yazargezeryolçizer
Zirve
Ynt: Diferansiyel Kiliti Kullanımı
mitsubishilerde arkalar 100/100 kitlenir ön dif te kilit yoktur.
düğmeye bastığınızda elektrik motoru vınlaması gibi bir ses duyarsanız aracınızda kilit aktif duruma geliyordur.kilit ikaz ışğı yanar.
ABS firen sistemi olan araçlarda arka dif kilidi çalıştığında ABS sistemi gerektiği gibi çalışmayabilir.buda arıza ışığını yakar belirli bir süre sonra normale döner.
Bir şey kırılma sesi :normal değil.ya kullanım hatası yada sistem hatasını gösterir.
araçı 12 km hızın üstünde kitlemeyin.
Magnumu bilmiyorum ama lock tuşu kilit olduğunu gösterir.VoDaFoNeCeLL' Alıntı:Yayınlanan bilgiler için teşekkürler.
2003 model Mitsubishi Magnum aracım var. Önceki gün bir dağın tepesinde karda saplandım. Araç tamamen oturdu. Arka tsol tekerlek boşa çıktı. Sağ ön tekerlek de boşa çıktı. Sadece sol ön ve sağ arka tekerlek tutunuyordu. Direksiyonun hemen altında "lock" yazan bir tuş var. Bastım ona, ışığı kırmızı yandı. Tekrar gazladım, arka tekerleklerin her ikisi de devreye girdi. Tutunan tekerlek de battı. Fakat sol ön hiç kıpırdamadı. Birde gösterge panelinde "ABS" uyarısı çıktı. Bu uyarı daha evvel çamurlu bir tarlada batan bir başka aracı çekerken de çıkmıştı. Fakat asfalta çıkınca bişey kırılmış gibi bir ses verip "ABS" uyarısı kaybolmuştu.
Neyse. Saplandığım yerden kurtulamadım. Traktör vasıtasıyla çıktım ordan. Fakat traktör çekerken yine aynı ses geldi ve "ABS" uyarısı kayboldu. Şimdi merak ettiğim üç şey var ;
1 - Benim aracımda diferansiyel kilidi var mı, yok mu?
2- Varsa neden ön tekerlek dönmedi ?
3 - "ABS" uyarısı neden yanıyor ve o ses geldikten sonra sönmesinin anlamı ne?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
mitsubishilerde arkalar 100/100 kitlenir ön dif te kilit yoktur.
düğmeye bastığınızda elektrik motoru vınlaması gibi bir ses duyarsanız aracınızda kilit aktif duruma geliyordur.kilit ikaz ışğı yanar.
ABS firen sistemi olan araçlarda arka dif kilidi çalıştığında ABS sistemi gerektiği gibi çalışmayabilir.buda arıza ışığını yakar belirli bir süre sonra normale döner.
Bir şey kırılma sesi :normal değil.ya kullanım hatası yada sistem hatasını gösterir.
araçı 12 km hızın üstünde kitlemeyin.