Discovery I-ıı Fiyat Aralığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vileda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,618
Ynt: Discovery I-ıı Fiyat Aralığı

Hakan bey
naçizane şahsi fikrimdir sizin bu yazdiginiz detaylara inilirse bizim çorba misali yağını suyunu tuzunu hesap edersek evdeki çorba lokantada içeceğimizden pahaliya gelir :smiley: sayet bu kadar ince eleyip sık dokursak ömür kısa arabayi alalim mi almayalım mi diye dusunurken ömür bitiverir maazallah :smiley: ben nasil aldigimi soyliyeyim Antalya da yasiyorum araci gordum aradim konuştum 5664 sms attim gelen cevaba gore cikan hasarlari yıl ve bulunduğu ile orantiladim ve istanbula gittim sonra maslak sanayide istanbulu hic bilmem galerici ile birlikte arabaya bindik gez bakalim su sanayinin içinde acik dedim gözüme kestirdiğim ustaya gidim bilgisyara baglattim kisa bir expertiz sonrasi parayi verdim aynı günün aksamina evimdeydim :smiley: iyiki de almisim diyorum simdi :smiley: o yüzden bu kadar sık dokuyup ince eleyip araba almaya kalkarsaniz alamiyorsunuz bu kadar detayli sorgulamayi bana yapan birine ben direk su cevabi verebilirim :smiley: sana bu araba gelemz sana sıfır km araç lazim derim demişliğim de vardir :smiley:

yahu benim yazida uzun oldu bu arada :smiley: :smiley:

Etiketler

ben kısa olsun istemedim sizin için yazdım ayrıca
bu kadar uğraşmayıp dod dan falan alırsanız belki
rahat edersiniz

AL1820' Alıntı:
bence biraz kısaltın, gerçekten okunmuyor
yazıyı gören bir kaç satırdan sonra konuyu kapatıyordur

Eyvallah Ali Bey, ifadenizi ben yanlış aldım o vakit.

Bugün-yarın için biraz da olsa hepimizi rahatlatabilecek birkaç adım atabiliriz diye yola çıkmıştım ama anladım ki böyle olmayacak. Uzun du kısaydı derken konu benim derdim, hassasiyetim hatta evhamım gibi algılandı ve amacından uzaklaştı arkadaş, güldüm...

Oysa ki bendeniz hep geniş formatta yaklaşarak 7 otomobil, 2 arazi aldı-kullandı-sattı.

Bir zaman ki (4yıl önce) tutkum olan D1 i ilk kafama taktığımda ise Kürşad aracılığında Hüseyin Ustayla (Hüsoff) tanışmış ve sahibiyle konuştuğum ilandaki aracı götürüp, her zamanki gibi alıp kurtulayım istemiştim. Amma hem esnaf hem de adam gibi adam olduğu için baktı etti ve önermedi, ısrarcı olup 2 tane daha denedim olmadı ve boş döndük.

Zaman geçti, farklı araçlar sonrası yine Disco kaşıntısı başladı. Bakıcaz bulucaz illaki, güldüm...

Konu içinde yer alan arkadaşlara akaka gösterdikleri için teşekkür ediyorum, bu mevzu son bulabilir.

Saygılar...

gün içinde biraz takip ettim kafamda biraz cevap oluşturmuştum umarım şimdi kendimce bir iki cümle yazabilirim.
evvela formda duayen sayılan ustalar var özellikle ''LR'' alanında dikkatle takip ediyorlardır. onların ilgisini buraya çekmek, başlık için iyi bir başlangıç olur.
şahsen ben çok istifade ettim, farklı başlıklarda ki yazılarında. yani formu genel bir tarama fayda veririr.
iki aydır disco 2 ye bindiğimi 4-5 ayda yakın takibe aldığımı dikkate almakta fayda var.
uzun zamandan beride bu aracı edinme planı yapıyordum.
edindiğim deneyimler harikaydı .yazıya dökmek zor bir iş.
çok tereddüte gerek yok büyük süprizler çıkaracak bir araç değil. sıfır araç almıyorsun ufak tefek kusurunun olması beklenmeli.
fiyatı değerlendirirken disco2 leri iki gruba ayırmak gerektiğini öğrendim 2003-2004 ve diğer moller diye.
malum sitedeki ilanlara bakılıncada bu anlaşılır. çünkü bu modellerde ciddi yenileme çalışması yapılmış.
bu ki model için 50 - 60 arası rakamlar geziyor. sonuçta bu alış veriş, gerisi pazarlığa kalmış.
bu parayı edermi derseniz. bana göre yolda kalmadığı sürece verdiğin parayı hak ediyor. binince hak vereceğini düşünüyorum.
bende bu aracı alırken kendime şöyle teselli vermiştim. sıfırı 400- 500 tl olan bir aracın ikinci eline talipsin 40- 50 tl lik bir otomobilin sıfırına bineceğine git discoya bin.dedim şükür pişman olmadım.
umarım yazımla kimseyi sıkmamışımdır.
selamlar

Açıkcası bu konuya bir katkım dokunur mu bilmiyorum çünkü konunun ne olduğuna da çok emin değilim. Yazılanlardan bir şey anlamadım :smiley:

Discovery 2 lerin fiyatlarının yükselmesinin asıl sebebi Discovery 3'lerin ve 4'lerin motor arızası karşısında motor tamir edilemeyişi sanırım. Kişiler Discovery 3 lere geçmek istiyorlardı şimdi ise Discovery 2 lerin daha güvenilir olduğunu düşünüyorlardır. Discovery 3 ve 4 te doğru, motor tamiri yok ve motor değiştirilmeli. En azından ülkemizde. Çok nadir olan bir olay ama oluyor.

bak bunu hiç düşünmemiştim. fakat disco 3 ve 4 ün motoru yenilendiğine dair ilanlarda okuyordum. demek sebebi buymuş. bende aracımı satışa çıkarmıştım vaz mı geçsem ne..

disco 4 ü BMV üretiyormuş vb duymuştum. yani arıza yaptığında almanyadan motor mu getirilecek.

Öncelikle BMW, Discovery 3 4.4lt. V8 motorun sahibidir. Discovery 3'te ki TDV6 2.7 Peugeot dur SDV6 3.0 ise Duratec Ford dur. BMW nin burada bir durumu yok artık.

Discovery 4 lerin ve RRS ların motor arızasının sebebi motor değil yağ pompasının arızalanması ve sürücünün bunu zamanında fark edememesi. Ya görmemek veya uyarı ışığının çalışmaması olabilir. Bazı sürücüler "uyarı vermedi" diyorlar.

Yağ pompasının da arızalanmasının sebebi aracı sürekli yüksek performansta kullanmak olabilir. Yağ pompası yüksek performansa uzun süreli cevap veremiyor olabilir. Bunlar benim kişisel tahminlerim. Bazı kişiler Discovery 3-4 ne kadar performanslı gidecek ki diye düşünebilir ben fikir olsun diye söyliyeyim. Aracım Discovery 3 TDV6 ve 250+ bg civarında ve 530+ nm tork üretiyor. Yokuş yukarı Porsche Cayenne ile başa çıkabiliyorum. SDV6 daha da hızlı ve güçlü. Bu arada aracımın ağırlığının ekstra donanımla ve yakıtla 3 ton civarında olduğunu da belirteyim. Standart araç daha hafif ve hızlı.

Zamanında bakımları yapılıyor ve özen gösteriliyorsa sorun yaşanacağına inanmıyorum. Motor arızasında arızanın boyutuna göre alt bölüm sıfır getiriliyor veya tümden değişiyor. Tamir için gereken parçalar ayrı ülkemizde satılmıyor.

selamlar hakan bey,yaklaşık bir yıl karar verme ve işte bu diyebileceğim aracı alma sürecinden sonra 8-9 aylık 2004 discovery kullanıcısıyım.
elimden geldiğince kısa zamanda edindiğim tecrübemle yardımcı olmak isterim,naçizane...

bahsetmiş olduğunuz araç yılları,kasaları ve motor yapılarına göre fiyatlandırma ve sınıflandırma bence hayal.
şöyleki aynı kasa aynı donanım aynı km iki aracın bile fiyat farkının olması bence gayet normal.
şöyleki ikiside orjinal diye satılan ama birinde hiçbir parça değişmemişken
diğerinde birçok parçanın değişmiş olmasından ötürü aralarındaki fiyat farkını nasıl kategorize edeceksiniz?
aradaki farklılıkların analiziyle bile fiyat aralığı çıkarmak zor...
ikincisi dağ aslanı yol kaplanı arazi kralı denilen birçok araç baktım test ettirdim ve ettim mütevazi bir ilandan daha çok ilgimi çekmedi hiç
o yüzden araba almak ve satmak zor,iyi bir ustanın onayıyla ve fiyat tavsiyesiyle hareket etmekte fayda var.sonuçta sıfır almıyoruz.en genci 10 yaşında..
bilene hatta o aracı bilene gitmekte fayda var hemde ederinide yaklaşık kestirebilmek adına...

kullanım ve amaç doğrultusunda bu aracı iyi analiz etmek gerek,forumlardan yorumlardan detayları çıkarmak gerek.
bana göre şehir içinde sürekli kullanılacak bir araç değil mesela ama mutlu olanda var.genel olarak çok kişilikli ve güven veren bir araç.hatta bana göre tank gibi...
bir süre forumları takip edince kimin ne olduğu araçların seceresi yaklaşık çıkıyor aynı zamanda.tüm araçlar forumda mı tabiki hayır ama kısmet
bilinen yada yada dağbayır dolaşan yorgun aracıda ayırtedebilirsin illaki bir köşede.
fiyat aralığı diye bakarsanız genel duruma çok yanılırsınız.çünkü herkesin kriteri farklı ve aracı kendince değerli.
küçük bir donanım artısı 2 bin lira fark ettirir.

naçizane tavsiyem iyi bir ustaya giderek bu konularda yardım alın.

erdinç çelik

Bu konunun açılması benide sevindirdi yakından takip edicem , nitelikli ve sıfır satış fiyatı yüksek dolayısıyla parça ve bakım maliyetleri kafalarda soru işaretler uyandırdığı için belirsizlik gayet normal. Ama alıncada insan kaliteli almak istiyor gülü seven dikenine katlanıcak sanırım.

Hakikaten ben de ilk mesajdaki uzun giriş yazısını esgeçtim. Abartılı olduğu kanısı bende de oldu. Önceki öneri yapan bir arkadaşın da dediği gibi, sıfır araç alımı bu derecede titiz arkadaşlara daha uygun olabilir.

Güzel bilgiler verilmiş cevaplayan kişiler tarafından. Takip edilmeli..

Sent from my Novo7 using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,514
Kaydolan Son Üyemiz
mozsarac

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR