleri hakkında bilgim yok. Hangi yıl ve model araç baktığınızı bilmiyorum ama, MPI baktığınıza göre 1998'den eski bir araç almayı planlıyorsunuz. Eski aracımdan bahsedeyim, siz Vitara ile karşılaştırın.

1998 model MPI kullandım. Hemen belirteyim aracı hala kullanıyorum, ama motorunu değiştirdim. Standart hali ile maks 175km/h hız yapmıştım, daha da yapardı. ortalama 12lt/100km yakıt tüketiyordu. normal yolda sorunsuz giderken, toprağı gördüğünüz anda arazi konumuna geçmeniz gerekirdi. geniş iç hacmi, bagajı işime yarıyordu açıkçası, bir de tavan sepeti yapmıştım, vitarayı da yukarı koyabilirdik.

Eğer sürekli arazi yapmayacaksanız, sadece bozuk yollarda gidecekseniz; bence ikisi de iş yapar. Yolda Vitara daha ataktır, arazide standard hali ile MPI daha rahat gezer. Ama olur da ileride gerçek anlamı ile arazi yapmak isterseniz, 1.6lt motorlu normal vitara ve 2.0lt motorlu MPI az kalır. Vitara'yı çok net bilmiyorum ama sanırım 2.5lt seçeneği de var. Disco'yu ise en iyi V8 kaldırıyor.

İstanbul'da her iki aracın da bakımı sorun olmaz. Gökçeada'da ise durum biraz karışık. MPI'ya hem Land Rover hem de Rover servisi bakabilir. Suzuki'ye sadece Suzuki servisi bakacaktır. Eğer sanayiye götürürüm derseniz, her ikisine de bakım yaptırabilirsiniz. Yeter ki, ağır hasarlı bir işiniz olmasın. Kullanılan filtre, kayış, kasnak, buji, yağ gibi ürünler ucuz parçalar ve hemen her yerde bulabilirsiniz. motor parçalarını ise İstanbul'dan getirtmeniz gerekebilir.

MPI sadece düz vitesle sunulmuştu, Vitara'da otomatik de var diye biliyorum. Bu da eşinize bir kolaylık sunar. Ama ben oldum olası düz vites sevmişimdir. Arabayı daha rahat kontrol edersiniz.

Alım fiyatları konusunda ise bir bilgim yok. MPI için 15-30K YTL gibi geniş bir aralıkta araç bulabilirsiniz. 20-25K YTL arasına da Discovery 300TDI bulabilirsiniz.

Alacağınız aracı iyi günlerde kullanın.

benimki şimdi müslüman mahllesinde salyangoz satmak gibi olmasın ama ; sadece skıldığım için off road sınırlarmı genişletmek için geçen yıl vitaramı (V6 2.0 litre) satıp , discovery I v8 3,9 almıştım. Bir süre kullanp "özel üniversitede çocuk okutsam daha ucuza gelir" diye düşünüp işletme masraflarndan dolayı bir kaç içinde satp tekrar vitaraya dönüş yaptım. Disco benim de tek arabam dı.
Neden ;
1- ağır bir araç , hantal olma sonucunu doğuruyor. Motoru ise homurtusu dşında V8 gibi performanslı değil. Vitara hafif ama şaseli küçük hacimli ama hacmine eşdeğer performans sunuyor.
2- Ekonomik değil , gerek vergi yükü, gerek yakt ekonomisi zorluyor V8 lpg olmadan yürütmesi iyi bir bütçe istiyor. Lpg de de benzinli bir vitaradan fazla tüketim değerine sahip.
3- Şehir içinde tek araç olduğundan her yere girip çıkmakta, park etmede dar sokaklarda dönüşlerde vitaraya göre dezavantajlıdır.Kullanm vitara kadar pratik değildir.
4- Yine ağırlğından ötürü arazi şartlarnda bir vitara ile hoplaya zplaya geçeceğiniz bir yeri göreceli olarak daha zor geçiyor hissine kapılabilrisiniz.
5- İç hacim ve kargo alanı konusunda silme discovery tabii ki...
6- Bahsettiğiniz arazi şartlarnda her iki araç da işinizi fazlasyla görür her ikisinin de arazi yeteneğinin belki yarısın ancak kullanrsınz.Standart hali ile vitara dahi sizi emin olun şaşırtır.Sİtedeki vitara başlklarını ve görsellerini incelerseniz görüsrsünüz. Fakat derin kanallar aşırı tahrip olmuş yüzeylerde vitarann standart yüksekliği yetersiz gelebilir.

Discovery V8'in bakım maliyeti ve vergisi konusunda yorum yapamıyorum... ama MPI'ın bakım masrafları komikti. vergi 2.0lt araç olduğu için azdı. Düz vites V8 kullandım çok kısa bir süre ve performansını beğenmiştim.

Seçiminizde araca uzun süre sahip olacağınızı düşünerek karar vermenizde fayda var.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR