Discovery 2 Td5 Için Önerileriniz!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zexxus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,366

zexxus

yeni üyeyim yardımlarınızı beklerim!
Yer
kayseri
merhaba daha önce pick up tarzı araçlar için başlık açmış olmama rağmen yine kanımdaki disco aşkına yenik düşerek 2003 model 155bin km bir disco2 td5 aldım ve aranıza bu vesile ile katılmış oldum. bu benim 2. disco maceram olacak ilki biraz zorunluluktan ve aile baskısından dolayı son bulmuştu. sebep disco mpi oluşu.
şimdi siz büyüklerime ve uzman olan arkadaşlara bazı sorularım olacak. aracı alır almaz komple bakımlarını yaptırmak için sanayiye bıraktım a dan z ye bütün herşey kontrol edilecek ve değişmesi gerekenler değişecek. arkasından off road için hazırlıklara başlanacak. nerden başlamamı önerirsiniz? ben ilk olarak maliyeti büyük ekipmanlardan başlama taraftarıyım, ancak bütün önerilerinize de açığım. özellikle dikkat etmem gereken şeyler varsa lütfen benimle paylaşın. örneğin yükseltme kiti taktırdıktan sonra ekstra yapmamı önereceğiniz şeyler var mı gibi?
şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

Arkadaşlar gerçekten yardıma ihtiyacım var

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

off-road tan amaç önemli

kişiye iyi bir lastik kombinasyonu yeter
kişiye yükseltme ve 37inch lastik yetmez

ben gireceğim arazi şartlarına göre bir MT lastik alırdım aracıma standart olarak takılabilecek en büyük olanı ardından tampon ve vinci çözerdim kaldıkça arazide eksikleri görür yükseltme ve diğer extreme uygulamalara girerdim

Cevabın için teşekkür ederim
Off roadtan amaç Off road gezilere katılabileceğim şuan için ekstrem değil ama bunun için bir alt yapı oluşturabileceğim bir araç toplamak istiyorum
Yarışma değil ama ekstrem Off road gezileri yapabileceğim aynı zamanda asfaltta sürerken de problem yaşatmayacak bir araç
Umarım anlatabilmişimdir

Ekstrem offroad yapabilecek tarza donanımlandırılmış bir aracın asfalt kullanımı pek sağlıklı olmayabilir.Ya da diğer bir deyişle iki kavramı tek bir kümede buluşturmak zor.

Sizin özelinizde söylemiyorum ama bilinmesi gerekiyorki,offroad başka bir dünya.

Biz istiyoruzki aracımız tüm arazi koşullarında insin,çıksın,karda,çamurda her alanda gitsin.Böyle bir dünya yok.

En iyi donanımlandırılmış bir offroad aracının bile sınırları var.

Nacizane görüşüm madem extreme offroad düşünüyordunuz disco yerine defender daha iyi bir tercih olurdu.

Arkadaşımız gayet güzel özetlemiş. Yülseltme,lastik,vinç üçlemesinde başlangıcı yapabilirsiniz.

Selamlar

Galiba ben kendimi yanlış ifade ettim ben zaten kafadan ekstrem bir araç olsun demiyorum kesinlikle ancak ilerletebileceğim değişiklikler yapmak istiyorum.
Yükseltme yaptıracağım ancak aracın asfaltta gezinmemesi için ekstra yapmam gereken bir şey var mı mesela? Jant lastik olacak mesela spacer takmak istiyorum herhangi dikkat etmem gereken bir şey var mı?

yapılacak listesi uzar gider ama her yapılan ekleme yol performansını düşürecektir kendi araçlarımızada yaptığımız eklemeler sonucu belli bir zamandan sonra otoyollarda 90 km/s max. süratlere düşmek zorunda kalıyoruz bu hem aracın ağırlık merkezinin yükselmesi sebebiyle hemde belli zaman sonra uygulanan diff. oranları yüzünden

sizin başlangıç noktanız lastik olmalı bana göre tecrübelerimden bunu çıkartıyorum

lastik birinci sırada
vinç ikinci sırada
sonra gezmek etkinliklerde bulunmak aracı tanımak üçüncü sırada
etkinliklerdeki tecrübeler katılan diğer kişilerin araçlarını incelemek nerde nasıl kaldığınızı görmek dördüncü sırada
alınan tecrübeler ile ekleme sıralaması çıkarmak beşinci sırada

aracı tanımak ve her eklentiden sonra nasıl bir performans verdiğini görerek tecrübe etmek sizin aracınızı hangi doğrultuda geliştirmek istediğinizi ortaya çıkartır ayrıca uygulamaları yapılmış araçları canlı görerek ve bu araçların performanslarına göre kendi aracınızı yorumlarsınız

burada anahtar kelime aracınızı tanımak direksiyonda otururken göremediğiniz lastiklerinizin zeminde nerde olduğunu anlamak için araç ile arazide olmanız kalmanız hatta altını vurmanız gerekmekte :D bunlar olmadan ezbere yapılacaklar listesi vermek kolay buradan yazmak ta kolay ama uygulamak biraz zor

bana göre ben sıfırdan bir araç alıp uygulama yapmak istesem ve aracı çok tanımasam önce lastik alırım vincimi takarım hatta etkinliklerde beni kurtaracak araç sayısı bol olacağından sadece ön ve arka tamponlarımı yaptırıp çekilmemi kolaylaştırırım ardından vinç ve diğer eklentilere girerim alacağınız lastik zaten sizin aracı bir nebze yükseltecek standart araca takılabilecek en büyük lastik burada yapılacak ilk uygulama olmalı

mesajım kendimi tekrar gibi olmuş olabilir ama sizin bütçenizi de kendi bütçemiz gibi düşünüp bilgi paylaşmaya çalışıyorum yoksa yapılacak listesi doktor reçetesi gibi yazıp kafanızı karıştırırdım

İyisinden bir takım A/T lastik 265/70/16 ya da 265/75/16 ebatlarıyla aracınız zaten 2' yakın yerden yükseliyor. Ön tamponu sis farları kısmından kestirip alt taraf koruma sacı koyun, yaklaşma açınız iyileşir, Bir sene kadar bu şekilde kullanın aracınızı tanıyın ondan sonra ne eksik ne fazla kendiniz anlarsınız. Yoksa bir anda araba kadar masraf yaparsınız. Herkesin, off road anlayışı değişik olduğundan size uygun bir tavsiye bulmanız biraz zor.

İyisinden bir takım A/T lastik 265/70/16 ya da 265/75/16 ebatlarıyla aracınız zaten 2' yakın yerden yükseliyor. Ön tamponu sis farları kısmından kestirip alt taraf koruma sacı koyun, yaklaşma açınız iyileşir, Bir sene kadar bu şekilde kullanın aracınızı tanıyın ondan sonra ne eksik ne fazla kendiniz anlarsınız. Yoksa bir anda araba kadar masraf yaparsınız. Herkesin, off road anlayışı değişik olduğundan size uygun bir tavsiye bulmanız biraz zor.

başlangıç için harika reçete

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR