Discovery 1 i Yükselttik, Şaftın Titremesi Yedi Bitirdi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zapatista Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,071

zapatista

Gerçekçi ol imkansızı iste!!!!!
Yer
GİRESUN
defender helezonları 33' lastik çok guzel oldu..ama hep bı tıtreme
erzurum, kars dolasıp yaklasık 3500 km den sonra bolu tunelı cıkısında tıtreme yapan kısa saft kırıldı..sokturup low range de 30 km hızla o yolu 6-7 saatte geldık.sımdı yıne yola cıkma projesi var şaftı uztmak gerekiyor..öneriniz var mı?
oktay ustam çift (adı neydı yaa, hani + şeklinde oluyor) bana kırıldıgı nokta oldugu için mukavemetsiz olur gibi geliyor..

Etiketler

Ynt: Discovery 1 i Yükselttik, Şaftın Titremesi Yedi Bitirdi

araç disco I se saft kopunca ağır devir yerine yüksek devirde kilit konumuna alsaydınız sorunsuz gelebilirdiniz. Disco I için erdal yaman abimiz arcını yükseltmisti. o size yardımcı olabilir. Çift istavruz saft üzerindeki açıyı üzerıne alabılır. Titreme geçmezse saftın balansına baktırmanız gerekir

dereceli kol yada burç takmakta titremeye çözüm olabilir...

vosdost' Alıntı:
araç disco I se saft kopunca ağır devir yerine yüksek devirde kilit konumuna alsaydınız sorunsuz gelebilirdiniz. Disco I için erdal yaman abimiz arcını yükseltmisti. o size yardımcı olabilir. Çift istavruz saft üzerindeki açıyı üzerıne alabılır. Titreme geçmezse saftın balansına baktırmanız gerekir

Sevgili Vosdost un dediklerine aynen katılıyorum;
Bendeki yükseltme +2'' yay ve amortisörle yapıldı, lastikler de 245 75 16 yani (30,5'') Bu yükseltme normal sınırlarda kabul ediliyor ve ek işlem gerekmiyor.
Sizin lastiklerin 33'' olması nedeniyle sanırım şaft açı yaparak kasılmış durumda, bence bu nedenle de kopmuş. Şaftı uzatıp ayrıca balans yapmanız gerekecek.

pazartesi oktay usta ile söylediklerinizi yapıcaz ayrıca hamsiye veda yapcaz bekleriz
:smiley:

Benim Disco II TD5'te 3 inch yükseltme var, 32 inch lastik,

130-150 arasında kabinde bir titreme oluyor. Benim ön şaft çift kardan (ıstavroz'lu) ve aslında yapılan modifikasyon dünyanın her yerinde limitler dahilinde kabul ediliyot.

Bende bir baktırayım, ön şaft sizde koptuğuna göre..

Serkancım, 33" lastik ve yaklaşık 4" civarı yükseltme benim Discoda da var, benim araçta açılı kol yerine (çok fiyatlı) parça yaptırıp differansiyel şase bağlantısını aşağıya alarak şaftın kasma sorununu çözmüştük. Ayrıca offroad sonrası çamuru yiyip yağsız kalan mafsal da kopmaya neden olur, kesinlikle her çamur sonrası yıkatıp yağlatmak şart. Şaftı uzun yola çıkmadan önce ve 2000 km. de bir kontrol etmek gerek, 10 tl lik basit bir mafsal değişimiyle kurtaracakken şaftın kopmasıyla beraber seyir halindeysen çok ciddi tahribata uğrayabilir araç.

benim araçta şaftların her iki yönünde de istavroz var. önceki halleri donut'lıydı... çift istavroza geçince rahatladım...

ama rod kollarını aşağı aldırma fikri cidden iyi.

Şaftın hareket halinde aracın ön tarafına gelen bağlantılarının koparması araca takla attırır. Arka tarafa gelen bağlantıların kopması ise araca büyük zarar verir. Ağır araçların şaftı koparması çok daha kolaydır. Bu sebeble kamyonların saftlarının altında bosta duran bir zincir vardır. Bu zincir saft kopsa bile saftın yere değmesını engeller.

Aracın hareket halinde titremesi lastiklerin balansının bozuk olmasındanda kaynaklanır. Rot balansı yeni yaptırsanız bile baska bir rot balançıya kontrol ettirin. Balans cihazında ustanın farkedemediği bir bozuklukta olabilir. Mt grubu lastikler kısa zamanda balansı bozmaya meğillidir. Aracın titremesi yalnızca direksiyona vuruyorsa ön tekerlerin, titreme yalnızca aracın kasasına vuruyorsa arka tekerlerin balansı bozuktur.

biraz zahmetli bir iş olacak ama bana kalırsa uzun yola gideceğin zaman ön şaftı sök(ama tabiiki balans ayarlarını yaptırdık tan sonra)en azından kafan rahat olur acaba yine koparmı diye soru işareti olmaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR