Değerli Hocamız Bozkurt Ergör'ü Kaybettik...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,693

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
TÜRK SPOR DÜNYASININ ACI KAYBI…

bzkrtt.jpg

Türk dağcılığının efsanevî-anıtsal ismi onursal Başkanımız, hocamız, değerli büyüğümüz, babamız sevgili Dr. Bozkurt Ergör Beyefendi’yi yitirdik. Ülkemizde dağcılık sporunun master düzeydeki hemen her bireyi üzerinde doğrudan ya da eserleriyle büyük katkısı olan Sayın Dr.Bozkurt Ergör evrensel anlamdaki sportif yetkinliğinin ötesinde dünya dağcılık camiasının saygı duyduğu gerçek bir sportmen, doğa âşığı, insancıl, müstesna bir şahsiyetti.

Yoklardan var ettiği imkânlarla, bitip tükenmez enerjisi ve azmiyle, yıllardır boğuştuğu kalp rahatsızlıklarına meydan okuyarak sayısız sporcunun, doğa sevdalısının yetişmesinde lider olan Başkanımız, olağanüstü hoşgörüsü, mütevazi kişiliğiyle de her tanıyanda inanılmaz saygı-sevgi dalgaları oluşturan bir okyanustu.

Acısını yüreklerimizden çıkarmak, hedeflerini, amaçlarını beyinlerimizden soyutlamak mümkün değildir. Ancak, Türk dağcıları olarak O’ndan aldığımız terbiye, O’ndan gördüğümüz sportif azim ve şevkle O’nun ruhunu şad etmek için devrettiği bayrağını sevdalısı olduğu yüce doruklarda dalgalandıracağız. Kayaya çakılan her sikkede, atılan her düğümde, varılan her dorukta aziz ruhunuzu sonsuzluk âleminde muazzez edeceğimizden emin olun sevgili başkanımız. Spor camiası olarak sayın başkanımızın 24 Mayıs Pazar günü Aydın'da ikindi namazını müteakiben ebediyete intikallerinde birlikte olacağız.

Acımız büyük, yitiğimiz emsalsiz.. Tüm dağcılık camiasının başı sağ olsun. Sevgili Başkanımıza Yüce Allahtan rahmet, dağ ve doğa sevdalılarına sabırlar diliyorum.

Alaattin KARACA
TDF Yönetim Kurulu Adına Başkan

page.jpg

Etiketler
Ynt: Değerli Hocamız Bozkurt Ergör'ü Kaybettik...

Bozkurt Ergör 1927 yılında doğdu. Dağcılık sporuna 12 yaşında başladı. 1966’da kurulan ilk Türkiye Dağcılık Federasyonu’nda görev aldı. Çeşitli tarihlerde 3 defa Dağcılık Federasyonu Başkanlığı yaptı. Türkiye’de pek çok doruğa “ilk çıkış” yapan Ergör’ün, dağcılık sporuna ait ilk Türkçe eser olan “Dağcılık Tekniği” isimli kitabı vardır.

[attachment=2]

[attachment=1]

download.jpg

b.ergor.jpg

Türk dağçılığının bu güne gelmesinde, büyük emekleri olmuş, değerli başkanımıza allah rahmet eylesin.

Değerli hocamıza allahtan rahmet diliyorum ...

Sabah duydum bende..Çok çok üzüldüm hakketen dağcılık camiası için yeri dolmayacak bir kayıp..
Allah rahmet eylesin..Mekanı cennet olsun..

Başımız Sağolsun

TÜRK SPOR DÜNYASININ ACI KAYBI…

Türk dağcılığının efsanevî-anıtsal ismi onursal Başkanımız, hocamız, değerli büyüğümüz, babamız sevgili Dr. Bozkurt Ergör Beyefendi’yi yitirdik. Ülkemizde dağcılık sporunun master düzeydeki hemen her bireyi üzerinde doğrudan ya da eserleriyle büyük katkısı olan Sayın Dr.Bozkurt Ergör evrensel anlamdaki sportif yetkinliğinin ötesinde dünya dağcılık camiasının saygı duyduğu gerçek bir sportmen, doğa âşığı, insancıl, müstesna bir şahsiyetti.

Yoklardan var ettiği imkânlarla, bitip tükenmez enerjisi ve azmiyle, yıllardır boğuştuğu kalp rahatsızlıklarına meydan okuyarak sayısız sporcunun, doğa sevdalısının yetişmesinde lider olan Başkanımız, olağanüstü hoşgörüsü, mütevazi kişiliğiyle de her tanıyanda inanılmaz saygı-sevgi dalgaları oluşturan bir okyanustu.

Acısını yüreklerimizden çıkarmak, hedeflerini, amaçlarını beyinlerimizden soyutlamak mümkün değildir. Ancak, Türk dağcıları olarak O’ndan aldığımız terbiye, O’ndan gördüğümüz sportif azim ve şevkle O’nun ruhunu şad etmek için devrettiği bayrağını sevdalısı olduğu yüce doruklarda dalgalandıracağız. Kayaya çakılan her sikkede, atılan her düğümde, varılan her dorukta aziz ruhunuzu sonsuzluk âleminde muazzez edeceğimizden emin olun sevgili başkanımız. Spor camiası olarak sayın başkanımızın 24 Mayıs Pazar günü Aydın'da ikindi namazını müteakiben ebediyete intikallerinde birlikte olacağız.

Acımız büyük, yitiğimiz emsalsiz.. Tüm dağcılık camiasının başı sağ olsun. Sevgili Başkanımıza Yüce Allahtan rahmet, dağ ve doğa sevdalılarına sabırlar diliyorum.

Alaattin KARACA
TDF Yönetim Kurulu Adına Başkan

Dağcılığımızın en kıdemli insanlarından birisi olan ,yıllarını dağcılığa vermiş hepimizde emeği olan ,Hepimizin hocası Saygı değer insan Dr.Bozkurt Ergör`e Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun tüm camiamızın başı sağolsun..

Dağcılığa başladığım ilk yılda kendisiyle bizzat tanışma, sohbet etme fırsatını yakalamış birisi olarak değerli insan Dr. Bozkurt Ergör'ün ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrenmiş oldum.
Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, dostlarına ve dağcılık camiamıza sabır diliyorum.
Başımız sağ olsun...

Ülkemizde dağcılığın resmi başlangıcı olarak kabul edebileceğimiz, 1966 yılında Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun kuruluşundan itibaren dağcılığımıza büyük katkısı, emeği ve hizmetleri olan, dağcılık sporuna bilimsel yaklaşıma ve özellikle kış dağcılığımızın gelişimine öncülük yapan, dağcılığımızın değerli ismi Bozkurt Ergör’e Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dağcılarımıza başsağlığı dileriz.

Mekanı cennet olsun.

AKUT adına Ali Nasuh Mahruki

Sevgili Arkadaslar
Turk dagciligi bugun onemli bir insani kaybetti. Bozkurt Ergor, dagcilik tarihimizde oncu olmus bir isimdi. Onu daha yakindan tanimayi isterdim dogrusu. Tesellimiz, bu insanin yazdigi bir kitabin elimizde olmasidir.
Bozkurt Hocayi saygiyla aniyorum. Tum camia olarak basimiz sagolsun.

Tunç Fındık

Türk Dağcılığının duayeni Bozkurt hocamızı kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz. Türk Dağcılığının başlangıcında ve yol taşlarında çokça emeği olan büyüğümüzü rahmetle anarken kaderli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Ersan BAŞAR
TDF Yönetim Yönetim Kurulu Üyesi
UIAA MC Üyesi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR