Defender Mı Toyota Bj 60

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akifyildirim33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,202

akifyildirim33

Yeni Üye
Merhabalar aranıza yeni katıldım Mersin Tarsus da yaşamaktayım hafta sonu Toros Dağları çinili göl gezisinden sonda kendi arazi aracımı almak istiyorum 2 araç arasında kaldım defender ve bj60 toyota bu araçları teknik olarak inceledim. Forumlarda bu araçlarla açılan konuları da okudum fakat uzun süreli arazi kullanımı konusunda net bir bilgi bulamadım aranızda bu iki aracı arazide kullanan varmı yardımcı olursanız sevinirim

Sayın Akif Yıldırım Merhaba, bu 2 Arazi Otomobilini mukayese etmek yanlış olur (Land Rover) grubu bu konunun Dünyadaki tartışılmaz en büyük ismidir ancak Toyota Landcruiser BJ60; bugüne kadar Toyota tarafından üretilmiş ve Türkiyede denenmiş Arazi Otomobilidir. Bu Otomobillerin %98'i Japon Hükümeti tarafından Resmi Dairelere HİBE edilen araçlardır ve maalesef son derece KÖTÜ kullanım nedeniyle çok çabuk dökülmüşlerdir. İkisi arasındaki en büyük fark satmak istediğinizde Land Rover'ın her zaman bir alıcısı olacaktır diğerini biraz beklemeniz gerekebilir. Sürüş Rahatlığı derseniz Land Cruiser hayli farklıdır.
Land Cruiser'ın alternatifleri Nissan PATROL P40 (bir Efsanedir!!!) ve iyisine rastlayabilirseniz Daihatsu ROCKY çok hesaplı alabileceğiniz Arazi, araçlarıdır. Japon Grubundan sorularınızı cevaplayabilirim. Selamlar, Ömer.

ömer bey konfor konusunda bj60 defenderdan daha üstün genel kanı o , sert arazi ve off road koşullarında iki aracın performansı (tırmanma vs çamurda ) nasıl olduğu araçların alt yapı ve aktarma organlarının (diferansiyelleri ,şaftı ,arazi şanzımanlarının vs) dayanımı nasıl olduğunu merak ediyorum birde arazide yaprak yay ve helezon arasında bariz performans farkı varmıdır. fiyat olarak defender turbo dizel 110 ateş pahası , geçen sahibinde 41500 bj60 kaçırdım dolu ve temiz araçtı. Şimdi o fiyatlara defender 110luk pikap anca bulabiliyorsunuz oda durumları çok kötü oluyor. Defender tarz bir araba güncelleştirilebilir dış görünüme sahip fakat o fiyatlar bence aşırı yüksek değilmi

Akif Bey Merhabalar, 1986’dan bu tarafa Japon Grubunda yer alan NDC ve TAIHO Motor yatakları kullanılan bütün otomobilleri oldukça iyi biliyorum. Modeli çok eski olsada BJ60 SUV grubunda en konforlu, sürüş rahatlığı olan otomobildir. Orman Genel Müdürlüğü ve MKE deki otomobillerden biliyorum Anadolu’da her mevsimde ulaşamadıkları yer yoktu! BUrada direksiyonda oturan arkadaşın kişisel becerisini unutmamak gerekir. Her ortamda helezon yay otomobil içindekilere (+) konfor sağlar. Ancak ağırlık taşıyacaksanız yaprak yay avantajdır. DEFENDER Land Rover grubu içinde çok farklı bir yeri olan model. Bu WEB sayfası içerisinde ek’lediğim DEFENDER’ın NEPAL’de SHERPA’ların (rehber) kullandığı otomobillerin fotoğraflarını vaktiniz olduğunda inceleyin kolaylıkla anlayacaksınız Usta Sürücüyle kesinlikle ENGEL tanımayan bir araçtır. Bir başka kaynak, youtube.com’da (*hepsi İngiltere’de Modifiye edilmiş* Camel Trophy Sulawesi 1988, Endonezya) o parkuru tamamlayabilecek bir başka 4x4 düşünemiyorum. Selamlar, Ömer.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,693
Kaydolan Son Üyemiz
caglacinarm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR