Ynt: Discovery I-ıı Fiyat Aralığı
selamlar hakan bey,yaklaşık bir yıl karar verme ve işte bu diyebileceğim aracı alma sürecinden sonra 8-9 aylık 2004 discovery kullanıcısıyım.
elimden geldiğince kısa zamanda edindiğim tecrübemle yardımcı olmak isterim,naçizane...
bahsetmiş olduğunuz araç yılları,kasaları ve motor yapılarına göre fiyatlandırma ve sınıflandırma bence hayal.
şöyleki aynı kasa aynı donanım aynı km iki aracın bile fiyat farkının olması bence gayet normal.
şöyleki ikiside orjinal diye satılan ama birinde hiçbir parça değişmemişken
diğerinde birçok parçanın değişmiş olmasından ötürü aralarındaki fiyat farkını nasıl kategorize edeceksiniz?
aradaki farklılıkların analiziyle bile fiyat aralığı çıkarmak zor...
ikincisi dağ aslanı yol kaplanı arazi kralı denilen birçok araç baktım test ettirdim ve ettim mütevazi bir ilandan daha çok ilgimi çekmedi hiç
o yüzden araba almak ve satmak zor,iyi bir ustanın onayıyla ve fiyat tavsiyesiyle hareket etmekte fayda var.sonuçta sıfır almıyoruz.en genci 10 yaşında..
bilene hatta o aracı bilene gitmekte fayda var hemde ederinide yaklaşık kestirebilmek adına...
kullanım ve amaç doğrultusunda bu aracı iyi analiz etmek gerek,forumlardan yorumlardan detayları çıkarmak gerek.
bana göre şehir içinde sürekli kullanılacak bir araç değil mesela ama mutlu olanda var.genel olarak çok kişilikli ve güven veren bir araç.hatta bana göre tank gibi...
bir süre forumları takip edince kimin ne olduğu araçların seceresi yaklaşık çıkıyor aynı zamanda.tüm araçlar forumda mı tabiki hayır ama kısmet
bilinen yada yada dağbayır dolaşan yorgun aracıda ayırtedebilirsin illaki bir köşede.
fiyat aralığı diye bakarsanız genel duruma çok yanılırsınız.çünkü herkesin kriteri farklı ve aracı kendince değerli.
küçük bir donanım artısı 2 bin lira fark ettirir.
naçizane tavsiyem iyi bir ustaya giderek bu konularda yardım alın.
erdinç çelik