Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan garibbean Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,197

garibbean

doğaya çocuk dikelim
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Yer
antalya
arkadaşlar elimde 2002 model disco 2 td 5 bulunmakta ve ankaradan bir tanıdıktan 200 bg gücünde bir ford motoru buldum uygun fiyata aracım orjinal 240bin km de düşüncelerinizi alabilirmiyim motor miyadını tamamladı diye düşünüyorum çok yorduğumuz bir araç amasya kırsalında dolaştı yıllarca yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ofroad için hazırlamayı düşünüyorum
 

Etiketler
Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

Selamlar,

bu konuyu ben de merak ediyorum. Yurt dışında örnekleri var mı? onları da araştırmak lazım.

kolaylıklar diliyorum
 

Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

Sağolun teşekkür ederim biraz araştırma yaptım istediğiniz motoru dizel dizele flans atılarak istersek traktöre dahi attirmak mümkünmüş motorun faturası olması yeterli oluyormuş bu işleri yapan ustalar prosedür kısmınıda hallediyormüş ve verim iyi tork ve bg yükseliyor kasa hafif geliyor ve şehir içi 7litre dizel tüketimi harika :smiley:
 


Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

disco daki elektronık sistemleri yenı ford motoruyla nasıl entegre etmeyı planlıyosunuz.. motor degıstırmek sadece araya flanş atmakla olmuor yanıltmasınlar sızı elazıgdakı defendera takılan 200 bg lık makınenın defe takabılmeyı 5 sene once arastırmadıgımız yer kalmamıstı sonuc olarak ecu lu araclar gercekten cok zorluklarla baska araclara montajanmakta sadece motor kulagı ve flansla halledemezssınız ford motorunda bırsuru elektronık ve sensor bulunmakta gaz pedlından depo samandırasına kadar sensor var korkunc rakkamlara bunu yaptırısınız attıgınız tas urkuttugunuz kurbagaya degmez... ayrıca bızım arastırmalarımızda 200 bg lık motorun tork gucu alt yapıdakı nekdar parca varsa lımıtlerın uzerınde olduda hepsını heavy duty yapsanda en son fazla tork sanzımandan cıkacaktır..
benım tasıyem aracınızın uzerındekı motoru revıze edın cok daha kolay ve sıkıntısız olcaktır
fordun elektrık sıstemıyle dısconun elektrık sıstemını bırlestırmenız cok zor
 



Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

motor cok guclu bır motor harıka olabılr dıscoda ama cok uzun suren zahmetlı bır ıs olacak . elektırık tesısatı sıkıntı land rover ıle ford tesısatı sadelestırılıp kullanılması gerekıyor vs vs . özel degılse motor km kaç fıyatı nedır ?
 

Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

açıkçası motor 2bine aldım 12bin kmde usatada yapacak ustada amcam olur ankara pimakinada çalışıyor bana masrafı olmayacak ford elektronik beynine gelince bu işi fransadan gelen bir yazılım proğramıyla hallettik denemeleri yaptık tüm elektronik beyin komut sistemlerini range entegre ettik 1hafta içerisinde komple yenilemiş olucaz anlatımlı videolarını çekicez ve şunu söyleyebilirim ford transitin 4x4 ü range roverden daha atak tepkiler veriyor bana maliyeti 3500lirayı buluyor motoru revizyondan geçirmek 5bin civarını buluyor üzerindeki motor artık hava bile üflemiyor yani bitik motor 100bin sonra yine revizyon yaptırmaktansa amcam pi makina motor bölümü usatası olduğu için yeni nesil ford motoruna 650bin km garanti verdi gaddar kullanımda ve diğer bir konu bu 200bg motorlar ford traktör motorları için üretilmiş ki söylediğim traktörün kendi ağırlığı 3500 kg hesabı siz yapın ve kasa hafifledikçe yakıt tüketimini ortalama 6 litreye kadar düşürüyor motor torkuna öyle bir yapı eklemiş bizim türk beyinler 130km sabit hızla yakıt uzun yolda 5litreye kadar düşüyor yani hız sabitlemenin en iyi sınırı
 






Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

teşekkürler arkadaşlar tr de ilk olacak büyük ihtimalle plan projeyi sizlerle paylaşacağım arazi traktörleri üzerinde büyüdüğüm için bana 150 bg torku düşük arabalar iş makinaları zevk vermiyor pirinç yetiştiricileri gerçek ofroadı tadanlardır ama adını bilmeyenlerdir onlar için çeltik ekimidir;)
 



Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

merakla takip ediyoruz kolay gelsin
 

Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

Taktırmayı düşündüğünüz motor bizimkiler gibi elektronik işletim sistemiyle çalışıyor. Mekanik kısmı bir yere, motoru nasıl çalıştırmayı düşünüyorsunuz ? Düşünmüş olduğunuz motorda enjektör ve pompa elektronik beyin sayesinde çalışıyor. Aracınızın nev'i şahsına münhasır bir adet Immobilizer sistemi var bunun çözülmesi gerekicek. ABS/HDC/ACE/TC ve enteresandır ama şanzımanı nasıl uydurucaksınız? (kısa/uzun prizdirek olayından bahsetmiyorum)
Araçta iki adet sigorta kutusu var biri motor tarafında, biri sürücü tarafında. Motor tarafı, motorla ilgili, sürücü tarafında olan aracın geneliyle ilgili, ama iki taraf da birbiriyle haberleşiyor.
Bu tip uygulamalar yurtdışında yapılıyor, Cummins 4bt, Mercedes OM617 (300td) gibi. Ama hepsi mekanik ve araç sağır oluyor, araçta klimayı bile çalıştıramazsınız. Her şeyin düz bağlantı ve mekanik olması lazım.
Düzgün bir rektifiye ve modifikasyonla td5 200 hp verir, toplam 15 gün sürer.
Düşündüğünüz işi zahmetsizce geçekleştirmeniz çok zor, ama olmaz değil. Size tavsiyem, ilk önce motoru standa alıp, beyin olmadan çalıştırmayı deneyin, gerisi kolay. Bizler de takip edelim, takıldığınız yerde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 



Ynt: Disco 2 2.5 Tdı 200bg Ford Motoru Taktırmak

önceliklle temenniler için teşekkürler arkadaşlar telekom firmasında çalıştığım için bir kiev yaptım geldim fransız bir firmada çalıştığım için yazılım işini fransada çözdüm açıkçası ve motor beyinlerinin pc beyinlerinden ramlerinden işletim sistemlerinden hiç bir farkı olmadığınıda öğrenmiş oldum önemli olan abs ebd hava yastığı yağ vs girişlerini yeni kablo hattıyla yeni beyine entegre etmek diğer konu entegre baglantı işlemlerini fransada himalaya limited çalışanlarına 100 euro karşılığı tesisat düzeni ve beyine ford yazılımı proğramı ve ayriyetten pc beyin arası aparat 150 euro vererek aldım bu hafta içinde elektrik tesisat düzeni yollayacaklar ve ben bunları hiç bir ücret talep etmeden paylaşacağım yazılım vs usta konusundada yardımcı olurum usta ücretini alır amcam olur kendisi motor attırma ücreti neyse çokta talep etmez güzel bir işi var pi makinada kısacası beyin işi windowsu ubuntuya çevirmek gibi ses klavye tanıtmak gibi ha tr de en güçlü ben olacağım diye bir gayemde yok motorlar güçlü olsun eşit olsun az yaksın bizi üzmesin motoru güçlü olan değilde şoförlüğü iyi olan ve dostluk kazansın
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,268
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

SON KONULAR



Geri
Üst