Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..
Teşekkürler, iyi dilekleriniz için. Sonuçta 10 senelik bir araba alıyoruz. Hiç sorunsuz birşeyde beklememek lazım. Ben aracımı aldığım şahıs motor yağ keçelerini yenilediğini söylemesine rağmen. Yinede bir yerlerden yağ damlıyor. Yalnız şanzımana 1 lt fazla yağ konulmuş. Havalandırmalardan bu fazla yağın atılmış olabileceği söylendi serviste. Şu anda gözlemleme aşamasındayız. Şimdilik başkada büyük masraf açabilecek bir sorun görünmüyor (şimdilik ama). Bir kaçak varsada şanzımanla motorun birleştiği yerlerin oralardan olması yüksek ihtimalmiş.
Bunların dışında, aracın içinde ve dışında kozmetik güzelleştirmelerle uğraşıyorum. Bu ebay'de herşey var yahu. 3. sıradaki koltukların kapanmasını sağlayan küçük kolu bile oradan buldum. Diğer uğraştığım konuları kısaca aşağıda yazıyorum.
- Araçta 18 inc jant olduğu için fazla alternatif şansım yok. Üstünde iyi durumda Goodyear Wrangler All Weather diye bir lastik var. Şimdilik onlarla idare edeceğim. Lastik havaları ne olmalı? ön: 30, arka: 38 mi?
- Kontağı çevirdiğimde (motoru çalıştırmadan) direksiyonun altından bir vınlama geliyor. Aslında motor çalıştıktan sonrada ses devam ediyor ama motorun gürültüsünden çok anlaşılmıyor. Bu soruna serviste bakmıştık (orda küçük bir fan var) ama çare olmadı?
- Motor sarsıntısı ve gürültüsü içeride hissediliyor? var mı çaresi? Ziebart, Sonax ses izolasyon sistemleri gibi;?
- El freninin dibinde, el freni derisi konsola birleşik değil. El frenin çekince deride havaya kalkıyor. Teller, meller bağırsaklarına kadar görünüyor. Hoşuma gitmiyor. "Gear Lever Surround" denen o yekpare parçaya el freninin derisini sabitlemek lazım. Ama eskidiği için orjinal mekanizmayla olmuyor.
- Müzik sistemi gayet yeterli ve kaliteli. Yalnız orjinal teyp mp3 çalmıyor. Orjinal Land Rover cd & mp3 player bulabilir miyim? piyasada farklı markalarda çok seçenek var ama çıkma yeni model bir Land Rover teyp bulursam daha iyi olur.
Şimdilik bu kadar. iyi akşamlar,