Discovery Mpi Kullanan Yok Mu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erkan_coşkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,105

Etiketler
Ynt: Discovery Mpi Kullanan Yok Mu ?

Merhaba,
Ben de Disco mpi aldım. Henüz 1 ay oldu. Elimden geldiğince aracı öğrenmeye ve eksiklerini gidermeye çalışıyorum.
Bilgi paylaşımı beni de mutlu eder.

bende eski bir mpi kullanıcısıyım.deneyimlerimi paylaşamak isterim.

Merhaba arkadaşlar.
Discomu aldığımdan beri bir türlü yerinden kımıldatıp sola yatırmayı başaramadığım küçük sevimli vites kolunu sonunda tamir ettim.
İnternette biraz araştırınca;
http://bahnstorm.com/rover/discodifflock.htm
bu siteye rastladım. Aynı arızanın olabileceğini umarak işe giriştim. Orta konsolu söküp vites kutusuna ulaştığımda milin sıkışmış olduğunu gördüm. İlk sahibi olan bayanın bu güne kadar o kolla hiç oynamadığına bahse girebilirim. Tabi çok sevindim. Ancak sıkışmayı çözmek kolay olmadı. Vites kutusunu söküp dağıtmak zorunda kaldım. Ortadaki milin kola bağlandığı yerde de plastik bir parça varmış yayı tutan. Onu da kırdım. Sonra contact cleaner, hidrolik, wd40, çekiç yardımıyla kaynamayı çözdüm. Biraz zımparalayıp yaklaşık 2 saat boyunca sağa sola oynatarak iyice alıştırdıktan sonra plastik parçayı da halledip hepsini topladım ve yerine taktım. Ardından perçinleri yenilemeden konsolu topladım.
Diff lock tamamen sorunsuz hatta harika çalışıyor. Işık falan 5 net. Fakat orta konsolda aşırı bir motor sesi oluştu. Perçinlerin olmaması ve yalıtımın hafif aralık olmasının bu kadar fark yaratacağı aklıma gelmezdi. plastiğin üzerinde kocaman kalın bir sünger daha var ama nafile. Üşengeçliğimin sonucu olarak tekrar orta konsolu söküp perçinleri yeniledim. İlave olarak tüm yalıtımın üzerine 4 kat köpük yalıtım malzemesi döşedim. Şu an eskisinden çok daha sessiz oldu.
İşlemleri yaparken resim çekme fırsatım olmadı. Ancak vermiş olduğum linkte sayfanın altındaki mavi başlıklar oldukça açıklayıcı resimler içeriyor. Benzer veya benzemez bir sorunla karşılaşacak arkadaşlara yardımcı olmasını umarım.
Linkteki bir kaç resim...

discofixlever.jpg

discolever.jpg

discolink.jpg

discoleverex.jpg

discolinkex.jpg

Bir de sorum var. Bagaj kapısındaki 6.5 inch subwoofer lardan internette Türkiye'den satış yapan sitelerde bulabilen var mı?
Benimkiler paramparça olmuş.

Yurtdışı sitelerden de kolaylıkla getirebilirsiniz,yasa sanayide çıkma olarak rahatlıkla bulabileceğinizi düşünüyorum.türkiye de satış sitesi pek olsun sanmam

hepbostanci' Alıntı:
Bir de sorum var. Bagaj kapısındaki 6.5 inch subwoofer lardan internette Türkiye'den satış yapan sitelerde bulabilen var mı?
Aynı sorun benimkinde de var orjinal değil ama uygun olanları var Mtx 6.0 woofer var tam modelin ismini unuttum çiftti ni 480 veriyordular

Merhabalar;
Konuyu ben açmıştım uzunca süre girdim baktım hiç yazı göremedim fakat geç te olsa bu gün yazılanları okudum ve çok mutlu oldum açıkçası. Discovery mpi ile tanışma ve devam eden maceramdan bahsetmek isterim. 12 yıl boyunca 1983 model land cruiser fj40 a bindik sonrasında 1998 model discovery mpi ile takas ettik araç elimize geçtiğinde perişan bir halde idi işimizin de yapı market olmasının yardımı ile elimden geldiğince eksiklerini yapmaya çalıştım bir çoğunu da halletim fakat benim tabirim ile her araba ustası olan sözde ustaların eline düşünce motordan gelen dizel gibi çalışma sorununu bir türlü halledemedik üst kapak değişti triger seti
subabplar fincanlar contası vs kol yataklara kadar değiştirdik ama sorun çözülmedi araç sesli çalışmaya devam ediyor başka mpi araç sesi de dinlemedim açıkçası ama normal olmadığına eminim. konu hakkında bilgisi olan aynı sorunun yaşayan abilerimiz var mıdır acaba

Merhabalar bende buji kablosu ile sıkıntı yaşıyorum değişmem gerek bulamadım izmir de ankara da ve istanbul da bir kaç yerde sordurdum ellerın de yok elinde olan yada alabileceğim yeri bilen varsa derse memnun olurum.Bmw nin 3.20 modelinin bujı kablosunun uygun olduğu söylendi birde ne kadar doğru bilmiyorum

hepbostanci' Alıntı:

Eğer sadece hoparlörler patlaksa tamir ettirebilirsiniz. Küçükyalı'da Bolero Müzik var. 80'yıllarda kaset doldurttururduk. Benimkiler patlaktı, üstündeki kağıdı değişti, bomba gibi oldu. Aşağıda linkini yazıyorum.

http://www.boleromuzik.com/

slm arkadaşlar lada niva daihatsu ferozadan sonra şimdi bir land rover sahibi olmak istiyorum vede oda disco mpı modeli olsun diye düşünüyorum ancak bir kaç sorum olacak ? yakıt olarak beni cok üzermi aranızda ölçen varmı kaç litre 100 km de lpg yakıtı?
Yedek parçada sıkıntı ceken varmı?
motor kasayı rahat kaldırıyormu ?
kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim herkeze iyi geceler..

erkan_coşkun' Alıntı:
Kayalar oto ile iletişime geçtiniz mi ?
Kayalar,humaoto,ankara da istanbul da ve bir kaç ilde daha sordum yoktu bujikablo diye bir siteden buldum istedim ama uyarmı sıkıntı olur mu şansa bu motorlar rover ın 220-640 serileri ile aynı motor olması lazım diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam rover dan mı baksam bir de bilemedim ;)

haakan35' Alıntı:
Kayalar,humaoto,ankara da istanbul da ve bir kaç ilde daha sordum yoktu bujikablo diye bir siteden buldum istedim ama uyarmı sıkıntı olur mu şansa bu motorlar rover ın 220-640 serileri ile aynı motor olması lazım diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam rover dan mı baksam bir de bilemedim ;)
Bakın motor aynı motor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR