Discovery 1 Şanzuman Konsülünün ısınması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,173
Ynt: Discovery 1 Şanzuman Konsülünün ısınması

Evet ben sorunu çözdüm.
Benim araçtaki sorun şuymuş.
Vites konsülünü söktüğümde, vites kollarının çevreleyen ve konsülle şanzuman arasında bulunan yalıtım malzemesinin zamanla parçalandığını ve bazı parçalarınında olmadığını gördüm.
Vites konsülü ve şanzuman arasını bu malzemeye benzer bir malzeme ile yeniden doldurdum.
Aslında şanzuman yine ısınıyor fakat sıcaklığı içeriye iletmiyor.
Benim aracım manuel vitesti ve sorunu böyle halletmiştim.

Umarım sizin aracınızında ısınma nedeni budur.

Etiketler

benım aklıma takılan, anahtarı cıkarttıktan sonra aracın calısması ::smiley: bu neden olurkı bende merak ettım acıkcası??

berk' Alıntı:
benım aklıma takılan, anahtarı cıkarttıktan sonra aracın calısması ::smiley: bu neden olurkı bende merak ettım acıkcası??

merhaba anahtar çıkarıldığında motorun 20 saniye sonra stop etmesine benim bir arkadaşımın Seat ibiza sında şahit oldum. özellikle konulmuş bir devre ile sağlamıştı bunu. sebep olarakda turbo nun araç durduğunda motor stop ettirilir ettirilmez yüksek devirden bir anda stop a geçmemesi için olduğunu söylemişti. böylece turbo nun pallerinin ve yağın deforme olmasının engellendiğini söylemişti.anahtarı çevirip kapatıp kontak dan çıkardığınızda 30 saniye (ya da ne kadar ayarlandıysa) boyunca motor çalışıyor ve sonra kendiliğinden stop ediyordu. aynı şekilde anahtarı takıp çalıştırmadan ışıkları yanarken de tekrar çıkardığınızda 30 saniye sonra ışıklar sönüyordu. acaba disco dada daha önceki sahibi öyle bir sistem uygulatmış olabilirmi?

nrlates' Alıntı:
Umarım sizin aracınızında ısınma nedeni budur.

Umarım :smiley: Hafta sonu genel yağ kontrolu yapıp sonra konsolu söküp bir bakarım. Bilgiler için herkese teşekkürler..

berk' Alıntı:

Bazı araçlarda motor güvenliği için konulan bu özellik, benim aracımda bi arızadan dolayı olmuştu ve
kontak termiği denen bir elektrik devresi değiştirilince düzelmişti.

Araç benzinli ise ateşleme zamanında bir sorun olabilirmi acaba

Ateşleme sorunu veya benzin lpg gibi bir durumdan değildi.
Dediğim gibi direk "Kontak Termiği" dedikleri parçayı değiştirdiler düzeldi.
Vede kesinlikle bundan oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR