Defender 110; Hurda Ambulans Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atasoykaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,228
Ynt: Defender 110; Hurda Ambulans Aldım

çok teşekkür ederim reha abi.

adamlar kendi memleketimizde yedirmediler daha kaldıki kendi memleketlerinde çok zor abi. benim girdiğim araçtan çekilmek için benden para teklif bile ettiler tabiki öyle bi adilik yapmadım ama
hakkaten çok iğrençi

çok teşekkürler...

Etiketler

Selamlar,
maalesef neyin içine "para" girse, tadi kaciyor.. işin acı tarafı, bu onlar için sadece "iş" ama senin/benim gibi insanlar için "mutlulugun anahtarı".. bir de unutmayınız, büyüklerimiz ne demiş "gün doğmadan neler doğar?" .. çok dert etme, mutsuz olma bence.. sevgiler, reha

bymuammer' Alıntı:
çok teşekkür ederim reha abi.

adamlar kendi memleketimizde yedirmediler daha kaldıki kendi memleketlerinde çok zor abi. benim girdiğim araçtan çekilmek için benden para teklif bile ettiler tabiki öyle bi adilik yapmadım ama
hakkaten çok iğrençi

çok teşekkürler...

Bahsettiğin kişilerin arasında genelde bir tane "ağa" oluyor. Onunla konuşup istediğin aracı gösterecek ve "kaç paraya bırakırsın" diye soracaktın. Bu tip insanlar bu ihaledeki araçları para kazanmak için takip ediyorlar. Ellerine 500 lira versen büyük bir zevkle istediğin aracı sana bırakırlardı.

Ne yazık ki, Türkiye'min kuralları böyle çalışıyor. Devletin amacı ihale ile hurdayı paraya çevirmek. Bu ihalede de, fırsat kollayan kişilerin olması kaçınılmaz.

bymuammer kardeşim ihalede ki şanssızlığına üzüldüm. Bizim ihalede sadece 2 kişi vardı onlar da biraz yükselince çekildiler, hayırlısı bir daha ki ihalelere inşallah... Fiyatları merak ettim. Bir de araçlar ekonomik ömrünü doldurmuş olarak mı? yoksa hurda olarak mı satıldı. Hurdaysa trafiğe çıkamıyor bildiğiniz gibi çok üzülmeyin.

edaghan' Alıntı:
Bahsettiğin kişilerin arasında genelde bir tane "ağa" oluyor. Onunla konuşup istediğin aracı gösterecek ve "kaç paraya bırakırsın" diye soracaktın. Bu tip insanlar bu ihaledeki araçları para kazanmak için takip ediyorlar. Ellerine 500 lira versen büyük bir zevkle istediğin aracı sana bırakırlardı.
Ne yazık ki, Türkiye'min kuralları böyle çalışıyor. Devletin amacı ihale ile hurdayı paraya çevirmek. Bu ihalede de, fırsat kollayan kişilerin olması kaçınılmaz.

aynen öyle abi ama ben vermek istemedim çünkü bu benim için hiç doğru değil kişiliğimden ödün vermek istemedim abi.

atasoykaya' Alıntı:
bymuammer kardeşim ihalede ki şanssızlığına üzüldüm. Bizim ihalede sadece 2 kişi vardı onlar da biraz yükselince çekildiler, hayırlısı bir daha ki ihalelere inşallah... Fiyatları merak ettim. Bir de araçlar ekonomik ömrünü doldurmuş olarak mı? yoksa hurda olarak mı satıldı. Hurdaysa trafiğe çıkamıyor bildiğiniz gibi çok üzülmeyin.

araçlar ekonomik ömrünü doldurmuşlardı abi ve araçlar 60.000 ve 80.000 delerdi en iyilerdi. araçlar 3 binliradan teklife çıktı abi ben 4 milyarda çekildim bi tanesinden daha ne kadar çıktı bilmiyorum. çünkü bu kadar param vardı 5 milyarı geçerdi abi vergisi projesi felan filan o kadar param olmadığı için çekildim.

sağlık olsun biz ekonomik ömrü dolmuş olanı 4700 e aldık 1000 plakaya gitti 2000 servis bakıma gitti. daha kestiremedik kaportaya ne kadar gider belli değil

Sağol abi. Allah sağlıkla kullanmasını nasip etsin abi. umarım istediğin yaptırırsın.

bymuammar arkadaş senin adına çok üzüldüm bende senin gibi takip etmeye çalışıyorum istersen ihalelerden birbirimizi haberdar edelim tüm arkadaşlarada bu yardımlaşmaya katılrsa sevinirim nedersiniz teşekkürler

simurg2' Alıntı:
bymuammar arkadaş senin adına çok üzüldüm bende senin gibi takip etmeye çalışıyorum istersen ihalelerden birbirimizi haberdar edelim tüm arkadaşlarada bu yardımlaşmaya katılrsa sevinirim nedersiniz teşekkürler

Sağol abi. Bence çok güzel bir fikir. ihaleleri birbirimize haber vermemiz. teşekkür ederim...

Merhaba arkadaşlar.Ayın 27 sinde Bursa Milli Emlak ihalesinden Ambulans Defender 110 aldım.Niyetim aracı karavan yapıp hafta sonu fotoğraf çekimlerine normal aracımla ulaşamadığım yerlere gitmek ve konaklamak.Araçta 5 lastik yeni,genel görünümü çok iyi durumda,temiz titiz bir şöförün kullandığı her halinden belli.Fakat aracın distribitörü sanırım yedek parça olarak kullanılmak üzere sökülmüş.Kusuru şimdilik bu olarak görünüyor.
İhale ile ilgili yaşadıklarımıda ayrıca paylaşmak istiyorum.İlk kez ihaleye katılıyordum ve katılanları görünce açıkçası biraz tırsmadım değil.Çünkü satıştaki araçların kimlerin olacağı daha dışarıda belirleniyor.Sizinde daha önce belirttiğiniz gibi Türkiyenin her yerinden gruplar halinde gelenler var.İhale 15 kişi gibi kalabalık bir grupla başladı.1 kişi en başta çok kalabalık deyip çekildi.Bursadan bir tek ben ve orda tanıştığım Memiş abi vardı.Sonuç itibari ile şunu söylemek isterim ki kimseyle ihale öncesi muhatap olmazsanız ve kafanızda tasarladığınız rakama hızlı çıkarsanız başarılı olma şansınız fazla oluyor.İlk tecrübede bunu öğrendim.Sonuç itibariyle Ankaradan gelen gruptan olan şahıs en son 6.350 deyip kulağıma bırak bana dışarıda anlaşalım dedi.Olmaz öyle şey tabi...Burda bitsin dedim ve 6.500 e bende kaldı.Toplamda 10.000 lira gibi bir rakama hayalini kurduğum karavana sahip olurum diye düşünüyorum.

Ynt: Defender 110; Hurda Ambulans Ald?m

Hayirli olsun.
Bende gumrukten 110 defender ambulans almistim.
Ve karavana cevirdim.
Ruhsatta karavan geciyor.
Ihalede 6500 e bittiyse fatura bedeli. 6500 lira ve % 15-20 lira
gibi bir masrafiniz olacak.
Trafik,ruhsat icin 500-600 lira gibi masrafiniz olur.
Ruhsat cikarirken karavan olarak isletmek istiyorsaniz isiniz gercekten cok zor.
Karavan mevzuati cok degisti ve cok zorlasti.
Proje cizdirmeden arac kapali kasa kamyonet
olarak gececek. Icine karavan teskilati koysaniz bile vizeye girereken bunlari sokmek
Zorunda kalacaksiniz.
Karavan teskilatini yaptirirken kullandiginiz malzemenin mumkun oldugunca hafif olmasina dikkat edin.
Arazide normal 110 gibi hareket edersiniz fakat agir camurda aracin agirligi size sorun yaratacaktir.

Hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullan arkadaşım. Geçen sene benim katıldığım ihale temizdi, kişi vardı en son 4700 TL ye bende kaldı.Araçta KDV %1 dışında (65 TL) maliyeye yatan para yok. Aracı karavana veya kapalı kasa kamyonete çevirmeden ruhsatı çıkartamazsın.

Ynt: Defender 110; Hurda Ambulans Ald?m

Gumrukten aldigim aracta
Benden %15-20 gibi bir bedel aldilar.

bymuammer' Alıntı:
abi düşünüyordumda maalesef olmadı. dün ihaleye girdik elazığda 7 landdan 1 tanesini bile alamadık. insanlar alanya ankaradan gelmişlerdi elazığdan birtek ben katılmıştım. yani anlayacağın yıllardır kurduğum land hayallerim suya düştü maalesef piyasadanda çok zor alırım o fiyatlara :(

Alanya'dan gelenin de Ankara'dan gelenin de kim olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu insanlar bu işin ticaretini yapıyorlar. İhaleden alıp biraz toparlayıp satıyorlar. Bir seferinde Ankara'dan gelen birisi bana şöyle söylemişti "Elbiseyi fabrika üretiyor, toptancıya-dükkana satıyor vatandaş da ordan alıyor. Bu iş de böyle, almak isteyen gelsin bizden alsın." Bilmem anlatabildim mi.

Reha beyin önerisi güzel ama bu işin ticaretini yapmayan birisi için il il ihale takip etmek zahmetli bir iş.

Netice de ben ihale ile uğraşmaktan vaz geçip bir kullanıcıdan aldım Defender'imi. İşin ilginç yanı aracı aldığım kişi Ankara'dan ihalelere katılan kişiden almış :smiley: Daha da ilginci bana sattığının %50 fazlasını vermiş :D

nkurtkaya' Alıntı:
Alanya'dan gelenin de Ankara'dan gelenin de kim olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu insanlar bu işin ticaretini yapıyorlar. İhaleden alıp biraz toparlayıp satıyorlar. Bir seferinde Ankara'dan gelen birisi bana şöyle söylemişti "Elbiseyi fabrika üretiyor, toptancıya-dükkana satıyor vatandaş da ordan alıyor. Bu iş de böyle, almak isteyen gelsin bizden alsın." Bilmem anlatabildim mi.

Reha beyin önerisi güzel ama bu işin ticaretini yapmayan birisi için il il ihale takip etmek zahmetli bir iş.

Netice de ben ihale ile uğraşmaktan vaz geçip bir kullanıcıdan aldım Defender'imi. İşin ilginç yanı aracı aldığım kişi Ankara'dan ihalelere katılan kişiden almış :smiley: Daha da ilginci bana sattığının %50 fazlasını vermiş :D

haklısınız abi bende artık vazgeçtim ihalelerden zaten ihaleyi kazanamayınca bi tane niva aldım. çok memnunum araçtan. ama ileride bir defender alacak olursam kesinlikle ihaliyle uğraşmam temiz kullanıcısından alırım. Hem daha ekonomik olur sanayide geçireceğiniz vaktide doğada gezinerek harcarsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR