Alfonse
Zirve
İyi niyetle tiyo verdiğiniz için teşekkürler...Bu videoarını paylaştığınız youtube Schrodingers Box'a abone oldum...
Ben size bir tüyo vereyim. Öğrendiklerinizi sanayiye gitmeden önce unutun, arabayı oraya götürünce vidaları siz sökmeyeceksiniz. Zaten 2 video seğredince adamların mesleğini öğrenmediniz, kendileri de yıllarca uğraştıktan sonra bazı şeyleri öğrenmediyse de zaten öğretmek bize düşmez. Mesela aynı şey benim başıma gelse, youtubedan iki video seğredip ondan sonra gelip te yazdığım programa opjekt oriented olmamış abi bu diyeni dövmem ama iyi bir arkadaşlık başlangıcı da olmaz...
Ben internetten (bu forumda internette zaten) çok çok şey öğrendim. Yanlış öğrendiğimde oldu doğru olduğuda...
Yayınlanan bilgileri doğru yorumlarsanız doğru bilgi alırsınız. Akılsızlık edip yanlışı alırsanız hata yaparsınız...
Ben aklımı kullanıp genelde doğrusunu öğrenmeyi becerebiliyorum şükürler olsun...
Araçlarımla ilgili Haynes v.s. gibi bir çok yayınlarıda internet üzerinden satın alıp başucu kitabı yaptığımda olmuştur..
Bir çok kerelerde tanıştığım ve beni doğru tanımaktan keyif alan komplekssiz ustalarla da "isterlerse" bu bilgileri paylaşmışımdır. Elimdeki yayınların fotokopisi felan gerekli yerleri tercüme edip vermişimdir onlara bazen, dediğim gibi "isterlerse" . ..
Elimden biraz iş gelir. Bazı tamiratları kendim yapabilirim. Bunu hem maddi avantajdan hemde keyif aldığım için yaparım...
Ustaların yaptığı işi de tabikide yapamam. Böyle bi iddiada olmam da, bunu düşünmekte aptalca olur zaten...
"Fakat bu bilgileri edinmemin bana en çok faydalı olduğu nokta,
genelde sanayide karşılaştığım kazıklanmalardan ve yanlış tamiratlardan korunmam olmuştur..."
Hala fren hidroliğinin, şanzman defransiyel yağlarının eger sorun çıkmaz ise ömür boyu değişmesinin gerekmediğini zanneden ve maalesef iddia eden tamirciler var... Bir hafta kadar önce arkadaşımla vitarası için böyle bi ustayla karşılaştık. Başka bi derdimiz vardı. Hep gittiği yerde sıra oldUğu için tanımaDığımız bi yere girdik bodoslama Akşamüstüydü, yola çıkacaktık. Balataları almıştık zaten, değiştirdik. Yağları kontrol ederken ustaya defransiyel yağını kontrol ettirirken değişim konusu açıldı. Biraz anlatacak olduk, baktık almayacak, kasım kasım kasılıyor, işimizi bitirdik, çıktık...
Bilgi edinmemin amaçları arasında kesinlikle ustalara iş öğretmek gibi aptalca bişey hiç olmadı zaten. Bana ne. İsteyen olursa paylaştım ve hala paylaşırım büyük zevkle. Alabilirse alır, alamazsa yapcak bişey koy, paşa gönlü bilir.
Size az önce teşekkür etmiştim. Yeniden teşekkür ederim vidolar için. Sayenizde yeni bi sayfayla tanıştım ve çok şey daha öğrenebileceğim...
GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi