Defender Hayalim Sizlerden Fikir Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan terry27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,160

terry27

Yol yoksa Defender var
Öncelikler abilerime kardeşlerime selamlar 24 yaşındayım adım Gökhan şuanda hali hazırda kullandığım binek otomobilim var 2013 şubat ayında sıfır km olarak aldığım fakat arazi tutkusu 4x4(Defender) tutkusu şu son 2 yıldır forumu takip etmeye başladığımdan beri içimde açıkçası ve günden güne de artıyor.
Şimdi size sormak istediğim şey şudur eğer aracımı satmadan bir Defender alacaksam eğer bütçem 15-20 bin lira civarında ama eğer aracımı satarsam 40 bin lira kadar bir bütçe ayırabilirim Defender için size soruyorum illa ki geçmişte böyle bir tercih yapmak zorunda kalanınız olmuştur...
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ? Ben gidip 5 yıldızlı otellerde kalmaktansa kamp hayatını seven biriyim yavaştan eşimi de buna alıştırıyorum.
15-20 bin lira bütçeyle 2. araç olarakmı almalı Defenderı yoksa 40-45 bin lira bütçeyle tek araç olarakmı almalı ?
Ayrıca Çevrenizde satılık Defender varsa hani şu "Dosta Gider " denilen araçlardan tavsiyelerinizi bekliyorum istediğim ve beklediğim ytardımı bu forumdan alabileceğime inanıyorum şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Defender Hayalim Sizlerden Fikir Almak İstiyorum

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun demek istiyorum. Sonrasında defenderle ne yapmak istediğiniz çok önemli bence 15-20 binliraya aldığınız araca keyifle binersiniz. Ama bu araç bir hastalık olduğu için bindikçe daha iyisini istiyorsunuz. Benim fikrim şudur bu işlere merakınız da varsa bence uygun fiyatlı bir araç alıp kendi zevkinize göre hazırlayın.

Evet aslında 10-15 bin lira arasında yürürü arazisi düzgün çalışan sadece kaporta ve iç döşeme isteyen bir defender bulsam zamanla keyfimce toparlasam da olur bunun için vakit ayırabilirim yine de araç tavsiyelerinizi bekliyorum.

Burada kilit nokta eş in. Yavas yavas alisiyorsa ikinci arac olsun defender derim. Aracin yapim asamasinda onunda fikirleri elbet olacaktir. O zaman daha kolaylasir isin.

mrdnmz' Alıntı:
Burada kilit nokta eş in. Yavas yavas alisiyorsa ikinci arac olsun defender derim. Aracin yapim asamasinda onunda fikirleri elbet olacaktir. O zaman daha kolaylasir isin.
Aracınızı sattığınızı gördüm ne kadar beğenerek aldığınızı da gördüm siz aldıysanız bilen biri olarak almışsınızdır hala satılıkmı aracınız ?

Defender, beklentilerin çok fazla olduğu bir araç. o yüzden 2. araç olarak almanızda fayda var. ( heleki Defender konusunda fazla bilginiz yoksa) Eğer Defender ı severseniz, bugün piknik dağ bayır gezi için alınan defender 2 sene sonra 35" ekstrem lastikli offroad aracına dönüşüveriyor. :smiley: ee tabii öyle olunca da tek araç olması ister istemez sıkıntı yaratıyor. en basit örnek , alışveriş için bile açık otoparkı olan marketleri tercih etmeye başlıyorsunuz. ;D

terry27' Alıntı:
Aracınızı sattığınızı gördüm ne kadar beğenerek aldığınızı da gördüm siz aldıysanız bilen biri olarak almışsınızdır hala satılıkmı aracınız ?

Madem gidiyorsunuz o zaman satin dendigi icin mecburen ilan verdim :smiley:. Fakat gercekten satmaya ne niyetim var ne de fikrim.

İcin rahat olsun sana da el birligi ile bir tane bulunur...

Olsun napalım başka defender bulucam o halde bende size şimdiden iyi yolculuklar.

terry27' Alıntı:
Olsun napalım başka defender bulucam o halde bende size şimdiden iyi yolculuklar.

Benim anladigim Defender da ek bir sorun var. Hangi Motor?

Uzun yol da yapariz diyorsaniz duz dizel ve duz benzinliye bakmayin derim.

Bizim ki duz benzin ve ben cok memnunum. 100km/h yapiyor bence gayet iyi hatta fazla bile. Sonucta bu arac adi ustunde arazi araci ve bizim de alma sebebimiz arazi, camur vs...

dturan' Alıntı:
Defender, beklentilerin çok fazla olduğu bir araç. o yüzden 2. araç olarak almanızda fayda var. ( heleki Defender konusunda fazla bilginiz yoksa) Eğer Defender ı severseniz, bugün piknik dağ bayır gezi için alınan defender 2 sene sonra 35" ekstrem lastikli offroad aracına dönüşüveriyor. :smiley: ee tabii öyle olunca da tek araç olması ister istemez sıkıntı yaratıyor. en basit örnek , alışveriş için bile açık otoparkı olan marketleri tercih etmeye başlıyorsunuz. ;D

örnek grubumuzun abisi babası hasan abimizin yeni defander'ı :smiley:

yoldanccedil1310kanlarilkgezi142.jpg

hakkı57' Alıntı:
örnek grubumuzun abisi babası hasan abimizin yeni defander'ı :smiley:

Bu TANK benim için şuanda çok ekstrem kaçıyor gibi ama alıştıkça ufak eklemelerle belki bende bu sonuca varırım 3-5 sene sonra :smiley: bu fotoğraftan sonra iyice heyecanlanmaya başladım umarım bana da bir defender buluruz yakın zamanda ..

mrdnmz' Alıntı:
Benim anladigim Defender da ek bir sorun var. Hangi Motor?

Uzun yol da yapariz diyorsaniz duz dizel ve duz benzinliye bakmayin derim.

Bizim ki duz benzin ve ben cok memnunum. 100km/h yapiyor bence gayet iyi hatta fazla bile. Sonucta bu arac adi ustunde arazi araci ve bizim de alma sebebimiz arazi, camur vs...
Benim de düşündüğüm motor 2.5 düz benzindi eğer 2. araç olarak alırsam zaten uzun yol için binek aracım var tam bir uzun yol aracı .
Ben tamamen çamur , batak, dağ, bayır vs için bir defender bakıyorum..

terry27' Alıntı:
Benim de düşündüğüm motor 2.5 düz benzindi eğer 2. araç olarak alırsam zaten uzun yol için binek aracım var tam bir uzun yol aracı .

2,5 benzin işletim ve bakım maliyeti olarak da diğer motorlara nispeten daha hesaplı. Böylelikle artan para modifikasyona ya da benzin parası olarak daha uzun gezilere destek oluyor :smiley:

Ve bilinen en sorunsuz motoru 2,5 benzin.

terry27' Alıntı:

Şuan için 2,5 benzinli size yeter bence tüple bile çoğu yerde zorlanadan gidiyor. umarım kafanıza yatan bir araç bulursunuz. Bu arada nerede oturuyorsunuz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR