Discovery II CDL Arıza Işığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,980

schweps

Zirve
Merhabalar,
Evvelki h-sonu, hem gezmek hem de aracı denemek için Düzce Kardüz yaylasına gittik ailece.
4 yetişkin, 2 çocuk ve bagaj dolusu malzeme ve nevale.
Aracı henüz tanımaya çalıştığım için diken üstünde kullanıyorum ama şimdilik gayet memnunum. Asfalttaki sürüş keyfi müthiş.

Kardüz'e çıkarken bir kaç noktada (gevşek zeminde ve/veya dönüş esnasında) TC uyarı lambasının yandığını gördüm (sadece iki-üç saniye için). Traction control sisteminin devreye girdiğini gösterdiğini biliyorum.
Dönüş için aracı çalıştırmak üzere kontağı çevirip ekrandaki ikaz lambalarının sönmesini beklerken, sol üst köşedeki merkez dif uyarı ışığı, TC ışığı ve ABS ışığının sönmediğini farkettim. Bu şekilde de yola çıktım mecburen. 100-150m yol aldıktan sonra CDL ışığı söndü ama TC ve ABS ışıkları yanmaya devam ediyordu. Ne var ki ABS'nin devrede olduğunu pedaldan hissedebiliyordum. Düzce'ye kadar gittikten sonra başka bir maksatla aracı stop ettikten sonra ki çalıştırmada onların da söndüğünü gördüm. Şu ana kadar tekrar yanmadılar da.
Araç 2001 model ve arazi şanzımanı kolunda sadece 4H ve 4L seçenekleri var. Diff-lock yok.
Not: Normalde kontağı çevirdiğimde yanan ve sonradan sönen ışıklar arasında da yok bu CDL uyarısı. Sadece yukarıda aktardığım şekilde yandı ve söndü.

Bu durumun herhangi bir problem olup olmadığı ve varsa kontrol etmem gerekenler konusunda yol gösteren olursa sevinirim.

Kardüz.JPG

Ekli dosyalar

• LR D2 Arıza Işığı.jpg
    LR D2 Arıza Işığı.jpg
    91.9 KB · Görüntüleme: 402

Etiketler

Ynt: Discovery II CDL Arıza Işığı

Selamlar;

Sorununuzu okuduğumda bir an kendimi görür gibi oldum. Aynı sorunu bende çok yaşadım. Diz yolda giderken bile birden ABS-TC -CDL ışığı yanıyordu.

Bunun iki nedeni var. Birincisi sürücü koltuğunun altındaki soket başları eskiyor ve özellikle sürücü koltuğunu ileri geri hareket ettirince soketlerde gevşeme oluyor.

İkincisi beyin arızası. Benim sorunum beyin arızasında idi. Fakat ben sorunu beyni değiştirmeden fakat yeniden programlatarak çözdüm. Artık bu sorunu hiç yaşamıyorum. Nasıl programlandığı konusuna gelince bu konuda hiçbir fikrim yok malesef.

Cevap için çok teşekkürler, soketleri kontrol edeceğim.

slm aracınızın sorunu abs sensörünün takıldığı yuva yani porya adını verdiğimiz mekanik parça bu parçanın üzerinde abs sensörünün dönüşünü okuduğu aralıklı bir çember var bu çember yağlandığı zaman veya arasına çamur pislik falan geldiğinde dönüş hızını belirleyemez ve arıza ışıklarını yakar abs sensörünüz veya diğer bir elektronik parçanız arızalı olmadığında ise kontağı kapatıp 4 dakika bekledikten sonra tekrar açmanız arızayı resetler lambalarınız söner. söndüyse sorun mekanik sönmediyse elektroniktir. mekanikse hangi poryanın olduğu cihazla anlaşılır şayet bulunduğunuz yerde cihaz yoksa 4 tekerdeki porya çemberlerini temizlemeniz gerekir. gelelim nasıl temizleyeceğinize 1.adım lastiği sök.,
2.adım balataları sök.
3.adım kaliper bağlantı ayağını sök
4.adım fren diskini sök
5.adım abs sensörünü alyanlık vidasını sökerek çıkar
6.adım abs sensörünün çıktığı yuvanın içini solvent sprey ve hava ile temizle
7.adım yuvanın içine bakıldığında aralıklı dizilmiş kertkler görülecek görünen kertiklerin arası net şekilde görülmeli
8.adım tekrar sökülen parçaları yerine sırasıyla tak
saygılarımla adem karnuçu tel: 0536-287-75-56

Ynt: Discovery Iı Cdl Arıza Işığı

Merhaba Şenol bey
Sorununuzu nasıl hallettiniz acaba? Sorununuz tam olarak neymiş? Dün bende bu ışıklarla tanışma şerefine eriştimde:smiley:
Teşekkürler

Sorun bir daha ortaya çıkmadı.
Adem ustanın detaylı açıklamasında da bahsettiği üzere, sorun muhtemelen abs sensöründeydi.
Adem usta telefonunu paylaşmış, çekinmeden arayabilirsiniz. Yardımcı olacaktır.

Adem bey ;

2004 td5 kullanıcısıyım , aracı çalıştırdığımda hemen 3 defa ding ding uyarı sesi geliyor. bazende gelmiyor:smiley: gösterge panelinde hiçbir uyarı ışığı çaliştıktan sonra yanık kalmıyor peki bu 3 defa ding sesi neden gelir. emniyet kemerini taktım gene geldi, el frenini indirip öyle çalıştırdım gene geldi bazan de ses yok :smiley:)
teşekkürler.

merhabalar.
aracınızı çalıştırdığınızda, ses geldiği anda göstergede s ve m lambaları yanıp sönüyormu.
bir diğer bakmanız gereken işaret, eğim iniş lambası yanıp sönüyormu.
yada dikkatinizi çeken herhangi bir ikaz varmı.
anlattığınız sesi birkaç sebepten yapar.
1- s ve m ikaz lambaları yanıp söndüğünde
2- eğim iniş ikazı verdiğinde
3- aracı indirmek kaldırmak için seviye düğmesine bastığınızda
gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim saygılarımla... ADEM KARNUÇU
GSM: 0536-287-75-56

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR