DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan XtrmPrgrmmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,571
Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

22 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ MENEMEN YOĞRTÇU KALESİNDEN GÜRLE BALIK ÇİFTLİĞİNE YÜRÜYECEĞİZ.YANİ BU HAFTA YÜRÜDÜĞÜMÜZ YAMACIN KARŞI TARAFINDAN YÜRÜYECEĞİZ.PARKURU GÖRMEK İSTEYEN VARSA BEKLERİZ.
[attachment=1]

GÜRLE BALIK ÇİFTLİĞÃÂ
 

Etiketler
Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

Gürle Kanyonun da belli bir noktaya kadar dere yatağını takip edebileceğiniz patika var.
Daha sonra mecburen kanyon içinde devam etmek zorunda kalıyoruz.
Mart ve Nisan aylarında yağmurlardan sonra tam geçiş yapılabilir.
Yağmur esnasında geçiş yapmanın aşırı riski var.
Kanyon içinde 2 adet (yıllara bağlı olarak değişmiştir) çorba kasesi benzeri oluşum var.
Bu kanyona ait fotoğraflarımın hepsi kompakt (filmli) makine ile çekildiği için şimdilik fotoğraf gösteremiyorum.
En kısa zamanda fotoğraf sandığımdan o fotoğrafları bulup buraya aktarmaya çalışacağım.

Gürle Kanyonunu ilk geçişim Mart - 1995 ti.
1997 Temmuz, 1998 Mart ve 2000 li yıllarda da 3-4 kez tam geçiş yaptığımı yazabilirim.
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

Yani sanırım o yağmur altında zaten geçilemezmiş. Yani sanırım daha önce yazdığından geçilmeliydi değil, "ben tek başıma (veya en azından tecrübeli insanlardan oluşan bir ekip) olsaydım, Mart-Nisan olsaydı ve şartlar böyle olmasaydı, geçerdim" anlamalıyız... ;D ;D ;D ...
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

bilindiği üzere dağlarda aynı rotada pek çok patika ve yol vardır.YANİ bir yerden bir yere giderken çok çeşitli güzergahlardan gidilebilir.O parkura rehberlerimiz daha önce gidip keşif de yapmışlardı.Dedak yürüyüşlerinde rehberler öncelikle ekibini sağlam ve zamanında ulaştırabilmek için emniyetli olan yollardan gitmektedirler.Bu tür hava koşullarında arkanızda götürdüğünüz 50 ya da 60 kişiyi maceraya sürüklemezler.Bu yüzdenedir ki dedak yürüyüşlerinde emniyet ön plana çıkmaktadır.ve akşam 8 lere kadar dönüş yolları aranmamaktadır.
Bir de eskiden bu sitede moderatörler fotoğraf ekleyenlere nezaketen de olsa eline sağlık falan derdi.
(Yamaçlar da ki patikadan yürünür mü ya ??) demezlerdi.
teşekkür ederim
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

HAŞİM' Alıntı:
Bir de eskiden bu sitede moderatörler fotoğraf ekleyenlere nezaketen de olsa eline sağlık falan derdi.
(Yamaçlar da ki patikadan yürünür mü ya ??) demezlerdi.
teşekkür ederim

Aha yedim fırçayı .
:(

Çok haklısınız Haşim Bey ,
İşin gırgıra vurmadan önce Teşekkür etmeliyidim paylaşım için.

Aceleden mesaj yazdığım için Özür Diliyorum.

Saat 20 konusunu açmamayı tercih ederim. Aklıma Gödence anılarım geliyor.
;D
 



Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

Uzun zamandır yürümediğim gibi, doğal olarak yürüyüş notu da yazmıyordum. Biraz unutmuş olabilirim, hatırlayanda kusura bamyayın...

-----

Merhaba,
Çok zaman oldu, farkındayım. Blogumu takip edenlerden çok çok özür dileyerek başlamam gerekiyor. Çok zamandır ne yürüyebildim, ne de ( aslında doğal olarak :smiley: ) anlatım yazabildim. Gerçi uzun zamandır yazmadığımdan biraz unuttum da yazmayı ama bölümdeki aşırı yoğunluğuma verin, kusuruma bakmayın, not girişini de yapmış şu kulunuzun özrünü kabul edin. :smiley: Neyse, tekrar merhaba...

Uzun zaman sonra yürüyecek olmanın heyecanından olsa gerek, Cumartesi gecesi geç yatmama rağmen sabah, saati yarımşar saatlik periyotlarla 6:30'a getirdim. Saatin çalması ile sonunda kalktım, hazırlandım ve dışarıdayım. Hava henüz tam aydınlanmamış ancak bunda çiseleyen yağmurun da etkisi büyük. Dışarı çıkar çıkmaz yağmuru farkedip yağmurluğumu giyiyorum ki sanırım o yağmurluk akşama kadar sırtımdan çıkmayacakmış... Yola yürüyorum. Yolda dolmuşlar, arabalar yollara çıkmış, insanlar dışarı uğramışlar. Bir sorun var, bir sıkıntı var bu tabloda. Aslında yeni aydınlanan bir hava, hafif çiseleyen yağmur, inceden bir fon müzik, uzun zaman yürümemiş olmanın heyecanı, herşey tamam... (Belki bir de kirli Ankara sabahı fonu tamamlardı ama o zamanda bu iyot kokusu nereden gelecek?) Dediğim gibi bir eksik var bu tabloda ki korkarak tahminliyorum; profesyonelleşme :( Korkarım giderek profesyonelleşiyorum. Buna bir çözüm bulmak lazım...

Servise biniyorum İzmirspor önünde. Yağmur nedeniyle az yolcu olsa da, aslında beklentimden kalabalık. Konak'tan diğer yolcularımızı da alıp Talatpaşa ve Bornova. Tüm yol boyunca laf atanlar, uzun süreli devamsızlığımı tartışıyor. Tek nedeni var; yoğunluk. Bir süre sanırım devamsızlık yapmam. (Planlı 2 hafta devamsızlığım hariç :smiley: Haftaya 14 Şubat haftasonu, değil mi? :smiley: )

Birkaç evin arasında iniyoruz otobüslerden, acil olarak hazırlanmak gerek. Zira dışarıda sağlam bir yağmur başlamış, ne tozluk takacak vakit var, ne de uzun uzun muhabbet edecek. Bu nedenle, acil tarafından kıyafetimi tamamlıyorum, herkesle birlikte evlerin arasından aşağıya yürüyoruz. İlk plan B grubu ile yürümek, çünkü parkur ile ilgili en ufak bir fikrim yok ve yoğun yağmur nedeniyle herkes bir telaş içerisinde. Takıyorum kulaklığımı, başlıyorum B grubu yürümeye. Bu sırada saatim 09:30

Saat 'u gösterene kadar dik inişlerin sonundaki toplanma dakikaları veya yol üzerindeki engelleri atlama sonrası dışında dinlenmeksizin yürüyoruz. Gerçi yürüyelim de, zira zaten tempomuz çok yüksek değil.
10:25'de ilk ve belki de net olarak tek molamızı veriyoruz. Yaklaşık 10 dakikalık bir mola, nefes almak için. Sonrasında yumuşak toprakta inişe geçiyoruz. Yavaş yavaş derenin aktığı kanyona iniş yapacağız. Rehberlerimizin birkaç gün önce yapmış oldukları keşifte çok zevkli bir parkur olarak tespit ettikleri, yanlızca 1-2 adım sudan geçmek gereken bir dere yatağına iniyoruz. İniş yaklaşık 10 dakika sürüyor. Dere yatağı birkaç gündür süren (hatta sürmekte olan) yağmurlarla olmuş size bir nehir. 1-2 adım geçiş de, yaklaşık dizinize kadar girmeniz gereken 6-7 adımlık bir yol ve epey sert akan bir su. Doğal olarak burada karar değişiyor. Önce dere boyunca bir patika arıyoruz. Bulamayınca tek çaremiz geriye yürümek. Zira mola noktasında itfaiye yolunu takip ederek gitme şansımızdan vazgeçerek oraya gelmiştik... Yaklaşık 15 dakikalık bir tırmanma ile mola noktamıza yürüyoruz ve tempo arttırarak balıklara koşar adım...

Balık çiftliğinin paraleline gelince itfaiye yolundan ayrılarak, doğal olarak diklemesine inecek patikaya sapıyoruz. Orta zorlukta bir patika ile balık çiftliğine iniyoruz. Bu noktaya kadar zaman zaman yavaş, zaman zaman da sert eşlik eden yağmur, balık çiftliğine gelmemiz ile birden kesiliyor??? 12:00 itibariyle sırıl ve sıklam olarak Gürle Balık Çiftliği'ndeyiz.

Her ne kadar çiftlik balığı olduğundan çok lezzetli olmasa da, pişmesi, belki kiremitte olması, belki sosu ama çok güzel bir balık yiyoruz. Yanında da uzun zamandır yediğim en iyi salatayı yiyorum. Yağı, tuzu, limonu yerinde bir domatesli salata. Güzel bir yemek ve sadece 6lira veriyoruz. (Grup geldiğimiz için tabiki, ama standart fiyat da 8miş...) Yalnız yerken balığın gözünden iki damla sızıyor, benim de içim sızlıyor ama ne yapalım bir eksiği var balık soframızın. Eksiği kabul edip afiyet olsun... (Bu arada Neşe hanımların evlilik yıldönümünü, Ender abinin doğumgününü kutluyoruz. Buradan da nice yıllara...) Tam kalkalım diyoruz, yoğun yapmur başlıyor yine. Tabi sıcağı bulmuş yürüyüşçüler yeniden azgın yağmura çıkmakta çekinceli davranıyorlar. 10 dakika 15 dakika derken çıkışımız 13:45'i buluyor. Herkeste yağmurun bıkkınlığı, parkurun umutsuzluğu ve yemeğin rahaveti var sanırım ki yürüyüşümüz toprak yoldan şehre inişe dönüşüyor. 14:45 itibariyle Organize Sanayi Bölgesinin uç noktasındaki köy kahvesine varıyoruz. 15:30'da da servislerin hareketiyle İzmir'e dönüşe geçiyoruz.

Kısaca yorumlamak gerekirse, her ne kadar ağaçların içinden güzel gibi görünse de çok kısa bir parkur. Yani kısa bir yürüyüş, üstüne de balığımı yerim derseniz, o zaman olur. Ancak sanırım çok uzatmak mümkün değil. (Gerçi C grubu yemek sonrası çıktı ve bizimle İzmir-Manisa Karayolu üzerindeki Jandarma noktasında katıldı ama zorlama bir parkur muydu, yoksa takip edilesi miydi? emin olamıyorum...) Çıkan tüm sorunlar nedeniyle yürüyüş süresinin kısalmasını da disiplin kaybı olarak sayarsak biraz sorunlu bile sayılabilir ama bu yağmur altında çok da birşey diyemiyorum.

Sonuçta zevkli, kısa, patikaları orta zorlukta bir yürüyüştü. Seneye gider miyim? Bir kere gördüm, balık-muhabbet dışında pek çekmez. Ama tavsiye eder miyim? Balık seviyorsanız, evet... :smiley:

Not: Yazı boyunca yazmadım ama sonuna ekleyeyim. Yürüyüş boyunca herkesten ve herşeyden daha tehlikeli bir durum gördüm: Şemsiyeliler... Şemsiye, doğa yürüyüşüne uymaz demişlerdi. Bu nedenle hiç bir yürüyüşe şemsiye götürmedim. Yürüyüşlere şemsiye gitmeyeceğine göre acemidirler dedim ama B'de yürüyeni bile vardı. Sonuçta belki okuyan birilerine tavsiye olur... Doğa yürüyüşünde şemsiye kullanılmaz. Kendi tecrübemden yola çıkarsam; yürürken ellerinizi serbest bırakamazsınız şemsiye olursa, rahata alışırsınız, ıslanmak/kirlenmek giderek daha zor gelir-bu da hata ihtimalini arttırır, şemsiyeniz etrafa takılır; ki herşey olur o zaman. Ama daha kötüsünü bu yürüyüşte gördüm. Eğer şemsiye kullanıyorsanız, önünüzde ve arkanızda yürüyenlerin gözüne sokma ihtimaliniz yüksektir, önünüzde yürüyen insanın birkaç kez daha bastırırsanız ensesine sokabilirsiniz. Ve eğer bu durumların saygısızlık olacağını düşünmüyorsanız, sadece kendinizi düşünüyorsanız şöyle söyleyeyim: "O zaman önünüzde veya arkanızda yürüyen bir kişinin siz düşerken veya kayarken yardım etmesini bekleyemezsiniz, çünkü o sırada sizden gözünü veya ensesini korumaya çalışıyordur..." Lütfen kendinizin ve çevrenizin sağlığı için yürüyüşlerde şemsiye kullanmayın. Yağmur birşey yapmaz, en azından göz çıkarmaz...

Selam, saygı...

Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği - Manisa
Servis Hareket _________________08:00
Çay Molası _____________________08:45
Hareket ________________________09:15
Mola(10dk) _____________________10:25
Öğle Yemeği(105dk)______________12:00
Bitiş __________________________14:45
Servis Hareket _________________15:30

Not: Ağır yağmur nedeniyle ancak 2 yürüyüş, 2 tane de Yemek fotoğrafı çekebildim. Kusura bakmayın...
http://s240.photobucket.com/albums/ff299/XtrmPrgrmmr/Trekking/2009/Sabuncubeli_20090208/

-----

Umarım birilerinin işine yarar. Bu notu ve önceki notlarımı Gezenbilir'de olduğu gibi blogum http://xtrmprgrmmr.blogspot.com/ adresinde de bulabilirsiniz...
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

çok güzel bir gezi olduğu görünüyor.
paylaşım için teşekkürler
 


Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

Ulaş Paşam ,
Uzun yazı paylaşımı için çok teşekkürler ,

İlk fırsatta Gökçeler köyünden başbaşa yürümeli o parkuru.
Mesela Mayıs sonunda.

Gökçeler köyüne de Sabuncubeli Yol ayrımından ulaşarak. Manisa İzmir otobüsleri ile ulaşıp yine aynı otobüslerle İzmir'e döneriz.
C grubu parkurunu görmüş olursun.
He de bakayım.?
;D
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

günaydın Murat :smiley:
dün Ulaş bana manisaya kadar yürümek istediğinden bahsetmişti :smiley:
yani senden önce he demiş durumda zaten bilgin olsun :smiley:
bu fikri olgunlaştırıp uygulamaya sokabiliriz diye düşünüyorum :smiley:
 



Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

Benim ki doğa yürüyüşünden çok biraz performans'a kayacak ( Bu terimi de uydurduk ama sanırım oldu? "Performans Yürüyüşü"??? ) Amacım doğa yürüyüşünden çok yaya yol katetmek olacak. O nedenle parkurlar farklı olabilir.

Bakalım bir bakalım...
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

Başkaca bir etkinlik planı yoksa ;
23 Nisan günümüz boştu.

24 Nisan da bildiğin gibi Hatice'nin öğrencilerini yürüyüşe götürecektik Kent-1 de.
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

o zamana kadar bekleyip göreceğiz :smiley:
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Benim ki doğa yürüyüşünden çok biraz performans'a kayacak ( Bu terimi de uydurduk ama sanırım oldu? "Performans Yürüyüşü"??? ) Amacım doğa yürüyüşünden çok yaya yol katetmek olacak. O nedenle parkurlar farklı olabilir.

Bakalım bir bakalım...

Hem Performans hem doğa Yürüyüşü Ulaş Hocam.
Bornova,E.Ü.Lojmanlardan Manisa otobüsü ile Sabuncubeline gidiyoruz. Sabah erken saatte. 08:00 de otobüse binmiş olmalıyız.
Daha sonra en üst nokta olan Gökçeler Köyü kavşağında iniyoruz. Gökçeler köyüne kadar bir 5 km(?) yolumuz var.
Gökçeler köyünden kanyona doğru patika yürüyüşü yapıyoruz.
Direkt kanyona girmemiz gereken noktada tekrar yamaca geçip kanyonu teget geçiyoruz.
Gürle alabalık çiftliğine gelmeden yemek molası.
Daha sonra Gürle köyüne oradan da Manisa Organize sanayi bölgesine kadar bir toprak yol var.
Kısaca epey uzun bir yolumuz olacak.
Hem performans hem doğa yürüyüşü.
İkisi bir arada.
 

Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

Evet Gürle Kanyonu hakkında biraz Nostalji yapalım.

Ocak 1998'de Gürle Kanyon Civarı. Gökçeler Köyü karşı yamaçlarından çekilmiş bir fotoğraf.
GrleKanyonu-ubat-1998.jpg


Aynı etkinlikte 5 arkadaş ana gruptan ayrılarak Kanyon tabanında yürüyorduk.
GrleKanyonu-Ocak-1997.jpg


Aynı noktanın Şubat 1998 deki durumu ;
GrleKanyonu-1ubat-1998.jpg


Gürle Kanyonunun farklı kıvrımlarından biri.
GrleKanyonu-1-ubat-1998.jpg
 



Ynt: DEDAK; Sabuncubeli - Gürle Balık Çiftliği Doğa Yürüyüşü (08 Şubat 2009)

Daha eskilere gidelim ;)

İki arkadaş Haziran 1996'da kanyona gitmiştik geçiş yapmak için. Su falan yoktu.;D Güneşte pişmiştik.
GrleKanyonu-Haziran-1996.jpg


Gürle Kanyonu'da bir Şarlo ;D
GrleKanyonu1-Haziran-1996.jpg


Aynı gün çekilmiş bir geçiş resmi.
GrleKanyonu2-Haziran-1996.jpg


Yağmurlu ve suyun olduğu bir zaman bu noktada biraz cambazlık yapmak gerekiyor. Yandaki duvarlarda biraz yan geçiş noktaları var.

Haziran ayında Kanyonda sıcak nedeni ile epey zorlanınca ertesi yıl Mart ayında tekrar gelmiştik.
Gürle tarafından geldiğimiz için önce Alabalık Çiftliğinden 3 adet alabalık alıp Kanyona girmiş daha sonra kanyonun ortasına ulaştığımızda yaktığımız ateşte balıkları pişirip kendimize güzel bir ziyafet çekmiştik.

Mart 1997 Alabalık ziyafetimizden.
GrleKanyonu-Mart-1997.jpg


Fotoğrafları tek tek taramak yerine aynı anda 3'er 3'er fotoğraf tarayınca çöznürlülük kalitesi epey düştü.
İdare ediverin arkadaşlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Mesajlar
1,523,065
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst