diferensiyal alacağım yardım lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ma10blk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,003

ma10blk

Kamp I
Yer
BALIKESİR
ön difim dağıldı, buradaki ustam ayna mahruti ile uğraşma komple ön dif al yerine takalım daha verimli olur dedi sizce de doğru mudur?
aracın eski sahibinin bursada ayna mahruti değiştirdiğini orada düzgün yapılmadığı için 1 sene sonra arıza verdiğini söyledi bu işi bursada bile düzgün yapan usta yokmu?
dif fiyatlarını araştırdım çıkmalar 300 (çıkma parçaya sıcak bakmıyorum), rusların yan sanayisi var diyorlar 500 lira, çelik motordan alınırsa 950 lira iyice kafam karıştı sizce hangisi almalıyım epeyde fiyat farkı var, yan sanayi dif taktıran varmı? memnunmu yanıtlarınız için teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: diferensiyal alacağım yardım lütfen

sayın ma10blk
merhaba bende 3 gün evvel ön difransiyel dağıldı dağılma nedeni ayna arasındaki civataların kesilmesinden dolayı yarıldı. bende az bir araştırma yaptığımda şöyle bir fiyat aralığında kaldım. 2. el hiç araştırmadım düşünmememden dolayı bakmadım. ön difransiyel çelik motor fiyatı 850 tl civarı, lada yedek parça satış yapan arkadaşdan fiyat aldım 650 civari diyor.
Şöylede bir tespitim oldu benim lada 99 model sürat difransiyeli mevcut arazide çekimde devir sıkıntısı yaşıyordum ağır devir difransiyel takmayı düşünüyorum (10-41 dişli oranı) e madem öyle ön arka difransiyelleri değişecem verip 400 tl daha fark arka difransiyeli de kilitli yapam diyorum.benim araştırmalarımdan bu sonuçlara ulaştım.
Kolay gelsin..

11:43 leri 10:41'e çevireceksin öyle mi? peki önleri değiştirince arkalarıda değiştirmen gerekmiyor mu? 650 liraya alacağın dif ladanın orjinal dif'imi? 650 liraya alacağın dif verimli olacak mı yan sanayi olmasın? arkalara nasıl kilit yaptıracaksın ? biraz açıklarsan sevinirim ve nerede yaptıracaksın teşekkürler

sayın ma10blk
evet söylediğiniz gibi ön arka komple değiştireceğim. Lakin sizden sonra diğer görüşmelerimde en son şuna karar verdim ön arka difransiyelleri değiştiriyom.450+600 tl ikisi ve de sadece arkaya kilit alıyom ilave olarak bu da 900 civarı bu sayede hem ağır devir difransiyel hemde kilit li olmuş olur ki buda çekişlerde daha rahat olacaktır.Birde bilgin olsun dişli oranlarınıda 10-41 değil 10/43 olacaktır. 10-43 usta önerisinden dolayı kullanacağım.
Kolay gelsin.

Yavuz Bey komple defransiyel aldığınızda mutlaka iyi bir defransiyelcide ayarlarını tekrar yaptırın. Nedeni komple defransiyellerde fabrikasyon ayara güvenmemek gerekiyor.Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR