Discovery 2 Td5 Aracım Yamuk Duruyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Murat akay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,711

Etiketler
Ynt: Discovery 2 Td5 Aracım Yamuk Duruyor

slm indirme kaldirma varmi varsa korukleri kontrol edin sayet yoksa amortisorlere bir baktirin derim

Yaylar basmistir yan sanayi taktiysaniz,amortisor patlak olabilir yada koruklerde sikinti vardir eger ariza yok ise bilgisayardan yapilir.genelde korukten ariza veriyor o sebeple amortisore ceviriyolar o araclari

Sent from my iPhone using Tapatalk

oguzhan3434' Alıntı:
Yaylar basmistir yan sanayi taktiysaniz,amortisor patlak olabilir yada koruklerde sikinti vardir eger ariza yok ise bilgisayardan yapilir.genelde korukten ariza veriyor o sebeple amortisore ceviriyolar o araclari

Yayların tam durumunu bilmiyorum benden önce değiştirilmiş olabilir
Arka iki lastiğin yüksekliğini ölçtüm eşit duruyorlar ön sol yüksek kaliyor

Körüklerden birinde küçük bir delik oluşmuş olabilir ve buradan az da olsa hava kaçağı nedeniyle yamuk duruyordur. Genellikle körüğün katlanma yerlerinden zamanla kesilme olur.. Çalışırken de araç yamuksa delik biraz büyük demektir..

ibrahim.yeter@gmail.com' Alıntı:
Körüklerden birinde küçük bir delik oluşmuş olabilir ve buradan az da olsa hava kaçağı nedeniyle yamuk duruyordur. Genellikle körüğün katlanma yerlerinden zamanla kesilme olur.. Çalışırken de araç yamuksa delik biraz büyük demektir..

Koruklerde bi sorun olsa yamukluk arkada olmazmi? Ön sol tekerlek ve camurluk arasinda digerlerine gore yukseklik farki var arkalar ve sag teker ayni yukseklikte

Hepimiz bi akil verdik,ustaya gidip biliyomus gibi koruklere yaylara amortisorlere vs bak diceksin simdi.bakicak yamuk dicek hangisinden dicen bilmiyo havasi yaratma.tamam bi hesapla ne fiyat ayagi yapican aklina cebine uyuyosa yaptir yoksa ben bi dusuniyim de

yada benim başıma geldiği gibi senden önceki kaza yapmıştır ve diğer taraf aşağıya basmıştır.ben kaza yaptım iki üç defa hep de soldan vurdum ve aracın sol tarafı daha düşük duruyormuş daha sonra farketmişler :D

Testbook'ta kalibrasyon programı vardı diye hatırlıyorum.
ACE test prosedürü yapmak da ayrıca bazen işe yarıyor. (dikkat ACE sisteminde patlayacak çatalayacak birşey varsa yolda bırakacak, bu test sırasında en üst sınıra kadar zorlandığından kesin patlıyor çatlıyor. Ha bir de lift kulelerinden uzak bir yerde yapın testi arabayı çok sağlam sağa sola savuruyor sonra tavan filan gitmesin :smiley:

Yani bir zaman ACE tetikliyor ama piston tam geri dönmüyor.
Bir taraftan ACE denge çubuğuna asıldığı için araba bükülmüş gibi duruyor.

Bir diğer olasılık ise yükseltme yapıldı ise, ayarlı kol kullanılmayınca ön dingili bir tarafa doğru çektiğinden yine araba yamuk duruyor :smiley:

Vay be ne uğraşmıştık D2 Td5 ile vakti zamanında şimdi onları hatırladım :smiley:
En kralı yay kiti ile arabayı tamamen yaylı yapmak, her zaman en kafa rahat olanı :smiley:

Ön yaylar standart ise zaten tümseklerde filan çok zayıf kalıyor. HD yay ile acayip toklaşıyor arabanın sürüşü, onu da arada deneyin.
Disco 1 yayları da iş görüyor bu iş için...

Körükle kalkan arabalarda seviyeyi ayarlayan bir sensör/sen sör grubu var,bu sensörlerin kalbasyonu zamanla bozuluyor,
yetki servis veya bilen bir usta bu ayarı yapabilir,

Yaaa gördünmü ? Bir de toy toy vx 100 ü deneyin iner kalkar ne yamulur ne kamulur ; )) yeter ki yanlış yağ koyma.. Jeep , rover , güzel ammaaa ille japoon ille Japon ; ))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR