Defender 110 2.5 D İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 2.mahmut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,256

2.mahmut

LR'yi sev , doğayı koru...
Yer
istanbul
Web
www.aktasmuhendislik.net
Arkadaşlar merhaba , aranıza yeni katıldım bende 110 kullanıcısıyım en azından bugunden itibaren )
2.5 dizel ve SW yeni aldım birkaç sorum olacak yardım ederseniz memnun olurum
-aracın ilk kalkışında bir vuruntu var ama mafsal sesimi yoksa bilya mı anlayamıyorum nasıl ayırabilirim?
-uygun fiyata şnorkel filtre nereden kaça alabilirim
-ön 2 koltuk arası torpido dolabını nerden bulabilirim
Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Defender 110 2.5 D İçin Yardım

2.mahmut' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba , aranıza yeni katıldım bende 110 kullanıcısıyım en azından bugunden itibaren :smiley:)
2.5 dizel ve SW yeni aldım birkaç sorum olacak yardım ederseniz memnun olurum
-aracın ilk kalkışında bir vuruntu var ama mafsal sesimi yoksa bilya mı anlayamıyorum nasıl ayırabilirim?
-uygun fiyata şnorkel filtre nereden kaça alabilirim
-ön 2 koltuk arası torpido dolabını nerden bulabilirim
Teşekkürler

kayalaroto.com

Selamlar
gelen vuruntu (eger cok asiri degil ise) mafsaldir ve normaldir. Ama, vuruntu cok ise yine mafsaldir ama normal degildir ;-)
onerim bir ustaya gostermeniz.araciniz hayirli olsun, iyi gunlerde kullanmanizi dilerim.. Parca icin de Huma Oto da bir alternatifdir. reha

Mahmut bey, hoşgeldiniz. aracınızı da iyi günlerde kullanın.

Mafsal problemlerini aracın altında iken şaftlara bakarak anlayabilirsiniz. Ama en doğru çözüm bir şaftçıya göstermek. Tamir ettirmeseniz de sorunu size söyleyeceklerdir.

Otokar snorkel 200 TL'den ucuzdu diye hatırlıyorum. Huma Oto veya Kayalar Otoya danışın.

Cubby Box'lar genelde bir marangoza yaptırılıp döşemeciye kaplatılıyor. Hazırı için Huma Otoya sorabilirsiniz.

Yardımınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim....[attachment=1]

5.jpg

aslında bir kaç şey daha danışmak isterim , arabamı Tekirdağda oturan bir vatandaştan aldım geçen ay olan ihaleden araba alınmış ve 1 ay içinde muayeneden geçerek trafiğe çıkmış komple boya, elektrık aksamı , döşeme ve tavan, motorun filtre vs... tarzı bakımı ve birtakım aksesuarları değiştirilmek sureti ile yenilenmiş , fakat üzerine 4 adet petlasın tahminimce römorklara takılan lastıklerinden takılmış.Zaten hidrolik yok, çok anlamam ama bu lastikte çok sağlıklı değil herhalde , uygun maliyetli başka ne gibi alternatifleri var ?
birde hidrolik servo dreksyon uygulaması yapılsa randıman verirmi ? kaça mal olur teşekkürler.

Mahmut bey defender düz dizelin orjinal lastikleri ya 235/85/16 yada 7.50/16 dır lastik seçenegi kullanma amacınıza göre marka desen ebat olarak değişir o yüzden bir fikir vermemiz yanlış olur ne şartlarda kullanacağınızı bilmemiz gerekir

Hidrolik direksiyon orjinal olursa tabiki ramdıman verir maliyeti kabaça 1800tl civarı

yunus bey cevabınız için teşekkürler , hidrolik dreksyon için daha beklemem gerekecek herhalde baya maaliyeti varmış.
lastiklere gelince , arabamı günlük kullanıyorum ama mesleğim gereği arazilere girip çıkmam da gerekiyor , senede 3-5 kere lazım olduğunda araziye giremedikten sonra kıymeti yok tabikii. Yani asfallta uyan ama amatör şekilde dağda bayırda tarlada kullanabileceğim birşey arıyorum.
Böle bişey var ise ve petlasları çıkarmaya değer derseniz bende lastik alırım yok bu lastiklerle devam et işini görür ömürleri bitince al derseniz öyle yaparım , teşekkürler

Mahmut bey kullandığınız lastiğin tam olarak hangisi olduğunu bilemiyorum
resimdeki lastiklerden ise kesinlikle bu lastiklerden kurtulmaya çalışın

size tavsiye debileceğim lastik 235/85/16
BF Goodrich All Terrain T/A

romork_pa20.jpg

romork_un1.jpg

mtavl5_ang.jpg

2.mahmut' Alıntı:
yunus bey saolun maalesef onler 3. resim arkalar da 1. resimdeki desende ama ebadını bilimiyorum hemen okuyup size bildireceğim ilginize teşekkürler.
3, resimdeki lastikler BF Goodrich All Terrain T/A eğer fazla aşınma yoksa 2 tane daha aldınızmı iş tamamdır

YUNUS BEEEYYYY:smiley:))
Merhaba bu lastik olayından fazla anlamadığımı söylemiştim , araçta önde petlas 7,50-16 NB 37 model lastik vaar arkalarda ise petlas 7,50-16 PA 20 tipinde lastikler var ve hepsi 150 km yaptı şu ana kadar . benden önceki sahibi almış .Araştırdım romörk lastiği diye petlas sayfasında buldum ve sürat için 30 KM yazıyor ama çok dayanıklı falan diyor. Fakat ben asfaltada günlük kullanıyorum yeri gelince 80-90 yapıyorum sürat olarak , allah korusun lastikler sürate uygun değilse kötü sonuçlar çıkarır diye korktum gerekten , şimdi napıcam :smiley:))) teşekkürler...

Mahmut bey dediğim gibi bu 2 lastik tamamem yük amaçlıdır hiçbir şekilde balans tutmaz o sebeple azamı hız 30km ile snırlandırılmıştır ve süspansiyonu ve firen mesafesini olumsuz derecede etkiler normal bir lastiğe geçtiğinizde beni çok daha iyi anlayacaksınız

acilen bu lastiklerden kurtulun derim !!!

pa20_u.jpg

nb37_u.jpg

selamlar ,
235/85r -16 ölçüsünde
-pirelli scorpion
-nexen RO M/t
-general tire garbber AT2
den hangisini tavsiye edersiniz
daha önce 87 high roof Nissan Patrol ve 94 Nissan Patfinder sahibiydim ve ikisindede scorpion kullanmıştım bu lastiğin LRve Nissan tarafından geliştirildiğini biliyorum amatör kullanıcıyım sonucta genelde sehir içinde arada bir tarlada kullanıcıyım bu durumda scorpion sanki bir adım önde gibi siz ne dersiniz-
aslında Nissan -toyota verilerini takip etmekte fayda olduğunu düşünüyorum sonuçta japonlar performans olarak v8 li amerikanları bile arazide geçtiler artık ........

mahmut bey hayırlısı olsun ,aracın resimlerinide paylaşırsanız merakımızı gidermiş olursunuz ,bu araç tekirdag da,benzin istasyonu sahibindeki beyaz olan araçmı acaba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.