Defender 4x4 Yürür Sistemi Nasıl Çalışıyor. Acil Bilgi Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Naturalist61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,906

Naturalist61

Benim sadık yarim kara topraktır...
Yer
Trabzon - İzmir
Arkadaşlar merhaba. Benim 92 defimin ön şaft mafsalının biri bozulmuş bu gün gittim değiştirmeye. Özel defender ustası yok sanayimizde. Ön şaftı söktük mafsal değiştirilirken ben araçla parça almaya gideyim dedim. Araca bindim çalıştırdım baktım ki araç yürümüyor. Sürekli 4x4 olduğunu düşünerek mafsalın değişmesini bekledim. Ustada konuyu çözemedi. Daha sonra şaftı taktık ve aracı lifte aldık. Çalıştırmadan deneme amaçlı arka lastiklerin birini sabit tutarak diğer lastiği çevirince 4x4 ün devreye girdiğini gördük. Sistem böylemidir. Yani ben dağda bayırda arka veya ön aksı kestiğimde veya şaftlardan birine zarar geldiğinde yürüme şansım yok mu demek oluyor bu. Selam ve saygılarımla...

Etiketler
Ynt: Defender 4x4 Yürür Sistemi Nasıl Çalışıyor. Acil Bilgi Lütfen

Defender devamlı dört çekerdir. Arazi kutusu içinde diferansiyeli vardır, yani toplam 3 adet diferansiyel vardır. Ön veya arka şaft sökükse, veya kırılırsa orta diferansiyel kilidini kilitleyip yola 2 çeker olarak devam edebilirsiniz. Bu şekilde parça almaya da gidebilirdiniz. Aynı şekilde aks kestiğinizde de diferansiyeli kilitleyip yola devam edersiniz. Ayrıca başka araçlar gibi aks kestiğinizde tekerleğiniz sizi sollayıp gitmez, yerinde takılı kalır, sadece diferansiyeli kilitlersiniz.

yada şöyle ifade edeyim ön şaft kessin arka tekerden de bir aks kessin o araç yine de hareket etmeye devam eder yani durması hareket etmemesi için vites kutusunun komple arızalanması gerek.isterseniz detaylı tamir kataloğunu yollarım pdf olarak

yasakşehir07' Alıntı:
yada şöyle ifade edeyim ön şaft kessin arka tekerden de bir aks kessin o araç yine de hareket etmeye devam eder yani durması hareket etmemesi için vites kutusunun komple arızalanması gerek.isterseniz detaylı tamir kataloğunu yollarım pdf olarak
Yanlışınız var, standart Defender dediğiniz durumda yürümez. Arka diferansiyele kilit takıldıysa sonradan, o zaman yürür.

umut401' Alıntı:
Yanlışınız var, standart Defender dediğiniz durumda yürümez. Arka diferansiyele kilit takıldıysa sonradan, o zaman yürür.
Kuzen haklı.:smiley:))) ön şaft kopukken arka akiste kesilmişse, ancak arkada %100 kilit varsa yürür.

bizde geçen motora su aldık gene yürüdü... ;D

gidiyor yani çok takılmayın siz ;D ;D

mrdnmz' Alıntı:
bizde geçen motora su aldık gene yürüdü... ;D

gidiyor yani çok takılmayın siz ;D ;D
gider gider tabiki de yalnız şanzumanı dağıtmayın da gerisi önemli değil onun tamiri zor oluyor sonra ayar da tutmuyor :D bu araçları herkes çok merak ediyor da önemli olan yürütebilmek işte.onun için bilen ve ustası olana (sizler gibi) denk gelemiyoruz maalesef.bizde başımıza gelenle yada kullandığımız kadarıyla idare ediyoruz işte

Arkadaşlar açıklamalara teşekkür ederim. Diflock kilitlersem dönüşlerde sorun yaşanırmı. Benim diflock bilgim şöyle. Mesela arka defrasiyel kilidi takıldığında arka lastiklerin ikiside aynı yöne beraber dönüyor olması olarak algılıyorum. Yani sağ patinaja düşerse sol yine aynı yöne dönmeye devam eder diye biliyorum. O zaman şanzımandaki kilide takarsak nasıl oluyorda arka lastikler aynı yöne dönüyor. Direk arka defransiyele müdahale olmadan. İşte burada kafam basmıyor. Ayrıca bahsettiğiniz denemeyi birdaha şaft söküldüğünde deneyeceğim. Teşekkürler hepinize.

yasakşehir07' Alıntı:

Özay bey tamir kataloğunu gönderirseniz sevinirim. ( mail : hasanozturk.61@hotmail.com ) Teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri