Defender 110 İçin Uygun Port Bagaj İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan menderessereflisan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,758

menderessereflisan

LR Series III- 88"CSW- 2.25 Petrol+LPG-1983
Yer
İskenderun- HATAY
selam arkadaşlar
bilindiği gibi 3 büyük şehirde işçilik her yönde pahalı. ufak bir telefonla piyasa raştırması yaptığımda, 750 ytl den aşağı port bagaj yapan usta çıkmadı. bende internetten oldukça araştırdıktan sonra uygun modeli seçtim ve iskenderunda yaptırmaya karar verdim. lakin bu bölgede işçilik oldukça ucuz. resimde görülüyor ise (inşallah gelmiştir) bu modelde, merdiven dahil, 21 mm çap, 1.5 mm et kalınlığındaki borudan, normal siyah boyama, işçilik ve malzeme dahil yaklaşık 300 ytl fiyata yapılmaktadır. isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. burada yaptırıp gönderebilirim. toplu siparişlerde rakam belki birazdaha düşebilir. ayrıca ek önerilerinizide beklerim. MENDERES

91-GL-LR-EXT.jpg

Etiketler
Ynt: Defender 110 İçin Uygun Port Bagaj İmalatı

Menderes Bey;
Toz boya attırmadan önce sis farlarını geçici olarak takın ve istediğiniz görüntüyü aldığınızdan emin olduğunuzda kaynakları sağlamlaştırın. Bir de sepetin sağ ve sol ön yanlarına, yan tarafı aydınlatacak sis farı takmak için yer de yaptırabilirsiniz. gece gezintilerinde kamp yeri arayışı sırasında faydası oluyor. kolay gelsin.

Selamlar,
oncelikle teklifiniz icin, sahsen cok tesekkur ederim.. 2 sey sorabilir miyim?

1) port bagaj ile aracin yukseligi kac cm oluyor?
2) agirligini olcme firsatiniz oldu mu?
iyi gunler dilerim, reha

selamlar reha bey
21mm çaplı 1.5 mm et kılınlığındaki borunun ağırlığı 0.721 kg/m. bu değerden yola çıkarak merdiven dahil 34.6 kg demir kullanılması düşünülüyor. kaynak ve boya ağırlığıda dikkate alınırsa yaklaşık 35 kg olarak hesapladım. yüksekliğe gelince benim dormobil 109 da ek tavan olduğu için (yaklaşık 3 cm ek yükseklik demektir.) bunu dikkate alarak, port bagajın yağmur oluğuna oturduğu en alt ayak noktasından en üst noktasına olan mesafe 38 cm olarak planladım. başka bir ifade ile, aracın en üst noktasından yukarı düşünürsek, 13 cm ek yükselti oluşmuş oluyor. çift tavan olmayan defender larda bu 3 cm lik ek mesafeyi hesaba katmadan yapılacağına göre, 10 cm araç yüksekliği artmış olacak. tabi bu model ve tasarım için. daha yüksek farklı bir tasarımda düşünülebilir. 2 sıra yerine üç sıra ızgarada konabilir. ozaman yükskelik dahada artacaktır. ama benim kanaatim bu yüksekliğin her tür yükü bağlamaya yeterli bir yükseklik olduğu şeklinde. ayrıca yüksekliğin artması ile araca binecek ek rüzgar cephe direnci artırılmış olacak. dolayısı ile yakıt ve ses artmış olacak. bu konuda her türlü yardıma açığım. iyi çalışmalar. sağlıcakla kalınız. MENDERES

menderes bey bence resimde gorunen bagaj cok guzel duruyor ama zemin cubuklari az daha syklastirilabilir ve bence 15 cm yukseklik daha iyi olur bana gore tabi istenilen rengede boyayinca harika durur
eger bir tane istersek ve ankarada yasiyorsak bu nasil olabilir

selam büyük okyanus arkadaşım
ne yazık ki fotoraftakinin aynısını yapamadım. çünkü bulunduğum yerde 21mm çapta boru bulamadım. bende ana kuşaklarda 32mm çaplı boru (1.2 mm et kalınlığı), zemin ızgarasında 1x3 cmm (1.5 mm ek kalınlığı) malzeme kullandım. dediğiniz gibi yüksekliği 15 cm olarak yaptım. ancak bagaj alanından maksimum faydalanabilmek için yan bağlantıları dirsekle değil de dik olarak yaptırdım. bu şekilde araç üzerinde oldukça geniş bir alan yaratmış oldum. şu andaki hali ile toplamda 45 kg civarında ağırlıga sahip bir port bagaj oluştu. bagaj oldukça sağlam oldu. tam orta noktada tek ayak üzerinde zıpladığımda bile esneme yaratmıyor (ben 91 kg ım) ustalar ve çıraklarla beraber 3 kişi yaklaşık 250 kg ağırlık üzerine çıktık banamısın demiyor. çok sağlam oldu. bana boya dahil 300 YTL ye mal oldu. kargo nekadar ister bilmiyorum. düşünürseniz yardımcı olmaktan zevk duyarım. fotorafını gönderiyorum. beğenirseniz ölçü ayrıntılarını görüşelim. tekrar aracınız hayırlı olsun. MENDERES

merhabalar menderes bey ilginize cok cok tesekkür ederim,emeginize saglik özen gösterilerek yapildigi su halinde resimden belli.
ancak yan baglantilari dik yapmaniz alisik olmadigimiz bir görüntü olacak kanisindayim ama arac üzerinde canli gormek gerek diye dusunuyorum
ben ekte bir defender resimi koyacam bilgisayariniza kayit eder buyuterek bakarsaniz daha iyi degerlendirirsiniz sanirim
ben aracimi yeni toplamaya basladim ileriki zamanda eger olursa mutlaka irtibata gecerim sizinle
cok cok tesekkurler sizede aracinizla kazasiz gunler dilerim
[attachment=1]

5337788-1.jpg

selam büyük okyanus
diğer fotoları gönderiyorum incele istersen. camel trophy versiyonlarında genelde dik ayak kullanılıyor diye biliyorum. ama zevk meselesi. Artık istenen modelde yaptırabilme imkanımız var. her türlü yardıma açığım.

dik ayaklı port bagajlarda, kum paleti monte edebilme imkanı daha yüksek. ayrıca taşıma kapasiteside oldukça artıyor. ayrıca yük ayaklara dik bindiğinden dolayı daha stabil ve dengeli taşımaya imkan verebiliyor. tabi estetik açıdan tartışılabilir. kullanıma göre karar vermek lazım diye düşünüyorum. uzun süreli ekspedisyonlar için maksimum taşıma lazım ve bunun içinde dik ayak önerilir. ama kısa süreli , az bagajlı, uygulamalar için daha küçük bagaj alanı ve dirsekli bagajlar kullanılabilir. tecrübeli arkadaşlarında fikirlerini almak lazım. dediğim gibi hertürlü uygulamada yardıma hazırım. menderes.

h652jrw_eastnor_027.jpg

mennderes bey merhabalar,oncelikle araciniz cok guzel olmus gule gule kullanin
bagaj hakkinda diyecek cok fazla bir sey birakmamissiniz resimler yeterince acikliyor
benim kisisel fikrime gore harika olmus aracimin toplanmasi bagaj safhasina geldiginde sizden yardim alacagimdan emin olabilirsinz
tesekkur ederim

umut selamlar aracin guzel kazasiz belasiz binesin sen kendin mi yaptin bu bagaji
bende ankaradayim aslina bakarsan benimde dusundugum tip bu sekilde menderes kardesimin yaptigi da cok guzel ve cok amacli ama benim isimi gorecek sekil bu sanirim senin bagaji gorunce ne istedigimi daha iyi anladim bunu nereden temin ettin yada nasil yaptin biraz bilgi verirsen cok menmun olurum fiyati konusundada bilgin vardir sanirim tesekkurler

Teşekkür ederim. Ben de Ankaradayım. En kısa zamanda tanışalım, LR ci çok arkadaş var. Demir sanayide Erkayaoğullarında 700 ytl ye yaptırdım. Ahmet Erkaya 0 536 2958402 / 0 536 9759930

Ben-0 532 2557471

:smiley:)))Görüşmek üzere.

umut merhabalar elbette görüselim beni mutlu eder ama su anda il disindayim yaklasik üc ay kadar sonra ankaradayim tekrar. Telefonunu aldim tesekkur ederim döndügümde mutlaka seni arayacam bi kahve iceriz tanisiriz defenderine de bakinca konusmamiz gereken daha baya bi konu var gibi duruyor zaten
samimiyetinden dolayi tesekkur ederim
benim tel: 0 532 603 27 06 su anda kapali baska bir numaradayim ankaraya donuste acarim

port bagaj roof rack de diyorlar sanırım istanbulda aluminyumdan yaptırmak istiyorum varmı tanıdık bildişk bir usta

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.