Değirmendere Off-Road Keşif Gezisi (18 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,661

dronder

www.hayatdis.com
Yer
kocaeli/merkez
Web
www.hayatdis.com
İzmit Gezenbilir ekibi olarak bugün Değirmendere dağlarında keşif gezisi yaptık. Şubat ayında yapmayı düşündüğümüz "gezenbilir izmit gezisi" için farklı rota arayışlarına girdik... Bu sefer samanlı dağlarının farklı yerlerinde farklı rotalar aradık...

izmitten 7 araçlık konvoy ile yola çıktık. parkur baştan hafifti. hatta bir ara canımız sıkılır gibi oldu ;D ;D ;D daha sonra parkur sağlamlaştı...

Öne ben geçtim ve yol açma işi bana düştü. Aslında işin en keyifli yeri yol açmak ;D ;D ... yaklaşık 40cm karda 20 metre ileri 10-15 metre geri şeklinde yolu açmaya koyulduk... ne yazıkki en önde olduğumdan bu anların hiç fotosu yok :( ... izmit ekibine sağlam fotoğrafçılarda lazım... eksikliğini çok yaşıyoruz ;)

Keyifle ilerlediğimiz tepeyi aşıp vadiye inince kar yerini çamura bıraktı... Ve biz bu çamurda araçlarımıza çamur maskesi yaptık :D :D :D
Sonuçta çok keyifli bir keşif gezisi oldu... gps dosyası ektedir...

uzak.png

yakin.png

Ekli dosyalar

• degirmendere.gtm
    14.6 KB · Görüntüleme: 367

Etiketler

Ynt: Değirmendere Off-Road Keşif Gezisi (18 Ocak 2009)

tebrikler ;D valla bizde doyduk anneanne rampasında çamura bi kendimize gelelim bizimde fotolar yakında vizyonda ;D

Ynt: Değirmendere Keşif Gezisi (18 Ocak 2009)

Dostlar selamlar. 1 ay üzerine gezenbilir izmit A takımı bir kaç eksikle toplandı diyebiliriz. ben ve eşim bugün kardeşimin arabasına konuk olduk. co-pilot olarak koçmaktan vakit bulduğum kadar biraz resim çekebildim diyebilirim.

Kocaeli ili, Gölcük ilçesi, Değirmendere belediyesi, körfezimizin güneyinde yeralmakta ve Samanlı dağlarının Bursa'ya uzanan kısmıdır. Denize çok yakın bölge olduğundan orman yapısı Kartepe'ye göre daha seyrek ve bodur ağaçlar sayılabilir. Gittiğimiz yerler yaklaşık 700-800 metre rakımlı yerlerdi. Bende gps kayıtları yoktu ama 2 arkadaşta var. onlar bu mesajı görürse yüklerler. Her türlü 4x4 aracı rahatlıkla yol alabilir, özel bir donanıma ihtiyaç yoktur. Sadece karlı zeminde zincir ihtiyacı olabilir. Zeminin ıslak olduğu durumlarda çok ilginç bir zemin yapısı var. Aracı yolda tutmak gerçekten güç. Ama off-road adına çok zevkliydi. Zaten bizim amacımız bu yıl samanlı dağlarını Yalova'dan Sapanca'ya kadar tarayıp bütün bağlantı yollarını gösteren bir İzmit off-road parkuru haritasını oluşturmak. Kayıtlar ve izler tutuluyor. Merak etmeyin. Doğan abimizde bolcana veri var. Tamamlanınca sitede İzmit altına bir yerlerde yüklenecektir.

Bendekiler; eşim... off-roder aslı

180120091632.jpg

kardeşim mustafa...

180120091623.jpg

brifing...

180120091629.jpg

180120091630.jpg

180120091627.jpg

180120091625.jpg

bu araç satılık arkadaşlar.. pardon tankımız satılık... sebebi ise onu doyuracak yolların izmitte olmaması... fiyatı ise çok makulll...

180120091626.jpg

bütün doğa güzellikleri yanyana. yeğenimiz, biricik misafirimiz adil kardeşimizin kızı şevval

180120091633.jpg

180120091634.jpg

kar bu noktada 40 cm... ölçüldü...

180120091639.jpg

çılgın pilot...

180120091641.jpg

izmitli dostumuz...

180120091642.jpg

güneşin altındaki jeep

180120091649.jpg

çamurumuzun hali

180120091650.jpg

değirmendere tepelerinden izmit manzarası

180120091647.jpg

YABANCILAR BU KONUYA ÇOK ÖNEM VERİYOR. BENCE BİZDE ÖNEM VERMELİYİZ...TR-TR-TR

180120091652.jpg

birazda video...

th_18012009255.jpg

th_18012009256.jpg

Fatihcim, bu arada eşini, seni hiç yalnız bırakmamasından dolayı çok taktir ediyorum,eşime hep örnek gösteriyorum.Azkaldı oda artık benle gelmeye başlayacak gibi. Daha çok fotoğraf bekliyoruz + açıklamalı tecrübe paylaşımı. :smiley:

Tuğsan bey bu gezi derin karda yol açtığım ilk gezi oldu. kar gerçektan çamura hiç benzemiyor. sizinlerinde bildiği gibi açılan izden araç çok rahat çıkıyor. yani çamur kanalındaki gibi araç kendi gitmiyor...

