Merhabalar,
Uzun süredir yorumlarınızı takip ediyorum benim aklımda da araç toplamak var. Yorumlarınıza bakıyorum araç fiyatlarına bakıyorum parça bakıyorum usta soruyorum fakat bir türlü işe girişemedim. Sanırım en doğrusu direk işe bir yerden başlamak arkası gelecektir.. Biz Türkler zaten kervanı hep yolda düzmüşüzdür.
Arkdaşlar yorumları okudum bende toplamaya
girmeme taraftarıyım.
Herkes gibi hevesle başladım. 9.000TL ye defender aldım. Hurda durumdaydı, 8 ay boya işi bekledim. Boyacı ile anlaştığımda boyayı komple sokecek ve ustune astarla, mat boya atacaktı paranın yarısını da başında verdim hikaye burada başladı.
Boyacıya gidiyorum hiçbir iş yok camları sokmus sadece diyor soyle yapıcam, ertesi gün gidiyorum yine bir sey yok boyle yapıcam, ertesi gün gidiyorum birşey yok vs.. bir hafta sonu gitmedim arabanın her yeri beyaz astar dedim adam yapmış herhalde. Arabaya yaklaştım içine bir baktım benim mavi defender olduğu yerde duruyor. dedim ki hani boyayı sokecektin? kurtarmıyor dedi, dedim parasını vereyim boyle olmaz boya atar dinlemedi. Sonuc boyayı tam yapmadı astarlı bıraktı 8 ayımı bekletti ve birçok parçam kayboldu şuan piyasada olmayan ve satılmayan orjinal parçalar dahil.
motor konusu başlıca tam bir saçmalık sozde herkes usta goturuyorsun kimse yapamıyor, bursa da gerçekten usta olan 2-3 kişi var, motoru onlara. karbürotru baskasına, kaloriferi baskasına, klimayı baskasına yaptırdım. en sonunda bir baktımki her yer civata her yer yama.
Sonra başladım kendim adam gibi toplamaya ve düzeltmeye. Artık arabaya binince ellerim simsiyah iniyorum
Arkadaşlar arabayı kendiniz toplayamayacaksanız bu iş için abartmıyorum 100.000 liranın altında göze güzel görünür bir iş çıkartamazsınız.
Arabayı aldınız ve yapılacak işlemler bunlar ise;
şase kumlama, kaporta, boya sökümü, sedefli/vernikli boya, komple elektrik, motor bakım/tamir, yürüyen bakım/tamir, komple jant ve 32" lastik, kısmi aksesuar (1 adet led bar ,dodik, kaput şişirme)
Düzgün yaptırmak isterseniz en az 100000 TL tutacaktır sürede en az 6 ay
Ben bu yazıyı yarken dolar 5,35
euro 6,07
Benzin 6,67