dısco 1 tdı için KORKULARImı giderirmisiniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mserdemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,020

mserdemir

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE... M.KEMAL ATATÜRK
Yer
ankara
dısco 1 tdı manuel ıcın kımden ne duysam parayla alabileceğin en büyük dert dıyorlar.sürekli arıza yapar ,motoru biter,elektırık arızası verir, anandan emdıgın sutu burnundan getırır, paran varsa yürütürsun bunun gıbı daha sayamadıgım bır sürü şey duyuyorum,malum sitede bu araçlara baktıgımda, 140 ila 200 bındekı araçların bir çoğunun motorunun yapıldıgını yazıyorlar , fakat gel gelelım bu aracı kullanan biriyle karşılaşıp konuşmak nasip olmadı.bu aracı kullanan değerli dostlarım gerçekden bu araç böylemi

ben bu aracı almak ıstıyorum. gercekden yurutemezmıyım.esım ve ben bır bankada çalışıyoruz bırde 2 aylık kızım var,bu aracın masrafı benım boyumu aşarmı,lütfen bana yardımcı olurmusunuz

şimdiden çok teşekkürederim........

Etiketler
Ynt: dısco 1 tdı için KORKULARImı giderirmisiniz

Selamlar ;

Dostum 2 yıldır discovery 1 300 Td motorlu aracımı kullanıyorum,aracı ilk aldığımda motor ve yürüyen aksamlarının tüm bakımlarını yaptırdım ve yaklaşık 3bin tl masraf yaptım,bunun üzerine modifiye masraflarını yaptım ve aracı 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.. Arazi ortamında bir çok araç kullandım ancak disco gibi bir araç gerçekten nadir bulunur..

Bir kez düz mantık düşünmek lazım,bu araç arazi için geliştirilmiş ve defender ın üstü olarak piyasaya çıkarılmıştır..Bende eskiden defender vardı ve gerçekten çok sorun çıkarıyordu,ama bu aracı aldıktan sonra tek masrafım mazot oldu...Arkadaş çevremde bir çok araç var bunların hepsini araziye sokuyorum ve hepsini ayrı ayrı çekmek zorunda kalıyorum,buda ayrı bir keyif veriyor tabiki bana ...
Disco parçaları kolay bulunan bir araç olmakla birlikte sağlam yapısıyla uzun süre kullanabileceğin bir araçtır.

kubhieg' Alıntı:
Selamlar ;

Dostum 2 yıldır discovery 1 300 Td motorlu aracımı kullanıyorum,aracı ilk aldığımda motor ve yürüyen aksamlarının tüm bakımlarını yaptırdım ve yaklaşık 3bin tl masraf yaptım,bunun üzerine modifiye masraflarını yaptım ve aracı 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.. Arazi ortamında bir çok araç kullandım ancak disco gibi bir araç gerçekten nadir bulunur..

Bir kez düz mantık düşünmek lazım,bu araç arazi için geliştirilmiş ve defender ın üstü olarak piyasaya çıkarılmıştır..Bende eskiden defender vardı ve gerçekten çok sorun çıkarıyordu,ama bu aracı aldıktan sonra tek masrafım mazot oldu...Arkadaş çevremde bir çok araç var bunların hepsini araziye sokuyorum ve hepsini ayrı ayrı çekmek zorunda kalıyorum,buda ayrı bir keyif veriyor tabiki bana ...
Disco parçaları kolay bulunan bir araç olmakla birlikte sağlam yapısıyla uzun süre kullanabileceğin bir araçtır.

arkadaşım ilgin için çok teşekkürederim..

peki aracı aldıgınızda yaptıgınız 3 bın tl masrafı sorabılırmıyım ve aracınızın kaç km oldugunu cunku cogu ılan 140 ıla 200 bın km motor yapıldıgını soyluyor

demekkı ınsanların anlattıkları dogruymus

1 tek arkadaş dışında kımse aracı savunamıyor bile. kubhieg arkadaşa buyuk bir şans eseri sorunsuz bir araç gelmiş

bu araçları hep japonla kıyaslarlardı çok büyük bir yanılgı oldugunu düşünüyorum ,almaya çok niyetlı oldugum bu araç gercekden çok sıkıntılı araçmış .

Selim Bey,

Bir eğitimci olarak , önerim "uzak durun".
Bu kadar insan birşeyler diyorsa vardır bildikleri.

Buna harcayacağınız parayı yavrunun ilerleyen yaşında çıkacak eğitim masrafları fonuna yatırın.

Eğer 4 çekere binmek istiyorsanız

Tek hedef

4 kapı Suzuki Vitara

Sağlıcakla kalın.

her araç için geçerli olmayabilir ama dizel aracın benzinli araçtan maddi olarak avantajı sadece harcadığı yakıttır.Diğer bütün harcamalar benzinliden fazladır(periyodik bakımları, motor parça fiyatları, motor yaptırma maliyeti, motor km ömrü vb.).disko hakkında forumdaki birçok başlığı okumuşumdur genel bir kanı olarak v8 versiyonunun sorunsuzluğundan bahsedilidiğine şahit oldum.Şahsi fikrim olarak v8 bir disko ile dizel bir diskonun kullanım maliyeti bakımları ve yakıtıyla beraber düşünüldüğünde kafa kafaya olacağı yönündedir.İddaa etmiyorum,kullananlar daha iyi fikir verecekrtir...

arkadaşım al bir grand vitara tepe tepe kullan .ben bu işlerden anladığım halde disco dan uzak duruyorum , sen bu aleme uzak bir insansın anladığım kadarıyla disko senin moralini bozar bütceni sARSAr.
alırsın bir suzuki GV temizinden ufaktan bakımını yaptırırsın senelerce sorunsuz kullanırsın istersen modifiye edip offroad yaparsın her yola gelir ,bütcenide üzmez.
yada paran çoksa iyi bir araca binecem diyorsan toyota yada jeep tavsiye ederim.

arkadaşlar cok tesekkurederım evet bu gıdısle 2005 grand vıtara 2000 motora bakacagım konustugum herkez bu araçların sorunsuzlugundan bahsedıyor

zaten şu andan 2004 l 200 4*4 kullanıyorum.ama macburıyetden bu aracı satmam gerekecek cunku cocuk koltugunu dahı arkaya sıgdıramıyorum ,bagajı (kasa) desen allahlık cocugun hıc bır malzemesını koyamıyorum

fakat gozum hep dısco daydı ama bu aracın benı aşacağı kanısına vardım ve bu rüyamdan vazgecmek uzereyım

Ben de 2 seneden fazla bir suredir Disco 1 '96 tdi es paket kullaniyorum. Cokta seviyorum. 16 senelik ve 260 000 km de olmasina ragmen hicbir ciddi bir problem cikarmadi.
Bu yas ve km de araba almak ne marka olursa olsun risklidir.
Ama surus ve gorus keyfi ve konforunu asla suzuki ile karsilastirmayin.
Mukayese kabul etmez.
Benim icin Ozellikle Discovery ler bir tutkudur. O yuzden aracimi cok severim.
Diger arkadaslar dedikleri kismen dogrudur. Eger zaman zaman sanayiye gidip takilmayi sevmiyorsaniz elinizden de ufak tefek tamiratlar gelmiyorsa ve motor mekanikten hic anlamiyorsaniz bence de ingliz bakmayin.
En iyisi japon sizin icin

gezi+yakıt+sorunsuzluk+hafif off-roat+sağlamlık =suzuki vitara :D

arazı aracı +sağlamlık+güç+dünyaya bir defa geliyorum=dısko 1 v8 ;D

foremost' Alıntı:
gezi+yakıt+sorunsuzluk+hafif off-roat+sağlamlık =suzuki vitara :D

arazı aracı +sağlamlık+güç+dünyaya bir defa geliyorum=dısko 1 v8 ;D

Aynen

Ynt: Dısco 1 Tdı İçin Korkularımı Giderirmisiniz

Çok ilginç ben tam tersi, sorunu pek olmayan, olsa da çok ucuza bol yedek parca ile yapılabilen bir araç olarak duymuştum. Şimdi mekanik bir motora sahip bir araç mı daha çok arıza çıkarıcaktır yoksa elektronik ama japon malı aynı yıllardaki bir araç mı sormak isterim?

Ynt: Dısco 1 Tdı İçin Korkularımı Giderirmisiniz

Disko 1 300 tdi
G.Vitara 2.0
doğru karşılaştırmamı bir araç benzinli diğer araç dizel ikisininde avantajları dezavantajları var dizel 300 tdi 10 -12 litre mazot yakar eğer kaçak göçek yanık yağ falan yakmazsanız mazot 4600-4700 lerde geziniyor en iyi ihtimalle 10 lt yakasan 470 krş yapar grand vitara yükseltem kiti kilit vinç lastik falan lpg yakarı 15-16 litre yakarlar aşağı yukarı aynı grandlar 2004-2005 en tercil edileni 30.000 tl fiyat 30.000 tl ye alacağınız disko 1 tdi 1996 falan olur araçların yaş farkına baktığınızda 8 yıl var özellikle dizel bir arazi aracı için 8 yıl en az 180-200 bin km eder bu metal yorgunluğu parça değişim gerektirme olarak diskoda bakım masrafı olarak size döner disko 1 heybetlidir parça japonlardan ucuzdur uygun kitle 33 lastik takarsınız (grand suzuki en fazla 31 lastık takar üzeri fantazi olur)disko 1 den iyi aracı aracı olur ama en az satın alma bedeli kadar parça yenileme ve yükseltme için ödersiniz modifiye her iki araç içinde yapılacaksa fiyatlar piyasada mevcut 5000/6000 arası iki araçta modifiye olur ucmazsanız modifiyede ama araç yaşına metalyorgunluğuna bakarsanız haliyle yeni her zaman yenidir herşeyi yaptım dersiniz en olmadık yerde araç yaşından dolayı masraf çıkar sizi yolda bırakır kötü olduğundan söylemiyorum aracın biri 9-10 yaşında diğeri 15/20 yaşında bu konu uzar gider bende aynı ikilemi yaşadım önceki aracımdan edindiğim tecrübe beni yeniye grand vitara yönelti 2004 grand vitaram var 3 eksterm yükseltme kiti spaser kilit alt koruma vinç lastık hem şehir içi hem şehirdışı hem şehirler arası ben ve eşim rahatlıkla kulanıyoruz yeterince büyük ve yeterince küçük siz aracı tam olarak ne için kullanacaksınız sadece arazide arazi canavarı yapacağım 35 lastik takip gezeceğim derseniz büyük motorlu büyük araç hem şehir içi hem şahirdışı hem arazi derseniz daha ufak araç marka söylemiyorum en sevmediğim sey bir markanın fanatikliğini yapmak sevmek demiyorum yanlış anlamayın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR