Değişik Bir Rubicon Boya Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jetkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,461

jetkan

WRANGLER
Yer
SIVAS
Herkese iyi günler;
Ebay de wrangler lara bakarken değişik bir boya uygulaması dikkatimi çekti. Bu boyanın cinsi nedir ve çiziklere karşı dayanıklı olurmu acaba.
Biraz kafa patlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Etiketler

Ynt: Değişik Bir Rubicon Boya Uygulaması

ilanın linki http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-Wrangler-Sport-4WD-4x4-Custom-finish-Nitto-tires-Pro-Comp-XRC-Winch-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem27b7ad0077QQitemZ170585292919QQptZUSQ5fCarsQ5fTrucks#ht_8031wt_1165

12.jpg

Çok yakışıklı olmuş. Geçenlerde bizde arkadaşlarla bunu düşüyorduk. Gofrato diye bir boya katkısı vardır. Muhtemelen onunla bu efekt verilmiştir.
Ancak çamurlandıktan sonra yıkama işini düşünmek istemiyorum, çok zor olıur.

elektrostatik boya atılırkende yapılabiliyor.. o şekilde de yapılmış olabilir...

pancarmotorcu' Alıntı:
http://www.gatorhyde.com/ özel bir karışım pahalı bir makinayla atılıyor,metre karesi 25.30 dolar civarı uygulanıyor

peki bunu türkiye de yapan varmı acaba ?

pilav tavalarının dışına benzemiş :smiley:
şaka bir tarafa çok hoş duruyor boya.farklı bir estetik vermiş araca.

bu uygulamayı yapan var ,ben bu işi zamanında araştırdım,bu işi yapmak için ortakl arkadaşlarımla girşimde bulunduk,kişisel anlaşmazlık sonucu ben çekildim onlar şu an yapıyorlar ama daha çok inşşat üzerine çalışıyorlar. onların tel 0212 222 20 36 perpa tic mrk k8.makser makina san.
bu da başka bir firma..
Atatürk Mh. Meriç Caddesi Ataşehir Bulvarı Mozaik İş Merkezi Zemin Kat Ortak Alan No:14 - 34758
Ataşehir / Kadıköy / İstanbul 0 216 455 73 29 ARSAN YAPI İSTANBUL

sitelerinde yazdigi kadari ile baya dayanikli bir malzeme. ufak bir parca kesiyorlar sadece boyali olarak sonra gergiye getiriyorlar baya da bir dayanimi var. Acaba tr de yapilanlarda bu sekilde dayanikli olurmu.

Hatırlarsanız 5-10 sene evvel bakır rengi masa sandalye çok modaydı.Özellikle sallanan salıncaklar vs..açık-koyu k.rengi boyoanıyordu.Elinizi sürdüğünüze yumuşakça pürüzlü bir yüzeye temas ederdiniz.Bu uygulama buna benzer veya aynısıdır.Elektrstatik boya yapanlar çok firmalar bunu halledebilir tek sorun aracın saçının inceliği olabilir.

Boyayala uzaktan yakından alakası yok,öncelikle bunu belirteyim,kısaca anlatımını yapayım ,ayrı fıçılarda bulunan A ve B maddelerinin (40.000 dolar civarında fiyatı olan) makina tarafından emilerek ,makina içinde belli bir derecede ısıtılıp çıkışı saglandıktan sonra özel bir tabancayla atılıyor,ısıtılmış olan bu A ve B maddesi ,tabancanın uç kısmından çıktıktan sonra havada birleşerek etkileşim gösteriyor,atılan yüzeyde 8 saniye içinde donuyor ,düz zemin elde etmek için normal boya yapar gibi uygulanıyor,pütürlü zemin olması için de normal atımdan sonra ,tabancayla havaya doğru püskürtülüp işlem yüzeyine yağmur yağdırır gibi atılıyor havada donan tanecikler o pütürü oluşturuyor,yüzey tamamen plastikle kaplanmış gibi oluyor ,kalınlık atılan aralıklara göre değişiyor ,hiç bir kimyasaldan etkilenmiyor,ömür olarak ta eskitmeye insanın ömrü yetmez sizlee birkaç link daha vereceğim ordaki videoları izlersiniz

bu da dahabasit ve ucuz bir makinayla yapılan uygulam http://www.langeman.com/Reflex/index2.php?option=com_mgmedia2&mode=popup&playerid=e27585f66e4625fd447a5e5bd72667db&no_html=1

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,663
Kaydolan Son Üyemiz
Mpakalin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR