Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,469

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar ,

02 - 05 Ekim 2008 tarihleri arasında yapmayı planladığımız Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi etkinliğimizi İzmir'den 5 , Tekirdağ dan 3, Ankara'dan 1 ve İstanbul'dan 1 + 1 ile 11 kişi ile gerçekleştirdik.

Kampımıza İstanbuldan katılan Olcay Tuna arkadaşımız Cumartesi sabahı kamptan ayrılmış ve aynı gün akşam üstü kampımıza bir başka üyemiz Selma ÇIRAK katılmıştır.

Kamp mevcudumuz 10 kişide sabit kalmıştır. :smiley:

Dönüş yolunda şelale başında fotoğraf çektireyim derken küçük havuza düşüp makinemi bozduğum için fotoları buraya daha sonra alacağım.
Benim pozlar gelinceye kadar diğer arkadaşların CEVAP VER butonu vasıtası ile ekrana gelen GÖZAT düğmesini kullanarak çekmiş oldukları fotoğrafları buraya mümkün mertebe tarih sırasına göre aktarmasını rica ederim.

Teşekkürler.

Öz Murat ,

Not: Ayrıca daha yeni tanışmış olmamıza rağmen bizlere güvenerek uzun yolllardan gelerek kampımıza iştirak eden arkadaşlara da çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

Selam

Perşembe gününden cuma gününe kadar biz de Kaz dağlarındaydık.5 motosiklet zirveye tırmandık.Gezenbilir grubuna da uğramak istedik fakat şartlar izin vermedi.Yağmurda gece boyunca yol aldık.Sağanak yağışa yakalanmamak ve dağda kendimizi tehlikeye atmamak için tepe üstünde bulduğumuz bir ahırda gecelemek zorunda kaldık.Zirve tırmanışına başladık fakat araçlarımızda meydana gelen sorunlardan dolayı çok geciktik ve geceye kaldık.Zirveye kuzey yönünden giden yol bir gece önceki yağmur sonrasında yol olmaktan çıkmıştı,adeta bir dere yatağına dönmüştü.Karpuz büyüklüğündeki kayaların üstünde onlarca kilometre yol katettik.Birçok bölgede yol heyelanlarla ve akan sularla kesilmişti.Gece karanlığında farların ışığında kayaları dizerek kendimize yol açtık ve ilerleyebildik.

Zirveye çıktığımızda inanılmaz bir sis ve soğuk hava bizi bekliyordu.Görüş mesafesi çoğu yerde 1 metrenin altına düştü.Hava sıcaklığı sıfırın altındaydı.Kasklarımızın camları dondu.Hava şartları yüzünden santim santim ilerlemek zorunda kaldık.Kendimizi tehlikeye atmamak için zirvede fazla oyalanmayıp geri döndük.Aşağı indiğimizde saat 12:00 yi çoktan geçmişti.Hayatımızda yaptığımız en zor,en yorucu ve en tehlikeli yolculuk oldu.Başımızdan geçen karter delinmesi,dişli kırılması,fren patlaması ve daha birçok mekanik soruna rağmen sağ salim bir şekilde zirveden indik.4 gün boyunca toplam 7 saatlik uykuyla durduk.Ama tüm zorluklara rağmen herkesin yüzü gülüyordu ve bu maceradan oldukça zevk aldıkları belliydi.

Maalesef bu koşullar bir işadamı ve üç çocuğunun hayatına mal oldu.Allahtan onlara rahmet diliyorum ve doğanın bilgisiz bir insan için ne kadar tehlikeli olabileceğini herkese hatırlatıyorum.

Görüşmek üzere.

Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)

Etkinlik için tebrikler Sinan bey,
Perşembe akşamı bizim kampın bulunduğu bölgeye de hayli yağış düşmüştü.
Çadırımı düzgün kurmadığım için branda altına bireken sular nedeni ile gece 03'te çadırı daha uygun bir yere nakletmek zorunda kalmıştık.
Ertesi gün çadırın hakkını vererek kurmuş ve Cuma gecesi 23:30 da başlayıp sabah 05:30 a kadar aralıksız yağan yağmur altında çadırım bana mısın dememişti.
Sizlerde iyi tercihler yaparak bu kötü hava koşullarında başarılı bir etkinlik gerçekleştirmişsiniz.
Tekrar tebrikler.

Üzücü kazaya gelince ;
Doğa Sporları konusun da ki bilgisizliğin ve yetki kişilerin duyarsızlığının nelere mal olabileceği açıkça görüldü.
Vefat edenlere allah'tan rahmet , geride kalan yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Öz Murat ,
İzmir.

Fotoğraflar geliyor arkadaşlar ,
Makinenin ayarlarını düzgün yapmayınca birçok fotoyu elemek zorunda kaldım. Bazıları da felaket ötesi olsada mecburen alıyorum buraya.

Diğer arkadaşlarını fotoğraflarını da buraya yerleştirmeleri için pohpohlarızilerleyen günlerde.
;)

Kampa İzmir 'den katılacaklar için Ömer ile yaptığımız toplu alışverişi benim evde tasnifliyoruz.
IMG_4482-1ADET.jpg

Ömer Peynirleri ve kakaolu helvayı dilimleyerek saklama kaplarına istifliyor
IMG_4480-1ADET.jpg

2 paket makarnayı 3 öğüne eşitlemeye çalışma ;D
IMG_4483-1ADET.jpg

Kamp etkinliğimiz için İzmir den 5 kişi (Ben-Ömer (matiate)-Bülent(behicefe)-Yılmaz(gabara)-Nuran(biophilia) saat 08:30da benim evden kamp malzemelerimizi ve yiğyeceklerimizi Ömer'in araca zor zor yükleyerek yola koyulduk.
Yolda kısa bir kahvaltı ve Gömeç yakınlarında da çay molası verdikten sonra saat 11:30'da Burhaniye Ören'de Zerrinlerin yazlığına vardık.
Burada İstanbuldan gelmiş Olcay Tuna ile Ankara'dan gelen Zerrin ile buluştuk.
Öğle yemeği niyetine çay eşliğinde kekleri afiyetler indirdik mideye;
IMG_4493-1ADET.jpg

IMG_4495-1ADET.jpg

Zeytinli beldesinde ekmek ve diğer küçük alışverişlerimizi tamamladıktan sonra Mehmetalan köyünden geçerek kamp atacağımız alana ilerlemeye başladık.
IMG_4503-1ADET.jpg

Şoförümüz Ömer Adil KUTLU,
IMG_4504-1ADET.jpg

Yol üzerinde ki bir hayrat önünde piknik yapan bir grup.
IMG_4507-1ADET.jpg

Üçgöz Çeşmede mola ve son telefon trafiği.
IMG_4509-1ADET.jpg

Kamp yerine ulaştık , çadırlarımızı kurduk , Olcayın aracında ki ocak sayesinde kısa sürede kahvemizi ve çayımızı yaparak keklerimizi afiyet ile yemeye başladık.
Kamp yerine 14:30'da varmış olmalıyız. Zeytinliden ayrılış saatimiz 13:40 idi.
IMG_4510-1ADET.jpg

2 ekim gecesi yağan yağmurda düzgün kurmadığım çadırımın altındaki branda da biriken su nedeni ile çadırımı gece 03'de başka bir noktaya taşımıştık.
Ertesi gün çok daha düzgün bir şekilde yeniden kurduk.
IMG_4511-1ADET.jpg

3 Ekim sabahı yağmur çiselerken kahvaltı masamızdan
IMG_4517-1ADET.jpg

Fotoğraf çok flu çıkmış. Off ya. ;(
IMG_4518-1ADET.jpg

Tabaklar elimizde atşe başında kahvaltıya devam.
IMG_4523-1ADET.jpg

Çevrede Trekking yapmak için saat 11:05 de kamptan ayrılan grup.
IMG_4524-1ADET.jpg

Poz vermeye meraklı ceranus. ;D
IMG_4528-1ADET.jpg

Yosunlandı ağaçlar bugün. ;)
IMG_4530-1ADET.jpg

Parkur üzerinde ki mini şelaleden;
IMG_4532-1ADET.jpg

Tırmanırız çıkarız yapraklarla dolu tepelere ,
IMG_4533-1ADET.jpg

İlerleriz ağaçlarla kaplı yamaçlarda ,
IMG_4534-1ADET.jpg

Sık orman dokusu moralimizi yükseltir ve güç verir bizlere,
IMG_4535-1ADET.jpg

Uzakta ki tepeler eşşiz manzaralar sunar her zaman,
IMG_4536-1ADET.jpg

Su ve Kuru meyva molası.
IMG_4537-1ADET.jpg

1 saat 40 dakika yürüdükten sonra 720 metre yüksekliğe ulaştık ve düz orman yolunda ilerlemeye devam ettik.
IMG_4544-1ADET.jpg

Yağmur çiseliyor olsa da yürüyüşümüze devam ettik.Zaten başka ne yapacaktık ki ;D
IMG_4545-1ADET.jpg

Orman yolunda ilerlerken kampa ulaşmak için en uygun bir noktadan vadiye doğru inişe geçtik.
Patika çok belirgin olsa da taş baba yaparak oradan insan geçtiğini gösterdik. :smiley:
IMG_4546-1ADET.jpg

Kalem kalem ağaçlar.
IMG_4547-1ADET.jpg

Yamaç aşağı inişte TezzMertek'i takip eden grup,
IMG_4548-1ADET.jpg

Yamaç aşağı inişe devam. Hedef 720 metreden 550 metreye inmek.
IMG_4549-1ADET.jpg

Patika üzerinde dereden gelmiş bir yengeç.
IMG_4550-1ADET.jpg

Düzgün bir patika bizi orman içine doğru götürüyor. GPS ye göre kampta aynı yönde olunca devam ettim.
IMG_4551-1ADET.jpg

Devam ettiğimiz patika ilerde kaybolup dik yamaçlarla dolu bir noktaya gelince ve GPS kayıtlarına göre önümüzde çıkmamız gereken 5-6 adet yamaç olduğunu görünce dönme kararı alıyoruz.
Az önce yan geçiş yapmaktan vazgeçtiğimiz boyna geri dönerek önce kısa bir yan geçiş sonra sonra da sürekli aşağıya inerek 550 metre de ki orman yoluna ulaşıyoruz.
Bilmediğimiz bir coğrafya da ve parkurda stressli bir yürüyüşten sonra dosdoğru kampa giden yola ulaşmak başta ben olmak üzere tüm ekibi sevindiriyor.

IMG_4553-1ADET.jpg

Kampımıza kadar devam eden orman yolu.
IMG_4554-1ADET.jpg

Kampta da bizi başka sürpriz ler bekliyordu.Yürüyüşe katılmayan Olcay ile Ömer bizler için makarna haşlamışlar.
Olcay da bu makarna için özel domatesli sos yapmış.
Yürüyüşten gelen grup bu makarnaları geç öğle yemeği olarak saat 16:00 da afiyetle tüketmişti.

4 Ekim Sabahı Kampımız ;
IMG_4555-1ADET.jpg

Ateşte kızarmış ekmeklerle yapılan kahvaltımızdan ;
IMG_4556-1ADET.jpg

IMG_4558-1ADET.jpg

Yağmurda nem nedeni ile ıslanan malzemeler açık havada kurutuluyor.
IMG_4559-1ADET.jpg

Olcay İstanbul'a döneceği için Cumartesi kahvaltı sonrası kamptan ayrılıyor. Aynı gün 16:30'da başka bir arkadaşımız bayram ziyareti için gitmiş olduğu Denizli'den dönerken kampımıza sürpriz bir ziyaret yapıyor.
IMG_4560-1ADET.jpg

Kampıza getirmiş olduğun bayram hediyesi için çok teşekkür ederiz Selma ,
Çok makbule geçti gerçekten.

TezzMertek odun ateşinde menemen yapmak ile meşgul ,
IMG_4562-1ADET.jpg

Kampta gülümsemek ve eğlenmek serbest arkadaşlar,
Bir de fotoğraflar net çıksaydı. :(
IMG_4566-1ADET.jpg

Son gün kahvaltısı için yumurtalar odun ateşinde haşlanıyor.
IMG_4568-1ADET.jpg

Yanımızda ki bir adet fazla çadırı mutfak çadırı yapmıştık. Çiseleyen yağmur altında eline tabağı alan mutfak çadırına giderek açık büfe kahvaltı masasından pardon çadırından yemek istediklerini alıyordu tabağına.
Neler mi.?
Haşlanmış Yumurta, 3 çeşit Zeytin, 4 çeşit peynir, Kakaolu Helva, Sucuk, Tereyağ, Çokokrem, Domates, Salatalık,
Süt, Nesquik, Çay ve de kızarmış ekmek.
Unuttığum birşey var mı.? ;D
IMG_4570-1ADET.jpg

İşin kolayına kaçan Bülent, Zerrin'in katlanır sandalyesini mutfak çadırının kapısına getirip kahvaltısını yaptı.
;)
IMG_4573-1ADET.jpg

Çadırlarımızı toplayarak dönüş hazırlığına başladık.
IMG_4574-1ADET.jpg

Yakamadığımız kütükler ve orada bulup tabure niyetine kullandığımız fıçı bira kutusunu ardımızda bıraktık.
IMG_4575-1ADET.jpg

Dönüş yolunda yağmur çiseliyor olsa da bazı noktalarda hava günlük güneşlikti.
IMG_4576-1ADET.jpg

Üçgöz çeşmeden Dünya ile haberleşme molası. Malum kamp alanı ve yakınlarında cep telefonu çekmiyordu.
IMG_4577-1ADET.jpg

Bak yeşil yeşil.
IMG_4578-1ADET.jpg

IMG_4579-1ADET.jpg

Dikenli Tel direkleri kullanılarak aypılmış bir merdiven.
IMG_4581-1ADET.jpg

Orman işçilerinin gecelediklerin naylonkondu.
IMG_4583-1ADET.jpg

Kesimi yapılmış ve temizlenmiş kütükler.
IMG_4584-1ADET.jpg

Ve daha fazlası.
IMG_4585-1ADET.jpg

Ormanda belli bir yaşa gelmiş ve büyümesi yavaşlamış ağaçlar periyotlar halinde kesilir. Gençleştirme adı verilen bu kesimlerde genelde tüm yamaç büyük ağaçlardan arındırılır.
Yerlerine yeni fidan dikilmesine bile grek kalmdan 6-8 ay içinde toprakta uyumakta olan tohumlardan yeni ağaç fidanları doğal olarak yeşermeye başlar.

Kamp yerine giden yol üzerinde ki hayrat.
Uff buda yamuk çıkmış. Töbe töbe :smiley:
IMG_4595-1ADET.jpg

Baklava molası veren grup üyeleri. Selma sağolsun.
IMG_4596-1ADET.jpg

Kaz Dağlarında oluruz da Zeytin ağaçları olmaz mı.?
IMG_4597-1ADET.jpg

Dere geçişinden bir kare.
IMG_4599-1ADET.jpg

Dikkatsizlik sonucu küçük havuzuna düştüğüm şelale. :smiley:
Dijitalim sizlere ömür oldu. Fotoğrafları de SD kart sayesinde kurtarmıştık.
IMG_4600-1ADET.jpg

Benim elimde ki fotoğraflar bundan ibaret arkadaşlar.
Sıra sizlerde ,
Fotorğaflarınızı aynı açıdan çekilmiş kareleri abartmadan yerleştirmeniz isteğimle.

İyi Çalışmalar.

Etkinliğimize İzmir'den katılan yeni üyemiz Yılmaz'ın çektiği Fotoğrafları ilginize sunuyorum.

Bana ait fotoğraflarda etkinliğin hikayesini yazdığım için bu fotoğraflara tamamlayacı bilgiler yazamadığım için de özür diliyorum.

İyi seyirler.

Fotoğraflar içinde Tebrikler Yılmaz.

kazdaglari2008002.jpg

kazdaglari2008003.jpg

kazdaglari2008006.jpg

kazdaglari2008009.jpg

kazdaglari2008011.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR