Discovery lastik seçimi için yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan genco1973 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,327

genco1973

hakli mi olmak istersin, mutlu mu?
Yer
kadikoy
Web
www.genbar.com
merhaba.
2003 discovery TD5 kullaniyorum.
yagan karda, ufak bir egimde, egim inis kontrol devredeyken araba bi kac tur atti :smiley: bereket bir yere girmeden kendi kendine durdu. ben araba teknolojik diye epeyi bir guveniyordum ama anladim ki araba ne olursa olsun yere temas ettigi noktalar saglam degilse hersey hikaye kaliyor.
lastikler oldugu gibi kabakti. kis lastikli sahinler ortalikta firil firil donerken benim kuheylan oyle kedi gibi uyudu bir kosede :smiley:

su an aracta, good year wrangler 4 mevsim var. (255/55/18)
offroad icin degil normal sehir ici kullanimda nasil bir lastik almaliyim?
beni boyle inisli egimli yerlerde birakmasin istiyorum (camlica da oturuyorum, egimler cok fazla)
kis sartlarinda ankara, kayseri, bursa'ya da gidebilmeliyim...

bf goodrich icin iyi filan demisler ama sanirim bu markanin uygun capi yok.
michelin'in latitude diye bir modeli var.
bir yukarida dedigim gibi good year wrangler 4 mevsim (kis tipi olarak da ultra grip diye bir model var)

oneriniz nedir?

yaz ve kis icin ayri lastikler almak da kulfetli olacak, toplamda 3000 lira para ediyor.
ama illa boyle yap, en sagliklisi budur dersenizde yaparim sonucta.

yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

Etiketler
Ynt: Discovery lastik seçimi için yardim

Aslında forumda benzer konular çok tartışıldı .

Benim önerim eğer arazi ile işiniz yok ben sadece asfaltta binerim diyorsanız bir takım yazlık bir takım kışlık en sağlıklı çözümdür . Yazlık yerine At de düşünülebilir alternatif olarak .

BFGoodrick All-Terrain T/A ;)

Kar, Çamur, Batak Çatak heryerde gider, çoğu kişide bu lastiği önerecektir zaten, yazları aşınması biraz daha fazla oluyor, yazları başka lastik öneriyorlar ancak kullanırsanızda kaybedeceğiniz bişey olmaz ;) fiyatı uygun ben yaklaşık 2 ay önce 4 tanesini 800'e aldım yani lastiğin piyasa fiyatı 190-200 ;) uzun yıllar kullanırsınız ;) ancak discovery'e nasıl olur bilmem Yavuz abi konuyu görürse o cevap versin en iyisini o bilir, onda da discovery var ama "Master Discovery" :D

ben yeterince okumadan konu acmisim.
konulara bir go< attim, epeyi bilgi verilmis.

4 mevsim lastik alip, saglamindan 2 takim atli zincir koyacagim arabaya...

sağlam lastik alırsanız zincire gerek yok :D bi abi vardı burada vanda oturuyor, BFGoodrick T/A Vardı onda kışın hiç zincir takmamış :D ama tabi yanınızda bulunsun yinede bende zincir yok mesela almadık :D

tunceli gibi 2 metre karin oldugu bir yerde araba surmus biri olarak rahatlikla soyleyebilirim ki van'da zincirsiz arab surmek kolay.
birincisi kar cok, zemin ne olursa olsun esnek oluyor ve bu da lastigin dislerinin tutunmasini sagliyor. ikincisi yine kar cok, oldu ki tutunmadi lastik; en fazla yoldan cikar kara saplanirsiniz (ki camlica'da kara saplanmak icin dua edilir genelde :smiley:
sonuncusu da, alan genis yol genis, kurtarmam manevralari yapma sansi olabiliyor.

gelelim istanbul camlica-sariyer vs. gibi yerlere...
kar en fazla 10 santim yagiyor, hava bir verip bir aliyor (eritip donduruyor). zemin 2 santim buz ve altiasfalt oluyor. esneme payi yok, o 2 santimlik buzu kiracak bir lastik de yok (sadece zincir...) en onemlisi yollar bicak sirti gibi, arabayi yaslayacak durdurtacak birsey yok. bir binanin yuksek duvarindan dusme, apatmanlara dalma tehlikesi had safhada. bir kac araca carparak durabilirseniz sanslisiniz. risk olustugunda kurtarma payi sifir, manevra alani yok...

tum bunlari topladigimizda, buralarda zincirsiz olmuyor.
zaten zincirle de fazla yol yapmiyorsunuz en fazla ara sokaklardan cikana kadar, ana yollarda zaten sorun yok )surekli buz-kumlama oldugu icin zemin asla tam olarak donamiyor.)

4 adet pirelli 4 mevsim aldim. bir de dedigim gibi atli zincir. normal yollarda lastik benim eski kabaklara gore inanilmaz tutuyordu. hatta yerde 5 sanbtim vicik kar varken filan 340 km le giderken fak bir kizaklama ile duruyordu. (adetimdir bir seyi aldim mi her halini guvenli bolgelerde test edip tavrini anlarim) neyse, geldik bizim camlicaya. yerler 2 santim katmerlenmis buz, egimler cok dik ve uzun... hic erinmedim, gocunmadim 10 dakika bile surmedi 2 zinciri takmam. pasalar gibi yardira yardira hic bir aracin giremedigi yollarda dik rampa engebelerde cirit attim yarim saat kadar :smiley: ana artere gelir gelmez de zincirleri bir cirpida soktum.

eger risk vuku bulup arac kontrolden ciktiginda arabanizi yaslayacak bir kaldirim kenari yoksa, yani risk oldugunda caresiz kalacaksaniz sanirim zincir sart...

yine de abileriiz iyisini bilir..
herkese selamlar

:smiley: evet sizi daha iyi anladım, bu arada bu gün dağdaydık kar arayışına çıktık :D (Denizli'ye yıllardır kar düşmüyor :( ) bi yere geldikki yol yokuş, dağın başı, tek aracız, ve yol tamamen buz, araçta BFG T/A lar vardı, maalesef zincirimiz yoktu çıkamadık, videoyu vaktim olursa yüklemeyi düşünüyorum, çıkamadığımız içimizde kaldı, bizde geri dönerken hıncımızı buzdan aldık, aracı yokuş aşağıya buza sürdük, T/A lar buzu paramparça etti :D çok hoşuma gitti :D dediğim gibi vaktim olursa yüklerim, ancak buz bildiğiniz gibi değil, yaşayan bilir, bence en zor zemin tipi, ve en hayırseveri çünkü lastikler aşınmıyor :D

Sevgili Genco dostumuz; :smiley:
Sizin argümanlara kabaca baktığımda,mümkünse bir takım kış lastiği ve bir takımda yaz lastiği seyir güvenliği açısından en doğrusu gibi duruyor. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri