Defender Hakkında Bedava Akıl Arıyorum :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,272

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Herkese merhaba, bir kaç sorum olacak aracım hakkında, cevaplar için şimdiden teşekkürler...

1) Aracımdaki 4 eski amortisörün ömrü artık dolmuş, ben 4 amortisörü değiştirmişken helezonlara da el atayım, yani komple 2" yükseltme kiti alayım diyorum. Ama aracın üzerinde şuan 235 85 16 BF AT'ler var, yükselince bu lastikler fasulye gibi kalır ve aracın görüntüsü bozulur diye çekiniyorum. Gerçi ileride 33" lastik alma düşüncesi içindeyim, ya da üzerindeki 4 aylık lastikleri takas yoluyla değiştirebilirim diye de düşünüyorum...

2) Yoksa ucuz olan orjinal amortisörlerinden alıp, yükseltme kitine harcayacağım paraya da bir miktar ekleyip arkaya dif-lock mu alsam?

Siz benim yerimde olsanız ilk olarak ne yapardınız ???

Etiketler
Ynt: Defender Hakkında Bedava Akıl Arıyorum :smiley:

kesinlikle bir miktar daha harcayıp defransiyel kiliti almak.yükseltme kitininin cokta bir artısı olmıyacak.ama defransiyel kiliti aracınızı cok degişterecektir.

Umut,

Bu konuda Ertuğ haklı. Defender'ın kasası diğer araçlara göre yüksekte konumlandırılmış. Yükseltme kiti kullanmasan da bir çok araca göre avantajlı durumdasın. Senin yerinde olsam, önce arka diferansiyele 100% kilit taktırırdım.

Kolay gelsin.

zaten defender e standartken de 33 lastik takılıyor yükseltmeye gerek duymadan. 35 e geçmek için yükseltiyorlar diye biliyorum

Herkes aynı fikirde sanırım, bir de şu an üzerindeki lastikler bazen çok hafif sürtme yapıyor çünkü aracın üzerindeki yük biraz fazla 33" ler daha sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum. Amortisörleride gazlıya çevireyim diyorum değiştirmişken. İbre diflocka dönmüş durumda artık yardımlarınız için teşekkürler...

Bence de kilit daha iyi bir seçim olur. ;) Defenderin yüksekliği ve lastik ebadın zaten her tür yol dışı etapta yeterli ama difflock' un getirisi çok farklı olacaktır

bu arada zaten standart yaylar alıp takıcaksan yada amortisörler almışken 2 inc yuksek tak 2 incle senin lastiklerin çok ufak gibi duracağını sanmıyorum. normal yay ve amartisörle 2 inc yukseltme olanlara aynı parayı vericeksin. senin lastikler bu hali ile sürtüyorsa muhtemelen yayların basmıştır zaten. standarttan alçaktır şu an. o yaylar arabanın üstündeki 50-100 kilo fazlalıkla basıcak yaylar değil.

Tempus' Alıntı:
bu arada zaten standart yaylar alıp takıcaksan yada amortisörler almışken 2 inc yuksek tak 2 incle senin lastiklerin çok ufak gibi duracağını sanmıyorum. normal yay ve amartisörle 2 inc yukseltme olanlara aynı parayı vericeksin. senin lastikler bu hali ile sürtüyorsa muhtemelen yayların basmıştır zaten. standarttan alçaktır şu an. o yaylar arabanın üstündeki 50-100 kilo fazlalıkla basıcak yaylar değil.

Evet aynen öyle, önde vinç tapmponu ve vinç, arkada vinç tamponu ve vinç, üstte port bagaj, bagajda kriko ve avadanlık sandığı, motorda büyüdü zaten araç oldukça ağır duruma geldi. Orjinal amortisör ve yay alacağıma yükseltme istemem bu sebeptendir. Arka diflocku da arka vince saysak olmaz mı ;D

sword7' Alıntı:
Evet aynen öyle, önde vinç tapmponu ve vinç, arkada vinç tamponu ve vinç, üstte port bagaj, bagajda kriko ve avadanlık sandığı, motorda büyüdü zaten araç oldukça ağır duruma geldi. Orjinal amortisör ve yay alacağıma yükseltme istemem bu sebeptendir. Arka diflocku da arka vince saysak olmaz mı ;D

bence anlattığın durumda senin ilk ihtiyacın olan yükseltme, aks ın aşşağı inmiştir baya tahminime göre. yükseltmeni yap araç kendine gelsin biraz dirileşsin. Zaten yaz geldi diff lock a ihtiyaç duyacağın ağır çamura girmeyeceksin. sonrada diff lock u alırsın. bence bir arazi aracında ilk yapılması gereken lastik ve yükseltme yi halletmek. normalden 5 cm alçalmış bir aracadiff lock taksan neye yararki aks yere sürttükden sonra.

Evet ben yükseltmeyi halledeyim en güzeli, araç bana da alçak görünüyor zaten, yükseltmeyle ve üzerindeki yüklerle anca kendine gelir, diflock işini erteleyelim birazdaha...

bende aracın önüne 3 inc kadar yükseltme yaptım sonra tampon+vinç bi takıldı aracın önü bastı, şimdi yay bekliyorum değişicek.

Tempus' Alıntı:
bende aracın önüne 3 inc kadar yükseltme yaptım sonra tampon+vinç bi takıldı aracın önü bastı, şimdi yay bekliyorum değişicek.

Bir tampon ve vinç o kadar etki yapıyorsa, kendime hak vermeye başladım bile ;D Benim için 2" yeterli olur sanırım, arka yaylar daha uzun oluyormuş galiba. Bu konuda tam bir fikrim yok. Bu arada cevaplar için teşekkür ederim, dersim var okula gideceğim.Görüşmek üzere, saygılar...

vinç ve tampon etkili oluyor çünkü aracın en ucundan baskı yapıyorlar. merkezde olsa araç tınlamaz. discovery lerde arka yayalar daha uzun defenderda da öyledir heralde.

Yaylar çöktüyse ve amortisörlerde bozuksa konfor ve yol tutuşta çok kötüdür, bence önceliği çok abartmadan +2 helezon ve gazlı amortisöre ver arabanın düz yolda gidişi bile değişir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.