Kısa tecrübelerimizi yazarsak....
* her gezideki ilk kural gibi karda da geçerli olan araçlar birbirine denk olmalı. denk olmaz ise en donanımsız araca göre parkur seçilmeli. fakat buda dolu araçlar için çok kolay bir parkur demek olduğundan can sıkıcı. bizim gezmizde nissan 4x4 cift kabim kamyonet vardı. baya yıpranmış mt lastik ve yetersiz yükseklikten dolayı çok sıkıntı çekti.
* 40-50 cm karda yol açmak çok zevkli ama bir o kadar dikkat istiyor. 20 metre ileri, 10-15 metre geri manevralarını bayır ve dönüşlere göre çok iyi ayarlamak gerekli. geri giderken açtığımız izden çıkmak an meselesi.
* mt lastik ham karda çok iyi iş görüyor. bizim açtığımız yer zeminde buz yoktu ve ikinci üçüncü araçtan sonra ara ara toprak zemin çıkmıştı. fakat buna rağmen bitik mt li nissan ilerleyemedi. cevat abinin serme zincirlerini nissana taktık. zincirden sonra hiç takılmadan ilerledi. bence zincir donanımlıda olsa araçlar da olmalı ya da konvoyda birkaç araçta bulunmalı. zincir zemini çok iyi kazıyor ve tutunuyor.
* iz olmayan yolda ilerlerken 4 low gitmek daha iyi sonuç veriyor. fakat açtığım yaklaşık 500 metre yolu geridönüp tekrar gitme durumunda 4 h daha iyi sonuç veriyor.
* kalkarken mümkün olan en az gazı vermek ve araç hareketlenince gazı artırmak en akıllıcası.
* tecrübe ve dikkat her zamanki gibi en önemli noktalardan biri. burası zor deyip tam konsantre girdiğim yerler de rahat geçmeme rağmeh, burası rahat deyip bir anlık ihmalde araç olduğu yere çakılıyor.
* karda en önemli noktalardan biride aracın yüksekliği. yüksek araç ve yaklaşma açışı iyi olan araç çok daha rahat ilerliyor. yol açarken her takılışta geri döndüğümde dif in kardaki metrelerce izini gördüm.
* lada niva alacaklara bir tavsiye. konvayda 2 tane niva vardı (doğan abi ve orhun) ne yükseltme ne mt lastik olmadan standart donanım ve ok 144 ile çok rahat ilerlediler.

şimdilik bu kadar konuştuka bişeyler daha çıkacaktır. ilginiz için teşekkürler...

Paylaşım için çok teşekkürler,bu tarz gezilerin en önemli amacı,yaşanılan olumlu+olumsuz herşeyi paylaşıp,hem kendimizi geliştirmek hemde bu sayfalar sayesinde bu spora başlayanlara önceden bilgi vererek farklı koşullarda nelerle karşılacakları hakkında önceden bilgi sahibi olmalarını sağlamak.

Yaşadıklarınız bizim kartepe gezimizdekilerle aynı,buda gözlemlerimizin doğruluk yüzdesini arttırıyor ama farklı fikirleri olan varsa (kar ve buz konusunda)paylaşsın bizmle.

kesinlikle haklısınız...
bir eksiklik aklıma geldi şimdi "fotoğraf" konvoyda mutlaka fotoğrafçı olmalı ve bence ilk araçta olmalı ki herkesi görüntüleyebilsin. bizim eksik yanımız bu oldu...
ayrıca haberleşme de çok önemli. cb telsiz çok konforlu ama araçlardan inince pmr el telsizide gerekli... en azından birkaç araçta pmr el telsizi olmalı... cb her araçta şart...
"benim makinam adil abide kaldı. makina gelince fotolarıda yükleyeceğim..."

Evet telsiz kesin şart,biz ilave olarak el telsizide kesin alıyoruz+yedek pilli heran herşeyolabilir.Fotoğrafcıda kesin şart,o cıvcıvlı makinalardan lazım,ardada çekecek o anı.

Güzel bir gezi olmuş ancak daha çok fotoğraf çekilse daha iyi olur diye düşünüyorum. Eminimki çok keyifli ve güzel bir gezi yaptınız, ancak 16 poz resim ve 2 video oradaki havayı verememiş. Pazargünki gezimiz için sadece ben 80 poz ekledim +5 video koyucam , ve diger arkadaşların çektigi resimler var sanırm 120-150 poz ve 10 video arasında olucak.
Güzel geziler ve keyifli paylaşımlar yapıyoruz, Fotograflar nekadar çok ise izleyenler okadar daha iyi görüp anlattıklarımızı anlıyorlar. Güzey paylaşım ve harita detayları için teşekkürler.

Keyifli gezi ve paylaşım için teşekkürler... İzmit çevresi dağ ve yaylaları, favori bölgem. Bu bölgedeki arkadaşlara çok iş düşüyor. Kolay gelsin.

MK51' Alıntı:
Keyifli gezi ve paylaşım için teşekkürler... İzmit çevresi dağ ve yaylaları, favori bölgem. Bu bölgedeki arkadaşlara çok iş düşüyor. Kolay gelsin.

mustafa abi gps kayıtları çok sıkı bir şekilde tutuyoruz ayrıca Doğan abi samanlı dağlarını avucunun içi gibi biliyor...

biz parkurları belirleyelim sizleride bekliyoruz...

buluşmaya az kaldı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR