Defender'ımı Kendim Toplamaya Karar Verdim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karakoosh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,308
Ynt: Defender'ımı Kendim Toplamaya Karar Verdim

ya normal cüsseli biri değilsem ))

şaka bir yana ilk aracı aldım camdan dışarı çıkıyordum ama bizim kalıp arabaya göre şekilleniyor herhalde jöle gibi şimdi biraz daha rahat gibi ama maliyet ve uğraş olrak çok şey kaybettirmiyorsa rahat bir oturma düzeni benim için çok önemli.
çeki demirine gelince bir yük römorkum birde polyester teknem var galiba benim için büyük sorun olur.
çeki demirini bir şekilde ayarlarım ama ruhsatta 5 kişi yazmasını nasıl çözerim acaba .bunla ilgili kime danışabilirim.trafik.gov.tr ye mail attım yanlışsa düzeltilir demiş ama yol yordam yazmamış.

ARACINIZI İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZI DİLERİM
1,araç orjini sagdan direksiyonlu bir tasarım oldugundan sol taraf malesef çok dar
2,ruhsatınızda yazan 5 kişiyi pek kurcalamayın isterseniz
herhangi bir sigorta şirketine 5 kişinin üstündeki araçlara ait trafik sigorta primini sorarsanız ne demek istedigimi
anlarsınız 400 lira ve üstü bir rakkamla karşılaşaçaksınız
3,çeki demiri eski tip ruhsatlarda sadece römork takar takamaz şeklinde belirtilmişti
yeni tip ruhsatlarda çekebilecegi römork agırlıgı yazılı eski ruhsatta işli bile olsa yenitip ruhsatta biraz sıkıntılı
yukardaki konulara cevap verebildigimi umuyorum
tavan konusunda ankara ivedik hurdacılarda bozulan (dagıtılan)defenderlerden düzgün bir tavan ve insaflı bir esnaf bulabilirsiniz

Etiketler

ARACINIZI İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZI DİLERİM
1,araç orjini sagdan direksiyonlu bir tasarım oldugundan sol taraf malesef çok dar

Cem
Direksiyonun sagda yada solda olmasında bir fark yoktur ikiside aynı şekilde dardır başka marka araçlar için olabilir ama defender için geçerli degil
hatta şimdi kıbrıstan gelen birine sorabilirim

yunus bey defenderin sagı bayagı bi ferah soluna göre

karakoosh' Alıntı:
arkadaşlar , aracın tavan döşemelerini kaldırdım altından çıkan görüntü iğrenç her yerine çekiç vurmuşlar, yani anlayacağınız tavan çöpe gidecek ama yerine koyacak tavan yok bulamadım daha doğrusu fahiş fiyatlı bulduklarım , çare ya komple kasa alıcam yada kendim bastıracam bununla ilgili araştırma yapmaktayım , biryandanda kızdım satılık ilanı verdim ama satmam herhalde.

Henüz bir defender'ı olmayan ve tüm gelişmeleri hayranlıkla ve merakla izleyen biri olarak çok erken pesettiğinizi görmek beni üzer. Ha gayret...
Selamlar Mürsel

arkadaşlar 20 ocak 2009 da kırıkkaleden alınan 88 model defender satılık araç yürür durumda tüm mekanik bakımları yapılmış motor, pompa, şanzıman,defransiyel hepsi elden geçti kaporta zaten iyi + alan arkadaş hidrolik direksiyon taktı ihtiyaçtan satıyor

nailox41' Alıntı:
arkadaşlar 20 ocak 2009 da kırıkkaleden alınan 88 model defender satılık araç yürür durumda tüm mekanik bakımları yapılmış motor, pompa, şanzıman,defransiyel hepsi elden geçti kaporta zaten iyi + alan arkadaş hidrolik direksiyon taktı ihtiyaçtan satıyor

fiyatı ve resımlerı hakkında bır bılgı varmı acaba ? ve arac dizelmi ??

CEM50' Alıntı:
yunus bey defenderin sagı bayagı bi ferah soluna göre
sadece alt kısım başkada bir ferahlık yok direksiyon gene aynı ben baya araştırdım hatta viides kolu sağdakinde çok uzakta kalıyor

nailox41' Alıntı:

Fotoğraf ve fiyat lütfen

merhabalar ; nihayet araçta revizyon ve bakım çalışmaları başladı.İlk önce aracın şanzumanını aşağı aldık , arazi şanzumanından 0 yağ bol miktarda bilya tozu :smiley:) ve rulman parçaları çıktı ,bütün rulmanlar yanmış , km sonsuz dişlisi ile karşılığı yenilendi , somunlar vs , manşon değişti ,normal şanzumanda herhangi bir sorun çıkmadı sadece debriyaj rulmanı değişti inşallah şanzuman olayı çözüldü.Direksiyon kutusunu söktük yerine hidrolik direksiyon takıcaz fiyat araştırması aşamasındayız.Ön diferansiyelde boşluk çıktı diferansiyelciye gidecez.Bu arada tavan arıyorum tavan ,bulamadım hesaplı tavan.

Hangi model tavan arıyorsunuz? Ünal Usta'da bir tane 110 tavanı olacaktı, satmadıysa tabii.

Zevkle okuyorum bakalım bu tavan işi nasıl çözülecek :smiley: Hayırlı olsun bu arada ve kolay gelsin. Defender gerçekten her emeğin hakkını sonuna kadar verebilen nadir araçlardan.

valla araç sahibi olarak bende çok merak ediyorum bu tavan işi nasıl çözülecek bu aralar 110 luk defender sahipleri tavanınıza dikkat edin uçmasın :smiley:))
yada arkası camlı moonrooflu defenderı icat etmeye çok yakınım :smiley:
1500 çokmuş ya şöyle 600-700 lira falan olması lazım ben buna inanıyorum çünkü parasını ben verecem :smiley:)

karakoosh' Alıntı:
valla araç sahibi olarak bende çok merak ediyorum bu tavan işi nasıl çözülecek bu aralar 110 luk defender sahipleri tavanınıza dikkat edin uçmasın :smiley:))
yada arkası camlı moonrooflu defenderı icat etmeye çok yakınım :smiley:
1500 çokmuş ya şöyle 600-700 lira falan olması lazım ben buna inanıyorum çünkü parasını ben verecem :smiley:)
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR