Ynt: Deli Dumrul'u Arıyorum; Görenlerin, Duyanların ...
Cem, keşke otoyola hiç girmeseydin. Üstelik de yolu birazcık uzatmış oldun. Neyse geçmiş olsun.
Tabii ki bu OGS/KGS işini mutlaka çözmek gerek. Artık her yerde nakit gişeleri kaldırdılar. Bazı büyük geçiş yerlerinde kart satış da yapıyorlar. Bir de yol kenarlarında, satış yapan üzerinde kocaman OGS yazan minibüsler de var. Onlardan da alınabiliyor. Ben bir zamanlar KGS kartımı İş Bankasından almıştım. Dingil açıklığım 2.85 olduğu için, hem binek aracımda da kullanıyorum. Bugüne kadar sorun çıkmadı. ;D
erdenbay' Alıntı:
Cem, linkteki araçlardan , bizim transporterlar hem 1. hem 2. sınıfta da gözüküyor.
Aks aralığının 3.2 m altı veya üstü olduğunu, araçlarımızda nasıl anlıycaz. Yani VW Transporter uzun şase kaçıncı sınıf oluyor?
Karavanı aldığımda, Bursaya getirirken 2 ay önce Bolu otobanından geçerken mecburen 2. sınıf araç KGS kartı aldım. Hala duruyor. Bu kartı doldurup kullanabilirmiyim? Bi yerlerde muhakkak kullanmamız gerekecek çünki.
Transporter kısa şase 3.00m uzun şase 3.40m
http://ticariarac.vw.com.tr/modeller/transporter/kb_camli_van.aspx?model=camli_van
Dingil açıklığını bilmeyenler için, bir metre ile ön tekerleğin merkezi ile arka tekerlek merkezi arasını ölçerek bulunabilir.
aslanahmet' Alıntı:
Haldun, Nakit KGS kartı al. Herhangi bir Plakaya kaydetilmesine gerek yok. Aynı sınıftaki bütün araçlarda kullanabilirsin. Ben de Asya Bank'ın DIT KGS kartı var. Hem kredi kartı hem de KGS kartı. Karavan da onu kullanıyorum. Bu karta da plaka kaydetmek gerekmiyor.
Evet bu DIT kartlar da iyi bir çözüm. Bildiğim kadarıyla kart parası ve yıllık ödemesi filan da yok.
orsaalabanda' Alıntı:
Otoyolları kullananlar için bilinmesi gereken bazı hassas konular:
► Otoyolda u dönüşü nasıl yapılır, gişelere girmeden aksi istikamete nasıl dönülür bilmiyorum. Böyle bir istasyona hiç rastlamadım ama eğer varsa; Yanlışıkla otoyola girdiniz ve U dönüşü yaparak aynı istasyondan çıkış yaparsanız vay halinize.. Bu durumda çıkış yaptığınız istasyona en uzak olan noktadan girmiş gibi ücretlendiriliyorsunuz.
► Otoyollarda belirlenen süreden fazla kalırsanız yine en uzak mesafe üzerinden ücretlendiriliyorsunuz. Bu durum karavancılar için özellikle önemli. Mola istasyonlarında gecelemeye kalkarsanız bilin ki ertesi gün çıkışta yine en uzak mesafe üzerinden ücretlendirileceksiniz. Belirlenen süre nedir onu açıkça yazmamışlar.
En son kamp yaptığımız yerin hemen orada bulunan karayolları cebinden u dönüşü yapmak mümkün. ;D
Demek yanlışlıkla da girsek bir sonraki çıkıştan çıkmak lazım.
Otoyolda uzun kalındığında, herhalde daha eskiden alınan kayıtları bir süre sonra sildiklerinden olabilir. Sanırım bir gece kalmakla sorun çıkmaz ama iki gece kalırsak bilmiyorum. :