Defender Araç Muayenesi ...!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 77pickup110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,540

Etiketler

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Arkadaşlar, benim disco'nun muayenesi haziranda, bakalım nasıl olacak :smiley:
Eşimin aracını (Kalos) geçenlerde izmir-Bornovada yeni sistem muayeneye götürdüm, saat 14,30 gibi sıraya girdim ve 18,10 da vizeyi alabildim. Sıra geldikten sonra muayene süresi 20-25 dakika sürdü. Dikkatimi çeken bazı hususları paylaşmak istiyorum:

-Yangın söndürücünün yeni tarih olmasını istiyorlar bu nedenle 2002 tarihli geçmedi mecburen yeniledik.
-Dışarıda sıra beklerken bir takipçi boyunluk istiyorlar dedi ama içeride sormadılar.
-İlk olarak fren testi cihazına girdi, burada ön ve arkaların ayrı ayrı sağ ve sol tekerlerin fren tutma değerleri tespit ediliyor, bizimkinde sağlar %15-20 kadar az tutuyor ama hafif kusurdan geçti.
-Bu arada bir arkadaşın LR freelanderine sürekli 4 çeker olduğundan bu cihazla test yapamadılar, kanaldan çıktıktan sonra arka bahçede gazlayıp ani fren yaparak test yaptılar (eski osmanlı usulü) :smiley:
- Lastik diş derinliklerini hassasiyetle ölçüyorlar
-Far ayarlarını hassasiyetle ölçüyorlar
-Kanalda aracı krikoya vurup rot-rotil vb boşluk olup olmadığını kontrol ediyorlar.
- Kanala girmemize izin vermediklerinden herşeyi göremiyoruz ama sileceklerin ve su fışkırtmanın denendiğini gördüm.
-Diğer bazı arkadaşların motor numarasına takıldıklarını gördüm. Eğer motor numarasını okuyamazlarsa bir kağıt verip, bunu yetkili serviste doldurun diyorlar. Ancak bu gibi eksikler için tekrar gelindiğinde ayrı bir sıra numarası alıyorsunuz yani fazla bekleme olmuyor.

Benden bu kadar, özellikle arazi aracının muayenesini paylaşanlar olursa seviniriz,
sevgiler
Erdal
 

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Buradan anladığım benim aracıda fren için test cihazına sokamazlar, osmanlı usulü olacak ;D Sürekli 4x4 + arka % 100 kilit, cihazdan fırlar gider ;D

Yangın söndürücüde yeni tarih derken bir yıl sınırı varmı?
 

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

İki şirket aracı gitti. Bildiklerim
Refloktor iki tane olacak.
Fren ayarlarınızı ve el freninizi ayarlatın.
Farlara dikkat ayarlar düzgün olcak gerçi bundan sınıfta kalmazsınız hafif kusur.
Araçta sonradan yapılmış basamak demir olmicak sıradan çıkartıyorlar. Dişarda söktürmenizi istiyorlar.
Ve en önemlisi orda ceza vede vergi borcu ödemek yok.
Vergi dairesine gidip borcunuzu önceden kapatmanız gerekiyor.
Yanı temiz kagıdı işlemi ama artik o kagıtda yok.
Muane ücretini muanede ödüyorsunuz.
Lastik ebatlarınız fabrika çıkış verisi olacak. Buyuk jant kabul degil.
Koltuk sayısı harici sıs lambası harici aksesuarları söylemiyorum bile
Bilmiyorsanız motor numarasını yerini öğrenin önceden vede temizletin.
Ve son söylemek ıstedıgım şey bir çok bolümde onayı bilgisayar veriyor. Yanı Türk usulü pek işe yaramıyor.
İstanbul en erken 5/6 ayda çözülür bence yakın zamanda olanlar gebzeye gitsin. Orası eski usul kısa bir zaman daha
Artik her araç her ilde muane olabilecek.
Buda demek oluyor ki yapılı bir araç buradan muaneden geçmesi bu şartlarda çok zor. Bence kulüp olarak bir bas vuru yapılırsa bir yerlere gelinir. En azından üzerine takılan aparatların resmileştirilmesi yoluna gidilebilir.
Proje onayı alınırsa ruhsata işletme şansı doğar.
Kolay gelsin.
 



Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Arkadaşlar bu yeni tüv istasyonunda landrover defender aracımı muayne yaptırdım. herhangi bir sorunuz olursa yardımcıı olmaya çalısırım.
 

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Ertug arkadaşım muayene esnasında takıldıgınız bir konu oldumu,anlatırsanız çok seviniriz..Ayrıca aracınızda standart dışı modifikasyon varmı tampon,bagaj vs...selamlar
 

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Öncelikle aracımda port bagaj onde bull bar 6 tane projektör, vinc mevcut bunlardan sadece projektörlerin sokulmesini istediler .Birde emniyet kemerlerini degistirilmesini istediler .başka bir problem olmadı. Yalnız araç dört ceker oldugu icin ön ,arka kilit mevcut oldugundan dolayı fren testi makinada yapılmadı .dısarda kendileri denedi. selamlar. Birde giderseniz mutlaka far ayarı yaptırın.
 


Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Bu haber guzel jant ebadınızda degısıklık varmıydı. Anlaşılan adamına göre muanede degısıyor.
 



Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Uzun far ayarı bozuksa ağır kusur, kısa far ayarı hafif kusur sayılıyor, ağır kusur olanları yaptırmak zorundayız.Arkadaşımın arabasını götürdüğümde motor no okunmaıyor hafif kusur dendi ve geçtik, arkadaşımın aracı sağ sol fren ayarsızlığından kalmıştı...

yol testinde aracımızı biz sürebilir miyiz, ben aracı tanımadığım birine verdiğimde içim eriyor sanki... huyunu suyunu bilmez, zorlar falan, kaç kez hayatında LR sürmüştür ki...


Series araçların far ayarları nasıl yapılıyor?
 

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

ertug' Alıntı:
Öncelikle aracımda port bagaj onde bull bar 6 tane projektör, vinc mevcut bunlardan sadece projektörlerin sokulmesini istediler .Birde emniyet kemerlerini degistirilmesini istediler .başka bir problem olmadı. Yalnız araç dört ceker oldugu icin ön ,arka kilit mevcut oldugundan dolayı fren testi makinada yapılmadı .dısarda kendileri denedi. selamlar. Birde giderseniz mutlaka far ayarı yaptırın.

sonuçta projektörleri söktükten ve emniyet kemerlerini değiştiridikten sonramı muayene tamamlanabildi?

selamlar.
 

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Demekki şimdi anlaşılıyor izmiiteki muayene yogunlugu diyer iller tüv denilen sisteme geçti herkez izmite yöneldi bende diger aracımı (connect) muayene yaptırdim ama bir gün yetmedi 2, gün muayeneden çıkabildim.
eger benim aracım tüv de takılır diyen varsa izmite gelsin ama temizini ve harcını vergi dairesine yatırıp sabah 5-6 da sıraya girse akşama cikar. :smiley:
 

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

yunus bager' Alıntı:
Demekki şimdi anlaşılıyor izmiiteki muayene yogunlugu diyer iller tüv denilen sisteme geçti herkez izmite yöneldi bende diger aracımı (connect) muayene yaptırdim ama bir gün yetmedi 2, gün muayeneden çıkabildim.
eger benim aracım tüv de takılır diyen varsa izmite gelsin ama temizini ve harcını vergi dairesine yatırıp sabah 5-6 da sıraya girse akşama cikar. :smiley:

Yunus kardeşim izmitin ne zaman yeni uygulamaya geçeceği hakkında bilgi varmı?
 

Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

Bilmiyorum ama bende cok merak ediyorum bizdeki 2 defenderde muayenesi yakın sayılır ne yapalım diye düşünuyoruz ama araclarımızda bi sorun yok herşey nizami aslında ama neolur neolmaz ???
 



Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

ben mayısta yaptırmıştım 1 senelik,
Günay abi ağustosta yaptırdı 2 senelik, şimdi yaptırsak 2 sene ötelemiş oluruz aslında ama bi taraftanda aykırı bi durum varsa düzeltmek gerekir diye düşünüyorum.....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


Geri
Üst