Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,467
Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

Vakit geç olmadan etrafı görmek ve o güzellikleri f otoğraflamak istiyordum. Cennet gibiydi. Ben bir yandan fotoğraf çekerken Behiç de engin tarih bilgisiyle Kazdağları’nın hikayesini anlattı.
SL270389.jpg

SL270392.jpg

SL270394.jpg

SL270395.jpg

SL270402.jpg

Orman içinde gezinmeye devam ediyorduk.
SL270418.jpg

SL270423.jpg

SL270429.jpg

SL270437.jpg

Yolumuza çıkan kardelenleri ve mantarları da de unutmadık tabii
SL270433.jpg

SL270442.jpg

Etiketler
Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

Ben daha bu güzelliklere doyamadan akşam karanlığı çökmeye başladı
SL270438.jpg

SL270451.jpg

Akşam da kamp keyfi yaşamaya değerdi
SL270462.jpg

Bir yandan kamp ateşinde domates ve patlıcanları pişirip salata yaparken bir yandan da tavuklar çoktan ızgaraya yerleştirilmişti.
SL270463.jpg

Arkasından Behiç’in bakır cezvede türk kahvesi ve aliminyum folyoya sararak kamp ateşinde pişirdiği elma tatlısı enfesti…
16.jpg

12.jpg

Ertesi gün yola çıkmadan önce biraz daha etrafı dolaştık...
SL270472.jpg

SL270473.jpg

SL270479.jpg

SL270486.jpg

Karşı dağlara sis çökmeye başlamıştı.
SL270482.jpg

Toplanmaya başlamadan önce kamp ateşinin keyfini sonuna kadar çıkarmaya kararlıydık.
SL270496.jpg

SL270497.jpg

Bir yanda da ıslanan botlar kurutulmaya çalışılıyordu
SL270408.jpg

Ben henüz daha bu güzelliklere doyamamıştım ama yola çıkma vakti gelmişti.
SL270499.jpg

Dönüş yolumuza çıkan bu minik şelaleyi kampa çıkarken gördüğümü hatırlamıyorum.
SL270510.jpg

Dönüşte İstanbul’a Çanakkale üzerinden mi yoksa Yalova üzerinden mi döneceğimize karar vermeye çalışıyorduk. Sonunda Yalova’ya karar verdik ama sonrada çok pişman olmuştuk doğrusu. Çünkü lodostan dolayı feribot seferleri iptal edilmişti ve tüm tatilciler kara yolunu kullanmak durumunda kalınca yaklaşık 3 saat süreyle 1.vitesle ilerlemiştik. İstanbul’a geldiğimizde ise saat 24:00’e ulaşmıştı. Bu arada Ümit’lerin Çanakkale üzerinden Tekirdağ’a hiç zorlanmadan ulaştığını öğrendiğimizde pişmanlığımız bir kat daha artmıştı.
7.jpg

Benim sadece 1 gece katılabildiğim kamp o kadar keyifliydiki, Kazdağları bir daha görmek istediğim yerlerin başında yer alıyordu artık.
Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

Birlikte geçirdiğimiz bir kaç güne o kadar unutulmaz anı sığdı ki unutmak mümkün değil bir çoğunu. ;) Evet Selma'nın geleceğini hiç beklemiyordum. Bu tamamiyle sürpriz oldu benim için. İlk 2 günde yaptığımız yürüyüşlere devam etmek yerine ekipten ayrıldım Murat ve Nuran'la birlikte yaklaşık 6-7 km aşagıya çeşmenin yanına gitmek üzere yola çıktık. Varmak üzereydikki. Selma'yla karşılaştım. Bu sürprizini asla unutamıyacağım. ::smiley:
Gerçi bir gün önceki elim kazayı anlatmıştı. :'( Ama o kadar şaşkındımki telefon edip aileme ben iyiyim demek aklıma gelmedi. Bir gün sonra Zeytinli'den aradığımda ise haber alamamaktan perişan olan fakat iyi olduğuma sevindiğimi söyleyen ailemi teskin etmem kolay olmadı. :-\
Bu arada kıdemli bir Gezenbilir=Yiyenbilirci olduğumda tescillendi. Olcay'ın soya soslu tavuk sotesine şapka çıkarıyorum. Öyleki yemek piştiği anda sağanak yağmur başladı. tavayı güvene alıp yağmura aldırış etmeden tadını çıkardık ;D

Fotoğraflar ve detaylı anlatımlar için çok teşekkürler Selma ,

ıyı aksamlar arkadaslar
Ankarada kuflendık yokmudur bır faalıyet?

Çok eğlenmişsiniz arkadaşlar, keyifler yüzünüzden okunuyor :smiley: Fotoğraflar ve anlatım için Selma'ya teşekkürler...

Güzel bir gezi olmuş,Fotoğraflar ve anlatım ayrı bir tad katmış :smiley: selma ve katılan arkadaşlar, ellerinize sağlık diyorum..

slm,

kusurabakmayın işten, güçten, tembellikten geç oldu biraz....

http://picasaweb.google.com.tr/tuna.olcay/021008Kazda#

www.avd.org.tr
www.buswagen.com

slm Olcay :smiley:
geç olsun güç olmasın derler.umarım iyisindir?
fotoğraflar için teşekkürler bu arada :smiley:

Sağol Olcay, Soya soslu tavukların ve tüm yaptıkların için. kusura bakma ama benim akıl kütüphanemdeki indeksleme yemeklerle ilintili. Daha kolay sıralayıp buluyorum. Ve emin ol sen daima okunacak raflarda yerini aldın. ;)

Ooo kimler gelmiş.
İlk fırsatta Picasadan buraya aktarma yaparım Olcay bey.
Daha kolay izlenir tüm güzel fotoğraflarınız.

Paylaşım için teşekkürler.

behicefe' Alıntı:
Sağol Olcay, Soya soslu tavukların ve tüm yaptıkların için. kusura bakma ama benim akıl kütüphanemdeki indeksleme yemeklerle ilintili. Daha kolay sıralayıp buluyorum. Ve emin ol sen daima okunacak raflarda yerini aldın. ;)

;) yemek kısmı benide çok ilgilendiriyor.. dernek web sitemizde kamp yemeklerine özel bölümümüzde var, bir göz atmanda fayda var ...

www.avd.org.tr

Güzel ve çok şirin arkadaşım Zerrin'e çok teşşekürle,r bana Kaz Dağlarının muhteşem güzeliklerini tanıttığı için umarım bundan sonra Kaz Dağları gezilerinizin devamı gelir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR