Discovery 2 2.5 TDI hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ifidie Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,887

ifidie

discovery heyecanı ile....
Yer
ankara
Merhabalar...

Ankarada kendi çapımda Cross Country tarzı ufak tefek Mountain bike aktivitelerimin dışında arazi araçları ile ilgili çok bilgim yok. Ancak evlenip iki çocuk sahibi olduktan sonra, ailecek kamplı gezi yapmaya bayılır olduk. Ancak ilk arabamla (renault 9) Yedigöller milli parkı maceram araba için çok iyi geçmedi. Sonrasında da hep binek araçlarım oldu. En son Ordu Çambaşı yaylasına giderken anladımki bu iş binek araçla olmayacak.

Fazla uzatmadan bu işte yeni olacağımı varsayar isek, kasa olarak beğendiğim ve bütçeme uygun düşen araçlardan birisi oldu Land Rover Discovery serisi. Geniş iç hacmi ve bagaj hacmi, Şehir dışı 10 lt civarı makul benim için, hız sabitleyici var, 10 hoparlörü var v.s v.s

Belki bana giriş seviyesi için farklı arazi araçları önerecekmişsiniz gibi geliyor.
Ben bu discovery serisinin 7 koltuklu olanından istiyorum. Çocuklar arkaya büyükler önde çok ağır olmayan arazilerde kullanmak amaçlı almayı planlıyorum. Ve bu işi ilerleterek ileride ihtiyacım olacak modifikasyonları destekleyecek,arazi için birebir, zor koşullara dayanıklı olduğu için discovery diyorum.

Ben dizel olanını tercih etmek istiyorum 2.5 TDI olanını 300TD olanlarını sahibinden de bulamadım. Sonuçta dizellerin yüksek torku ve nispeten makul tüketimi bunun yanında kapalı park yerinde kullanabilecek olmam avantajlı gibi. 4.0 V8 olanları gözümü korkutuyor. Ancak fiyatlar arasında uçurumlar var(2.5 td olanlar). Aynı model araca 40 küsür bin TL yazan da var, 30 bin yazanı da var.

Genellikle hafta sonları kullanacağım düşünerek otomatik vitesli 2.5 TD işimi görecektir diye düşünüyorum. Aracı Ankarada nereye kontrol ettirebilirim? Sonradan karşıma çıkacak bazı şanzıman veya turbo gibi masrafları göze alabilirim. Ancak enjektör, mazot pompası, 4 çeker sistemidir şaftıdır gibi arızalar çok mu tuzlu olur?

Biraz karışık yazdım sanırım ama heyecanıma verin lütfen.

-Düzgün bir aracın fiyatı ne civarlarda olur. Bunun dışında bu araçta şehir içi ve dışı bozuk ve stabilize yollarda yaşından dolayı laçkalaşmış bir şekilde kabinden, vuruntu sesi gelirmi yoksa amortisörleri yumuşak bir şekilde kabine ses yansıtmadan geçebilir mi? Yol sesi, lastik sesi çok alırmı kabine?

-Birde 2.el fiyatları hem cok yüksek ama aynı oranda da uzun süreler satamayan insanlar görüyorum. 2.eli çok mu ağırdır?

şöyle bir ilan var ne düşünürsünüz. Fiyatı makul görünüyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-2001-model-orjinal-232-716km-de-7-kisilik-4x4-discovery-2-5-tdi-98638755/detay

Bana katlandığınız için Teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Discovery 2 2.5 TDI hakkında

Ne yapmak istediğiniz ve beklentinizi net olarak belirlemişsiniz. Seçtiğiniz araç, Discovery II Td5, size tüm istediklerinizi sunacaktır.
Alacağınız aracı bu araçlardan anlayan güvendiğiniz bir ustaya mutlaka gösterin.

arkadaslar soyle land rover serilerini bir dolastim forumlarda ama asiri kronik sorunlari olan bir arac. discovery serisi range grubuna nispetle daha stabil gibi ama. Gercekten bakimli ve temiz arac fazla yok gibi. Neticede araziye cikip yolda kalmak da var. Tamam bakimlari yapildiktan sonra sorun yok diyeceksiniz. Bitmiyor arkadas korugudur, saft istavrozudur, sanzimanidir kivir zivir. Arazi kabiliyeti ve aracin kasasi saglam herhalde ama sorunsuzluk konusunda bence baska alternatifler olmali.

Ama lanet olsun cok guzel yapmislar cezbediyor. Bilemiyorum. Nasip..

bir de 2.5tdi yerine discovery 1 serisinin 300 tdi olani hangisi oluyor arkadaslar. Bu daha cok tutuluyormus. Sahibinden.com da bulamadim. Tesekkurler.

ifidie' Alıntı:
arkadaslar soyle land rover serilerini bir dolastim forumlarda ama asiri kronik sorunlari olan bir arac. discovery serisi range grubuna nispetle daha stabil gibi ama. Gercekten bakimli ve temiz arac fazla yok gibi. Neticede araziye cikip yolda kalmak da var. Tamam bakimlari yapildiktan sonra sorun yok diyeceksiniz. Bitmiyor arkadas korugudur, saft istavrozudur, sanzimanidir kivir zivir. Arazi kabiliyeti ve aracin kasasi saglam herhalde ama sorunsuzluk konusunda bence baska alternatifler olmali.

Ama lanet olsun cok guzel yapmislar cezbediyor. Bilemiyorum. Nasip..

Kullanip da sorun yasamayanlarin sesi daha az ciktigi ve her aracta yasanabilecek bazisorunlarin fazlasiyla tekrarlanmasindan sebep oyle bir algi var.
Alternatiflere de bakmak iyidir tabi ki.

Merhaba, forumun esas amacı sorunlara çözüm bulmak, kimse aracının ne kadar mükemmel bir araç olduğunu bildirmek için foruma yazı yazmaz. LR grubunun forumda fazla bulunmasının sebebi Türkiye'de LR serisi araçların diğer araçlardan biraz daha fazla olması. Başka 4x4 markaları sahipleri daha yeni yeni araçalarını araziye çıkardıklarından çok fazla bir şey bulamayabilirsiniz. LR şu an diğer markalarla karşılaştırdığınızda yedek parçası ucuz, tamiri kolay bir araç. Bir G Serisi, ya da bir Toyota'nın yedek parça fiyatlarına ya da aksesuar fiyatlarına bakın derim. Discovery standard haliyle bile arazide en rahat kullanılabilecek bir araç. 11 yaşında, 230,000 kilometre yapmış bir araçtan sıfır sorun bekleyemezsiniz, elbet bir şekilde sorun çıkarır ama üstesinden gelinir. Fiyat konusuna gelince Defender sahipleri biraz kızabilir ama 90 model dizel Defender, klima yok, otomatik değil, kışın içinde donarsınız yazın pişersiniz fiyat 30,000TL. Aracın fiyatına bakmadan önce, bence gidip piyasadaki beş on araca bakın bir fikriniz olsun, ondan sonra hangi araç kaç para eder, hangi model alınır gibi konulara yoğunlaşın.

Tesekkur ederim. Benim bakabilecegim tek piyasa sahibinden sitesi oradada fiyatlar malum. Anlamadigim hem cabuk satilan bir arac degil, hem de fiyatlar hala asiri yuksek. Aracin satilmasini degilde sanki piyasasini yuksek tutmak icin arac sahipleri sanki fikirbirligi yapmis gibiler. Bakalim kis mevsimi de devam edecekmi.

ifidie' Alıntı:
bir de 2.5tdi yerine discovery 1 serisinin 300 tdi olani hangisi oluyor arkadaslar. Bu daha cok tutuluyormus. Sahibinden.com da bulamadim. Tesekkurler.

Discovery seri I ile Discovery seri II arasinda disaridan ayirt edilebilen en bariz fark arka stoplarin konumudur. Asagida ise DI yukarida ise DII.

Disco I'lerde 2.0 lt benzinli mpi motor, 3.9 lt benzinli V8 motor ve 94 oncesi modellerde 2.5 lt Tdi (200Tdi), 94-98 modellerde 2.5 lt Tdi (300Tdi) turbo dizel motorlar var. 1999 da Disco II geliyor ve hem benzinli V8 hem de 2.5 lt 5 silindirli turbo dizel (Td5) motorlulari var.

Disco I'de Tdi motorlular az bulunur. Bulunursa genelde duz viteslidir, otomatik olani da var. V8'leri otomatik viteslidir, duz vitesini bulmak sans. Mpi motorlular ise duz vitestir.

Disco II'lerde de V8'ler otomatik olur. Td5'ler daha bol bulunur ve genelde otomatiktir, duz vitesini bulmak cok zordur.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR