Defender Kalorifer

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ONTURK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,718

ONTURK

Kamp III
Arkadaşlar Birçoğunuzun bildiği gibi defender topluyorum. Ancak şimdiye kadar hiç defender kullanmadığım için sizlerin fikirleri benim için çok değerli.

Benim defender de orijinal kaloriferin dışında ön 2 koltuğun arasına uydurma bir kutu yapıp içerisine çorum kaloriferi koymuşlardı aldığımda.

Şimdi araç toplanıyor size sormak istediğim şu

Kalorifer olarak orijinal kaloriferini mi kullansam yoksa orijinal kaloriferin yerine çorum kaloriferini mi adapte etsem "Sitede bir arkadaş böyle bir çözüm üretmişti kendi aracına" İzmir de yaşadığım göz önüne alınarak tecrübeleriniz ışığında beni aydınlatmanızı rica edeceğim.

Teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Defender Kalorifer

Benim aracımda 2 adet çorum kaloriferi var çok memnunum. Kendi kaloriferi üflemez ve ısıtmaz.

Defender ın orjınal kalorıferı cok zayıftır. Aracın ıcıne konulacak corum kalorıferı cok rahat ıc gorur. Abı Izmır dıyorsunda sehır merkezınde degıl dagda dolasacak arac. Daglar yıne soguk. :smiley: :smiley:
Hatta bır tane webosta takarsan tadından yenmez. 5 sıtede ( pınar bası ) webosta ısı yapanlar var. Cıkma duzgun bırsey denk getırebılırsın veya sıfır alabılırsın. magruslarda cıkan eskı tıp webostalar calısır durumda olanlar 100-150 cıvarı. Ve bu webostanın parcasınıda 1 sıtede bulabılırsın ( ısıtma bujısı yanıktı 20 lıraya aldım, 5 sıtede 100 den asagı fıyat veren yoktu ) Arazıden arazıye 3-5 saat calısacagı ıcın ıyı ve yenı model bır sey almasanda olur.

ONTURK' Alıntı:
Arkadaşlar Birçoğunuzun bildiği gibi defender topluyorum. Ancak şimdiye kadar hiç defender kullanmadığım için sizlerin fikirleri benim için çok değerli.

Benim defender de orijinal kaloriferin dışında ön 2 koltuğun arasına uydurma bir kutu yapıp içerisine çorum kaloriferi koymuşlardı aldığımda.

Şimdi araç toplanıyor size sormak istediğim şu

Kalorifer olarak orijinal kaloriferini mi kullansam yoksa orijinal kaloriferin yerine çorum kaloriferini mi adapte etsem "Sitede bir arkadaş böyle bir çözüm üretmişti kendi aracına" İzmir de yaşadığım göz önüne alınarak tecrübeleriniz ışığında beni aydınlatmanızı rica edeceğim.

Teşekkürler.

selamlar.. neden uydurma kutuların ıcınde aracın ıcıne kotu goruntu olusturcak sekılde bısey yapacagınıza eskisının yerıne corum koymayı denemıyosunuz? cok basarılı oluyor kumanda tellerıne vs hıcbıseye gerek kalmıyor butun menfezlerden cok ıyı sekılde ısıtıyor izmirde de fazlasıyla ısınızı gorur.. uygulama asagıda var

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=76755.480

berk' Alıntı:
selamlar.. neden uydurma kutuların ıcınde aracın ıcıne kotu goruntu olusturcak sekılde bısey yapacagınıza eskisının yerıne corum koymayı denemıyosunuz? cok basarılı oluyor kumanda tellerıne vs hıcbıseye gerek kalmıyor butun menfezlerden cok ıyı sekılde ısıtıyor izmirde de fazlasıyla ısınızı gorur.. uygulama asagıda var

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=76755.480

Çorum kalerıferın guc kazandıgı nokta radyatorun sıcaklıgının ıcerde kalmasıdır ve sıcak havanın kabın ıcıne gelınceye kadar yolda ısı kaybetmesı muhtemeldır. Yanı dısarı bır yere montaj yapıldıgında yıne ısı kaybı olacaktır. Aracınıza montaj yaptıgınınz kalerıferın aynısını 110 a sol on kısıma montajlamıstım. Hatta kısın ayakların daha cok usudugunu hesap ederek sıpral bır boruyla dısardan sol tarafa gecırmıstım.

Bu arada İzmirin çok sıcak oldugunu dusunmeyın. Arazide, 600-800 yukseklıkte nemlı havanın ve ruzgarın etkısını bos gecmemek lazım. Karagol, nıf, bozdag, yamanlar dagı bunlar yeterı kadar soguk olur. :smiley: :smiley:

kendi kaloriferi hiç calışmıyormu adam edecek gibi degilmi? izalasyon da yapacaktın sanırım kaucuk bi malzeme konusu gecmişdi senın bölümde kendi kalorıiferini calırtırıp hic olmazsa öncamın buharını aldırıp diyerini içeriye konula bilir yada dırek kendı kalorıferi yerıne monte etdirebilirsin.
tuvde özellikle reno arçlarda ön cama hava üfleyip üflemediğine bakıyorlar burda, buhar yapıp kaza yapma riski var onun için bakıyoruz demışlerdi bizim 88 mod 12 tx e. aklında olsunher ha'lukarda ön cama hava gelmeli bence .

dostum benim defender da da çorum kaloriferi var. kendi kaloriferi de çalışıyor ama kullanmıyorum. özellikle yalıtımdan sonra çok farketti sıcaklık. çorum çok iş görüyor. ama bir dezavantajı var. gaza basmayınca sıcak üflemiyor

Ben orijinal kaloriferinin yerine takacağım çorum kaloriferini su dolaşımı orjinali kadar olacağından gaza fazla basmadan gereken ısıyı alırız gibi geliyor bana

:smiley:

ONTURK' Alıntı:
Ben orijinal kaloriferinin yerine takacağım çorum kaloriferini su dolaşımı orjinali kadar olacağından gaza fazla basmadan gereken ısıyı alırız gibi geliyor bana

Katılıyorum.
Defender da benzınlı veya dızeldekı en buyuk sıkıntı kısın soguk havada termostat tam calıssa bıle motorun ısınmaması. 88 lık termıstatla 60 derecede yol yapmayı engellemek ıcın radyator onunu tam olarak gazete ıle kapattıgımm cok oldu.

huseyinyilmaz' Alıntı:
dostum benim defender da da çorum kaloriferi var. kendi kaloriferi de çalışıyor ama kullanmıyorum. özellikle yalıtımdan sonra çok farketti sıcaklık. çorum çok iş görüyor. ama bir dezavantajı var. gaza basmayınca sıcak üflemiyor

aynen ayagını gazdan cekıp firene bastıgında üflemesı azalıyor elektırıksel bi sorun sanırım.

ONTURK' Alıntı:

ikisi birden yeterlı olur bencede.

Çok samimi bir arkadaşım safkarda üst düzey yönetici;

Anlayacağınız klimamız safkar'dan

65 bg lık dızelde klıma bıraz sıkıntılı olur. Defender ıcın klımaya ne gerek var. Ingılızler orjınal klımayı camın altına koymuslar zaten. Ikı tane kapak. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

SON KONULAR

Geri