devir saati bir süre takılı kaldı??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vethek37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,452

vethek37

Ana Kamp
geçtiğimiz günlerde sulu kar nedeni ile aracımı kaydırdım .kaydığım yerden çıkmaya çalışırken aracın gazı sanki takılı kalır gibi oldu yani ayağımı gazdan çektiğimde bir süre daha devirsaati yüksekte durdu ve sonra yavaş yavaş düştü.yine çıkmaya çalışırken bir iki defa geri vitesten attı.sonuçta oradan çıktım epeyce uğraşmama rağmen hararet yükselmedi ancak gazın takılı kalması nedendir?aracım lpgli .yine ön cam otomatiklerini basınca rolantide değişiklik oluyor az da olsa .tabi birde geri vitesten atma nedendir.??yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Etiketler
Ynt: devir saati bir süre takılı kaldı??

devir saatinin yüksek kalması bence boğaz kelebeğinden yada rolanti motorundan olabilir, yakınlarınızda land rover yetkili servisi var ise bilgisayara bağlandığında kusurun nerelerden kaynaklandığını ekrana veriyor, ezbere bir ustayla sorunu çözmeye çalışırsanız gereksiz masraflara yol açabiliyor.
bazı ustalar rolanti motorunun temizlenmesi sonucu sorunun giderilebildiğini söyleyip 2 vidayla tutan rol. mot. runu söküp temizliyorlar ancak parça çhipli parça olduğundan sağlamsada bu temizleme sonucu bozulma ihtimali yükseliyor.
rolanti motorunun bayi sıfır satış fiyatı 300 tl civarıydı sanırım kelebeğin ise 950 civarıydı.
bunların istanbul ankara yada mersinde çıkmacılardaki fiyatı 50 şer 100 er milyon eksik fiyattan satıorlar. bu konudada tavsiyem 50den 100 den kaçmamanız yetkili servis garantisi altında değişimlerinizi yapmanızdır.
bu arada yok ben ekonomiye bakarım dersenizde, aracılardan parçaların sıfırını isteyin muhakkak, bu parçaların çıkmasınında sağlıklı olmadığını eklemek isterim.
saygılarımla

teşekkür ederim.geri vitesten atma olayına ne dersiniz ?bugünde biraz karda cebelleştik ama tekrar etmedi fakat bazen gerivitese geçmeyebiliyorda yani rahat geçmiyor bir iki yerini arattırıyor sanki?

arkadaşlar rolanti motoru veya kelebek arızası bana ne gibi sorunlar çıkarabilir??normalde gaz takılı kalmıyor karda yolda kaldığım ve patinajda fazla gaz verdiğimde oluyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri