Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan macir_ertan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,282

macir_ertan

1995 Defender
Yer
Хасково-Bulgaristan
selam arkadaşlar defender 110 aracım için bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.aracım 91 model telekomdan çıkma düz dizel motora sahip.istanbulda bana önerebileceğiniz iyi bir usta rica ediyorum.çünkü okmeydanındaki İpek otoya servisine götürdüm itici kollar çıkma pompa(delphi)yağı tuzu işçilik falan bana 1.500 ytl gibi bir rakama mal oldu,tabi aracımdan çıkan pompayı da servis kendisine almak şartı ile.sonuç kocaman bir sıfır.tabii ki aracımın düz dizel oluşundan performansını aşağı yukarı iyi biliyorum çok şey beklememek lazım ama,benim şikayetim zaten eksozdan siyah duman atması idi buna bir çözüm getiremediler.tabii segmanlar kontrol edildi ve iyi durumda kısaca kanımca iyi bir öpüldüm.ayrıca aracımın tavanını değiştirmek istiyorum nasıl tarif etsem hani şu sert malzemeden olanı var ya.aynı servise sorduğumda bana istediğim tavanın çıkmasını 1.000 ytl yada daha fazlasına malolabileceğini söyledi.sizlerden öğrenmek istediğim beni yolunacak kaz olarak gördüklerinden mi bu şekilde davranıyorlar hani nasıl olsa bilmez bu vatandaş bu araçların parça fiyatlarını,yoksa ben mi yanılıyorum hatam varsa lütfen düzeltin.bu benim herhalde en son arazi aracım olacak çünkü 2 lada niva 1 daihatsu feroza ve dodge çift kabin 4*4'ten sonra ailem karşısında pek fazla macera yapma şansımın olmadığını düşünüyorum :-[.bana aracımla alakalı hertürlü tadilat kaporta,motor,parça vs. en uygun ve işi sonuçlandırabilecek aç gözlü olmayan önce hizmeti dürüstçe verip sonra da emeğinin hakkını benim seve seve vereceğim bir usta önerebilirmisiniz.verceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Macir Bey dediklerinizde haklısınız. Ne yazık ki çevremizde bu tip örnekler çok. Misal, bir arkadaşımın Discovery'sine 1.500 dolara takılmak istenen klima motorunu benim usta ufak bir araştırmayla 250 dolar civarına bulmuştu. Üstelik aynı şartlarda. Bir jip sahibi iseniz çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Ynt: Defender 110

VitaEsMorte' Alıntı:
Macir Bey dediklerinizde haklısınız. Ne yazık ki çevremizde bu tip örnekler çok. Misal, bir arkadaşımın Discovery'sine 1.500 dolara takılmak istenen klima motorunu benim usta ufak bir araştırmayla 250 dolar civarına bulmuştu. Üstelik aynı şartlarda. Bir jip sahibi iseniz çok dikkatli olmanız gerekiyor.

evet Murat bey öncelikle özelden yardımınıza çok teşekkür ederim.haklısınız baya bir dikkatli olmak gerekiyor fakat benim geçirdiğim şok karşısında dikkat mikkat kalmadı :eek:inan ilk fırsatta hayalini yıllarca kurduğum Defender aracımı satasım geldi dedim ben bunun altından böyle olursa nasıl kalkarım.inşallah sizlerden öğreneceğim bilgiler ve doğrularla ben de çamurun içinde aracımla yüzümde mutlu bir tebessümle olurum.saygılar kardeşim

Macir Bey selamlar, ben de Discovery 300TDI kullanıyorum, kara dumanın nedeni büyük ihtimal yakıt pompasıdır
tavan için 1000YTL çok gibi, ben Disconun tavanını 200YTL ye kaplattım tabii malzeme farklı fiyat ne olur bi sormak gerek, siz en iyisi Onuş Otoya gidin, benim servisim aynı zamanda bizim forumdan adı Oktay bi konuşun her türlü sorununuzu çözer, forumda herkesin kefil olabileceği bir arkadaşımızdır 0532 420 84 63 cebi, yeri Maslak Atatürk sanayide

macir_ertan' Alıntı:
evet Murat bey öncelikle özelden yardımınıza çok teşekkür ederim.haklısınız baya bir dikkatli olmak gerekiyor fakat benim geçirdiğim şok karşısında dikkat mikkat kalmadı :eek:inan ilk fırsatta hayalini yıllarca kurduğum Defender aracımı satasım geldi dedim ben bunun altından böyle olursa nasıl kalkarım.inşallah sizlerden öğreneceğim bilgiler ve doğrularla ben de çamurun içinde aracımla yüzümde mutlu bir tebessümle olurum.saygılar kardeşim

Mert bey ilginize teşekkür ederim telefonu kaydettim.zaten benim gittiğim serviste de benim aracımın üstündeki pompayı çıkarıp başka bir defender motorundaki pompayı takmışlar(Delphi),tabii ki pompacıya kontrol ettirmeden ayarlı mı değil mi kontrol ettirmeden tabi ki sonuç ortada.şu an sitedeki bir arkadaşımdan bu işlemler için özelden bir adres almış durumdayım bakalım hayırlısı.her şey yoluna girdiğinde organizasyonlarda beni de aranıza kabul ederseniz çok sevinirim,tekrar saygılarımı sunuyorum

tabii ki offroad gezilerimize bekleriz :smiley:
orjinal pompa Lucas diye biliyorum, ancak Bosch takınca performans ta artıyormuş ancak yakış ta artıyormuş, kara dumanın sebebi Delphi pompadan olabilir, ben hiç duymadım bu markayı
öncelikle aracınızı doğru kişilere emanet edin en önemlisi bu bence, piyasa malesef ahlaksız tüccar dolu
kazık fiyat çekmek ahlaksızlık değildir, ancak 2.el bir parçayı sıfır diye satmaya çalışmak ahlaksızlıktır ve bunu yapan çok var, ayrıca aracınızı bıraktığınız yerde herşey olabilir, sıfır parçanızı alıp yerine kullanılmış parçayı takıp parça bozulduğunda size kendi parçanızı satmaya kalkan çooook var :smiley:

haklısınız Mert bey :smiley:aracımı kontrol ettiğimde pompanın markasının lucas olduğunu gördüm.dahası da netten yaptığım araştırmada da çeşit seri no'lu lucas pompalar var keşke önceki pompanın numarasını alsaydım en azından aynısı olup olmadığı hakkında bilgim olurdu.nerden aklımda kalmışssa delphi :-X

Lucas'ın fabrikayı Çin'e taşımasıyla kalitesinin epey düştüğünü duydum. Lucas'ın dinamosunu birkaç kez yaktıktan sonra Bosch taktım rahatladım ;D Size de tavsiye ederim Macir Bey.

Selamlar,
1) 110 da orjinal olarak Lucas takili geliyor. Arzu ederseniz benim aractan cikan Lucas pompayi size hediye edebilirim.. Ama durumunuz musait ise Bosch ile degistirmenizi oneririm. Lucas pompa oldukca saglam bir pompa olmasina ragmen (ki, 2 sene hic problemsiz kullandim) Bosch pompa , dusuk devirlerde oldukca iyi performans sagliyor.
2) her 2 pompada da kara dumandan kurtulmaniz pek mumkun degil, zira motor gucu yetmedigi noktada gaza basmaya devam ederseniz kara duman maalesef kacinilmaz oluyor. Azaltmanin yolu da mumkun oldugunca iyi ayarli bir pompa...
3) Guvenebileceginiz bir usta onermek gerekirse de , Maslaktaki Huseyin ustayi onerebilirim, zira yillardir 110'numa sagolsun o goz kulak oldu ve henuz yamugunu duymadim.

selamlar, reha

arkadaslar merhaba ben ldefender dogdum dogalı en cok sevdıgım aractır fakat maddı konular yuzunden sımdı alabılıcem arac arıyorumm bı adet buldum 1987 defender dızel 15000 ıstıyo adapazarında arabam.com dan buldummm yardım ıstıyorummm.

merhaba ben defender hayranı 23 yasında bı gencım hata yapmak ıstemıyorum fazla cok param yok ama bı adet arac buldum arabam.comdan sarı 1987 sakaryada 15 mılyar ıstıyoo bu konuda arac bılgısı olan bakabılımı okuyorumm da cok bılgılı abılerım var yanı gorunumu ıyı ama alırken neye dıkkat etmelıyımm ve cok mu ıstıyorrr araca lutfen arababm.com da sakarya sarı defender 1987 l

koray takniş' Alıntı:
merhaba ben defender hayranı 23 yasında bı gencım hata yapmak ıstemıyorum fazla cok param yok ama bı adet arac buldum arabam.comdan sarı 1987 sakaryada 15 mılyar ıstıyoo bu konuda arac bılgısı olan bakabılımı okuyorumm da cok bılgılı abılerım var yanı gorunumu ıyı ama alırken neye dıkkat etmelıyımm ve cok mu ıstıyorrr araca lutfen arababm.com da sakarya sarı defender 1987 l
Aracın ilan numarasını yada linkini buraya kopyalarsanız yardımcı olabiliriz

yunus bager' Alıntı:
Aracın ilan numarasını yada linkini buraya kopyalarsanız yardımcı olabiliriz

ben yardımcı olayım ilan no: 2256879 arabam.com

aracın arka camları bağırıyor sonradan takıldım diye kamyonetten dönme olabilir .içi panzalotlar ve döşemeler iyi gözüküyor başarılı , kasa ve boya yorumsuz fotoğraftan ne kadar anlaşılır.motor şanzuman nedir ne değildir ?

sonuç, arkadaş aklına yatıyorsa al ,

şimdi reklamlar ;

yatmıyorsa bildiğim süper bir araba var ;) ben satıyorum , 11 bin lira 4 bin de masraf et 15bine bundan kral olur benim araba hemde çoğunu bilirsin ne olmuş diye kaporta benden ,

boya 900
döşeme 700
lastik 550
şanzuman 1000
motor şimdilik ufak tefek bakım 500
ıvır zıvır 350
şanzuman hafif mızıldıyor öyle kullan al bir tmax vinç

yada bana ver 15000 ben sana bu şekilde teslim edeyim.

reklamları dinlediniz .şimdi haberler.

koray takniş' Alıntı:

Selamlar,
eger 2256879 nolu ilan ise...

1) Bu arac duz dizel.. 2.5lt , orjinal LR motoru ise 68Hp. dir (ilanda yazdığı gibi 100 degil)
2) Araç temiz görnüyor.. ama mutlaka bir usta görmeli
3) Motor / Sanziman durumu için mutlaka bir usta görmeli
4) Araçta aksesuar var mı? mesela merkez kilidi standart ama arka/ön aks kilit var mı?
5) Lastikler fena görünmedi
6) Arka camlar orjinal degil.. Ama "orjinal bir görüntü" vermiş
7) Araç dizel olduğu için, daha sonra motor değişikliği için daha az pburoksari yasarsiniz.

fiyat derseniz, bu konuda yorum yapmak doğru degil ama çok çok da ucuz degil.. Sonuç:
1) Mutlaka bir bilen Usta ile gidin
2) Bu araç ile ne yapmak istediğinize karar verip, daha sonra bu yada başka bir Defender arayın (yani "ağır arazi" yada "sadece kamp" vs. vs)

umarım fikir verebilmişimdir, iyi günler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR