Defender 110 Normal Kasa,Toyota LC, vb Camper yapılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğasever Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,894
D

doğasever

Ziyaretçi
Herkese selamlar.Konuyu araştırdım ama başlık bulamadım.Land rover defender bölümüne de başlık açtım aynı konuyla ilgili.İstanbulda öğretmenlik yapıyorum.Doğaya tutkum karadenizde doğmamdan geliyor şehir hayatında uzaklaşmak ve uzun gezilerimde kullanmak için(gittiğim yerlerde de doğa gezileri planlıyorum)bir camper yapmak istiyorum.Düşündüğüm araçsa Land rover Defender 110.
İstanbulda yaşıyorum ve aracı genelde günlük kullanmayı düşünmüyorum sadece haftasonu gezileri için ve yazları.
Türkiyede örneğe raslayamadım.Sadece http://www.istanbul2istanbul.com/?pg=2 sitesindeki dünya seyahatine çıkan kullanıcı donatmış aracı ama içini nasıl düzenlemiş resim bulamadım.Alkoven konulmuş ve ambulans kasa olandan yapılıyor biliyorum ama normak kasa defender 110 arkası koltuklar sökülüp,yalıtım yapılıp,vw westfalia projesinden vb esilenerek dönüştürmek ve diğer off road ekipmanlarıyla ve onların performansını ve ağırlığını etkilemeden mümkün müdür.Genelde yanlız kullanıcam ama ranza ve alt kata da 2 kişilike çevrilebilir yatak için aparat koymayı düşünüyorum.Ayakta durmasam da olur(VW gibi açılır tavan yapılan projeler yurtdışında yapılmış).Yatmak,yemek yapmak,mini bir wc banyo(Oturark duş alınabilir),buzdolabı vs. projeyi kendim şekillendirmeyi düşünüyorum.Daha çok afrika safarilerinde kullanılanla projeler yapılmış.Toplanmış bir araç ve arka kısmını da ben toplamayı düşünüyorum 30bin gibi bir bütçem var.Nekadar mantıklı ve mümkün.Defender doğru araç mı,yakıt fena değil,parça bulunabiliyor,alan m3 diğerlerine göre geniş duruyor.Fikirlerinizii bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

,.jpg

IMG_3273_1.jpg

IMG_2713.jpg

innen-2.jpg

land-rover-defender.jpg

Etiketler
Ynt: Defender 110 Normal Kasa,Toyota LC, vb Camper yapılabilir mi?

Bende bazen karavan yerine böyle techizatlı araçlarla gezmeyi hayal ediyorum ama benim için en önemli olay wc ve banyo biraz sıkıntı.

benimde hayalim aslında bu, çoğu zaman bir arkadaşımla dere tepe kamp yapıp,balık tutuyoruz ama eşim ve kızımla da tatillerde,bayramlarda şehir dışı kampinglere gitmek istiyorum,ama aynı zamanda hafta içi iş yerine giderken de kullanmam gerektiği için sanırım olmaz,ama çooooook isterdim çok

Bu arabalar garaj isster unutmayin. Bunlari disarda didiklerler. Ne tente ne panel hic bir sey kalmaz. Ben benim camperi evin onunda 1 saat birakip yukari cikmiistim. Asagi inince ustteki cantanin acildigini ve icinin karistirildiginni gordum. Neysekii farkettim de fermuari kapattim. Yoksa masa ve iskemleler yola sacilirdi.

dün bir defender kullandım,araç çok hantal ve konforsuz,içi dar,uzun zamandır internette araştırıyordum,20 yıldan daha yaşlı araçlara 20-30 bin lira istiyorlar,10-15 binlik araçlar dökülüyor,defenderle uzun yola gitmek sanırım çılgınlık olur,anladım ki bu iş olmayacak,belki proje güzeldi,bakımlı ve yeni tdi motorlu bir defendere uygulanabilir ama böyle bir araca 40-50 bin lira istiyorlar,tüm bu nedenlerle defenderden vazgeçtim,ucuz bir düz dizel defender alsam anladımki başıma dert olacak,sürekli arıza çıkaracak,uzun yola gidemezsin ve çok konforsuz,ben ara ara eşim ve kızımlada kampa,kampinglere gideceğimden bu proje bize uymadı,tekrar araştırmaya başladım,sanırım 2006-2007 ww transporter alacağım,yine pop-up tavan yaptıracağım,yapacak usta bu araçların tavan kalıbının ellerinde olduğunu ve çok kolay ve fonksiyonel olarak yaptıklarını söylemişti.hem içine çekyat,evye-ocak-buzdolabı rahatlıkla sığar,
(defender karavan hayali olanların okumasını istedim)

Defender Kullanmadım ama çok lüks araç arayışında olan biri değilim vede işgörebilirliği konforsuzluğunu kapatacağını düşünüyordum.Lada niva,suzuki vitara seçeneklerini de düşündüm ama onlar sadece günübirlik geziler için müasit bence küçüklük nedeniyle.Defender ise kamp için daha müsait.bu araçla dünya seyahatine çıkanlar var Türkiyeden de birisi hala devam ediyor dünya seyahatine.Sizin gibi araştırmalara devam ediyorum.Daha önce bende transporter araştırdım ve doğaya tam giremeyeceğim için askıya alıp defender projesine odaklandım.Land Cruser gibi araçlara da bakıyorum ama onlar çok pahalı uzun yol için konforlu olsa da.Kışa almayı düşünüyorum aracı ama hala tam karar verebilmiş değilim.Saygılar bülent

doğasever' Alıntı:
Defender Kullanmadım ama çok lüks araç arayışında olan biri değilim vede işgörebilirliği konforsuzluğunu kapatacağını düşünüyordum.Lada niva,suzuki vitara seçeneklerini de düşündüm ama onlar sadece günübirlik geziler için müasit bence küçüklük nedeniyle.Defender ise kamp için daha müsait.bu araçla dünya seyahatine çıkanlar var Türkiyeden de birisi hala devam ediyor dünya seyahatine.Sizin gibi araştırmalara devam ediyorum.Daha önce bende transporter araştırdım ve doğaya tam giremeyeceğim için askıya alıp defender projesine odaklandım.Land Cruser gibi araçlara da bakıyorum ama onlar çok pahalı uzun yol için konforlu olsa da.Kışa almayı düşünüyorum aracı ama hala tam karar verebilmiş değilim.Saygılar bülent
aynı noktadayız,allah sonumuzu hayır eylesin,defenderden vazgeçemiyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri