Discovery Mpi Kullanan Yok Mu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erkan_coşkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,099
Ynt: Discovery Mpi Kullanan Yok Mu ?

ccez' Alıntı:
slm arkadaşlar lada niva daihatsu ferozadan sonra şimdi bir land rover sahibi olmak istiyorum vede oda disco mpı modeli olsun diye düşünüyorum ancak bir kaç sorum olacak ? yakıt olarak beni cok üzermi aranızda ölçen varmı kaç litre 100 km de lpg yakıtı?
Yedek parçada sıkıntı ceken varmı?
motor kasayı rahat kaldırıyormu ?
kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim herkeze iyi geceler..

Benim öküzbaşın lpg yakıtı şehir içi sakin kullanımda 16-18 lt, şehirler arası 100-110 km süratle 12lt. Serilik açısından oldukça kötü. Zaten 0-100 km hızlanması teknik olarak 16.4sn. Dalaman Fethiye arasındaki yokuşlarda 3ncü viteste bağıra çağıra tırmanıyoruz. Düzlükte 100km hızla gidişi kusursuz. Tabi benim aracımın debriyaj balatasının son demlerini yaşıyor olmasının da epey etkisi olduğunu düşünüyorum.
Ancak küçük sevimli vitesi low a aldığınızda gayet tatminkar. Diff lock plaj için birebir. Off road sporuyla pek alakam yok. Fakat Dalaman çevresinde pek bilindik olmayan koyların yolları bozuk. Bu yollarda asfaltta gidiyormuş gibi gidebilmek çok keyifli.
Önceki arabam opeldi. Ondan önce avensis vardı. Onlara kıyasla parçaları pahalı değil. Ayrıca pekte parça ihtiyacı olmuyor. Elektronik pek bişey yok. Mekanik parçalar çok sağlam. Narin parça yok.
Sonuç olarak ben aracımı çok seviyorum. Eşimde severek kullanıyor. İhtiyaçlarımızı fazlasıyla karşılıyor. Tavsiye ederim.

Etiketler

hepbostanci' Alıntı:
Benim öküzbaşın lpg yakıtı şehir içi sakin kullanımda 16-18 lt, şehirler arası 100-110 km süratle 12lt. Serilik açısından oldukça kötü. Zaten 0-100 km hızlanması teknik olarak 16.4sn. Dalaman Fethiye arasındaki yokuşlarda 3ncü viteste bağıra çağıra tırmanıyoruz. Düzlükte 100km hızla gidişi kusursuz. Tabi benim aracımın debriyaj balatasının son demlerini yaşıyor olmasının da epey etkisi olduğunu düşünüyorum.
Ancak küçük sevimli vitesi low a aldığınızda gayet tatminkar. Diff lock plaj için birebir. Off road sporuyla pek alakam yok. Fakat Dalaman çevresinde pek bilindik olmayan koyların yolları bozuk. Bu yollarda asfaltta gidiyormuş gibi gidebilmek çok keyifli.
Önceki arabam opeldi. Ondan önce avensis vardı. Onlara kıyasla parçaları pahalı değil. Ayrıca pekte parça ihtiyacı olmuyor. Elektronik pek bişey yok. Mekanik parçalar çok sağlam. Narin parça yok.
Sonuç olarak ben aracımı çok seviyorum. Eşimde severek kullanıyor. İhtiyaçlarımızı fazlasıyla karşılıyor. Tavsiye ederim.
Hepbostancı ya katılmamak mümkün değil klima devreye girince zaten yukardaki değerlerin hepsi daha da artıyor en son buji kablosu problemi yüzünden sıkntılar yaşadım onu hallettik çok şükür şimdi de kontağı çeviriyorum tırt tırt ses yapıp çalışmıyor orjinal kumandası ile acıyorum kapıları sol arka kapı acılmıyor kapatmaya basınca tüm kapılar kapanıyor bagaj kapı kılıtı kapandıktan sonra bile 3-4 sefer daha kilitlemeye çalışıyor.Normal şartlar da yeterli diyebiliriz :smiley:

Haftasonu balık avı dönüşümüzden kısa bir video.

[youtube]http://youtu.be/X6MhW1IBh1c[/youtube]

bu da benim disco 2 görünümlü disco 1 im

087.jpg

080.jpg

Merhaba, Disco MPI tutulmayan bir model midir? Eğer tutulmuyorsa üstadlar gerekçelerini yada yorumlarını paylaşabilirler mi?

Pek fazla tercih edilmediği doğru gibi. Benim fikrim bunun sebebi büyük oranda önyargı.
Eğer off-road yarışlarına katılacaksanız doğru bir araç değil. Ama ailenizle geziler için alıyorsanız harika. Engel aşma konusunda tahmin edilenden çok daha başarılı. 2.5 tdi ile karşılaştıracak olursak 75 Nm eksiği ancak 25 bg fazlası olduğu görülüyor. Dişli oranlarının diğer benzinlilerden farklı olarak dizelle aynı olduğu göz önüne alınırsa 2.5 tdi ın biraz gerisinde de olsa iş yapar diyebiliriz. İnternette biraz araştırma yaparsanız dediğimi destekleyen bilgiler ve videolar bulabilirsiniz. Tabi başta da söylediğim gibi amacınız çok önemli.

Bu tür araçlar genellikle ikinci araç olarak hobi amaçlı alınıyor. Günlük olarak kullanım düşünülmediğinden yakıt tüketiminden çok motor gücüne bakılıyor. Canavar gibi olsun her koşula dayansın ağır off-road için hazırlanabilsin dev lastikler takılabilsin şeklinde düşünürseniz en büyük motorlu olanı en güçlüsünü seçmelisiniz. Zaten o araçla da 2.0 motoru olan bir aracı karşılaştırmak anlamsız olur.

10891893_10152956531957118_5098002778563315765_n.jpg

Merhaba sevgili MPI kullanıcıları. Bende sonunda bir MPI almaya karar verdim, yakında aranıza katılacağım inşallah. Şu anda sahibinden'de iki tane MPI var yakın takipteyim :smiley:

erkan_coşkun' Alıntı:
Nasıl gidiyor mpi lar kimse de ses yok

Erkan Bey siz aracınızı çok güzel yapmışsınız, yabancı forumlarda bir çok yenileme projesi var şu sıralar onları araştırıyorum, sizinde hem far hemde stop grubunuzu çok beğendim. Özellikle arka kısmı nasıl yaptığınızı merak ediyorum kaporta işi oldu sanırım değil mi?

Herkese saygılar, sevgiler.

Anıl

twi2' Alıntı:
Merhaba sevgili MPI kullanıcıları. Bende sonunda bir MPI almaya karar verdim, yakında aranıza katılacağım inşallah. Şu anda sahibinden'de iki tane MPI var yakın takipteyim :smiley:

Erkan Bey siz aracınızı çok güzel yapmışsınız, yabancı forumlarda bir çok yenileme projesi var şu sıralar onları araştırıyorum, sizinde hem far hemde stop grubunuzu çok beğendim. Özellikle arka kısmı nasıl yaptığınızı merak ediyorum kaporta işi oldu sanırım değil mi?

Herkese saygılar, sevgiler.

Anıl

Anıl bey Merhaba ben aracı aldığımda arka stoplar bu şekilde idi incelediğim kadarı ile kaporta işlemi olmuş stopların bulunduğu paneller iki taraf değiştirilmiş arka tampon ise sıkıntılı disco 1 tamponu takmayı düşünüyorum

Lastık ebatlarınız nedir arkadaşlar yada hangi ebada kadar inip çıkabılıyoruz standart bir araç da

Benim lastikler 235 70R 16. Yaklaşık 4 yıllık. Değiştirirken BF 225 75R 16 M/T almayı düşünüyorum.
Bende de 235 70 R16 çok fazla arazı düşünmüyorum artık ebat olarak kaça kadar inebiliriz diye düşündüm kullanma klavuzun da hız performans 205 r16 diyor bir de 235 70 r16 var 205 şeklinde kullanabilirmiyim eksisi ne olur acaba

MERHABALAR BİR WHATSAPP GRUBU KURALIM DİYORUM NE DERSİNİZ BİLGİ ALIŞ VERİŞİ DAHA HIZLI OLUR

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR