DEDAK - Değirmendere - Özdere Doğa Yürüyüşü (05 Ekim 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan XtrmPrgrmmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,998

XtrmPrgrmmr

Yürür de yürürüm...
Yer
İzmir
Web
xtrmprgrmmr.blogspot.com
DEDAK (Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü) olarak
Değirmendere - Özdere parkuru yürünecektir...

Bilgiler:
Yol ücreti:
12YTL (Üye) - 15YTL (Misafir)
----
Servis Güzergahı:
1. servis: Atakent (07:15) - Karşıyaka İskele (07:30) - Manavkuyu Yolu ile Bornova Migros önünden - OsmanKibar Meydanı (07:50)
2. servis: Üçkuyular (07:15) - İnönü Cad. yoluyla - Konak (08:00)
3. servis: Buca Hasanağa Pehlivanoğlu önü (07:30) - Konak (08:00)
Araçlar Karabağlar Orcaner önünde buluşacaktır...

Piknik değil, Doğa Yürüyüşüdür... :smiley:

Not: Parkur konusunda bilgisi olanlar ekleyebilirse sevinirim. Katılacakların sorularını bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım...

Ynt: DEDAK - Değirmendere - Özdere Doğa Yürüyüşü (05 Ekim 2008)

Daha önce hiç Doğa yürüyüşüne katılmadım ama fotoğraf çekmek için gelmek istiyorum.

Sorularımı sıralayayım ben Ulaş :smiley:

1- Şimdi niyet yürüyüş değil de fotoğraf çekmek olunca bir sorun yaratır mıyım? :smiley:
2- Fotoğraf çekmek için bu parkur elverişli midir?
3- Yemek yemek için mola veriliyor mu? Sabahın köründe yollara düşüyoruz, dayanamam ben :D
4- Yarın kuvvetli yağmur gözüküyor İzmir için, bu bir engel midir?

Güzel bir fikir. Her ne kadar asıl amacımız fotoğrfa çekmek olmasa da, aramızda fotoğraf çekmek için bulunan üyelerimiz olduğunu bildiğimden her nekadar kendim yapmasam da söyleyebilirim ki, bu mümkün...

Cevaplara geçeyim ben de:

1. Sorun yaratmaz. Ben böyle bir durumda A grubunu (en yavaş grup) tavsiye ederim. Gerçi görecekleri yerler C grubu kadar güzel olmayacaktır ancak rahat rahat hazırlık yaparak fotoğraf çekecek zaman bulacağınızı tahmin ediyorum. (Birkaç yürüyüş yapmış olsan, B veya C grubuna katıl, geride kalır, yetişirsin derdim ama ilk etapta A ile başlamak iyi olur) Hatta yürüyüşten önce konuşabilirsek, ben orada parkuru tanıyanlara parkur zorluğunu sorarım ve eğer düşünülen kadar zor değilse B veya C yaparsın?

2. Sanırım ilk sorudan anlaşıldı, parkuru tanımıyorum :smiley: Ama Google Earth'i açıp Değirmender-Özdere arasında gidecek olsak nereden giderdik diye bir bakabilirsin. (Ben de bakarım da, şu anda ders hazırlıyorum, o bitince :smiley: )

3. 8'de araca biniyoruz. Her grup kendisine göre (farklı sılklık ve büyüklükte) molalar veriyor. Hatta reklam gibi olmazsa (xtrmprgrmmr.blogspot.com) blog adresimde geçtiğimiz yıl katıldığım tüm yürüyüşlerin notlarının sonlarında yürüyüş (ve mola) süreleri mevcut. Örnek olarak alabilirsin.

4. Kuvvetli yağmur yürüyüş için daha büyük zevk anlamına geliyor :smiley: Ancak fotoğraf makinenin suya ne kadar dayanıklı olduğuna bakar :smiley: İşin şajkası bir tarafa, fotoğraf makinesini torbasından çıkartmak sorun olabilir belki, güvenlik amacıyla ama onun dışında ben daha çok eğleneceğimi düşünüyorum. (Bu arada yağmur konusunda bir tek Poseidon'a (web sitesi :smiley: Anladığınız değil ) güvenirim. O da yarın yağmur yok gösteriyor. En fazla toplamda 1 saat geçişler var. Onun dışında yağmur görünmüyor...)

Umarım yeterli olmuştur. Aklına başka takılan varsa sor. Ben ilk doğa yürüyüşüme katılırken daha çok soruyordum :smiley:

Selamlar...

Bu A, B, C grupları ne oluyor bilmiyorum tabi. :smiley:

Ben biraz trekking hakkında bir şeyler okuyayım siteden ve senin blogdan, bir inceleme yapayım da daha sonra aklıma takılanlar olursa yine sana sorarım.

Ders hazırlarken bu kadar ayrıntılı bir cevap verdiğin için teşekkürler :smiley:

Kolay gelsin.

Baktık, inceledik, gerekli cevapları bulduk.

22 km.lik bir yol...

Yürüyebilir miyim bu kadar yolu?..

Deneyelim bakalım yarın :D

Tekrar teşekkürler Ulaş,

Görüşmek üzere...

22 km mi? :smiley: Bana biraz fazla geldi. Sanırım bu C grubu falandır? Bak ben bunu bilmiyordum.

22km olduğunu nereden buldun? Buraya da link atabilir misin?

Not: Ayrıca yürürsün, hatta umarım parkur güzelse, erken bitti bile dersin :smiley:

Link atmayayım, reklama girmesin :D

Sen google'a Değirmendere-Özdere yaz, ilk sayfada göreceksin :smiley:

Reklama girmezdi canım, ne olacak. :smiley: Ben enazından söyleyeyim: DostDer yapacağı yürüyüşte parkuru 22km tahmin ediyor :smiley: Bak oldu :smiley:

Not: Şu google'ı böyle kullanmayı hala beceremedim. Direkt yazınca geliyor işte. Ben de parkuru görünce bir yığın arama yaptım. Bu karşıma çıkmamıştı. Birgün şu google'ı öğreneceğim :smiley:

:D

Tahmin açısından aşağı yukarı bu rakam bana yetti.

Korkma o kadar korkma :smiley: Bir süre sonra, ne zaman gerçek yürüyüş başlayacak ki diyebiliyorsun :smiley:

Ayrıca işin şakası bir tarafa, belki de (küçük ihtimal ama) belki başka parkurlar da vardır? Hani, onlar o kadar da uzun değildir hani? Yani ne bileyim :smiley: (Belki de onlar A grubu için yazmıştır, C grubu 40 yürüyecektir ;D ;D ;D )

Ha gayret Ulaş, vazgeçicem az kaldı :D

22 km. için bile kendimi aşıcam zaten, sen bir de kalkmış 40 km. diyorsun :smiley:

40 km. yürüyemem, tamam heves ettik geliyoruz da , o kadar da değil yani :D

Selam, nasil gecti yuruyus? :smiley:

Bu arada ben de Dokuz Eylul'deyim ama kulube uye olmadim henuz, kulubun websitesi var mi?

Merhaba Can ,
Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü ile Dokuz Eylül üniversitesinin bir bağlantısı yok.
Sadece isim benzerliği.

Üniversitenin ayrı bir dağcılık kolu (belki kulüp olmuşlardır) var.
Ben orada okurken kısaltması DEÜNDAK 'dı.
:smiley:

Yürüyüşün nasıl geçtiğini Ulaş'a sormalı.
Alo alo
Ulaş yürüyüş fotoları nerede hocam.??

Evet, 3 günlük çok yoğun ders döneminin son gününe girmeden yazarım dedim ama geç kaldım. Murat abi anlatmış. DEDAK, üniversitenin bir grubu/kulübü değil. Dokuz Eylül'de nerede okuyordun? Eğer Tınaz'daysan beni bulabilirsin. Yapmak istediğin aktivite ve katılıp katılmama durumunu neyse konuşuruz. En azından Tınaz'daysan, o dağda tanıdığın bir kişi daha olur :smiley: Eğer değilsen de DEDAK ile ilgili bilgiyi, Facebook grubundan, www.dedak.org.tr sitesinden veya bir yürüyüşe gelerek yüzyüze öğrenebilirsin... (veya aklına takılanı bana sorabilirsin :smiley: )

Yürüyüş nasıl geçti? Güzeldi. Yürüyüş notlarımı yazmadan birşey demek istemedim. Önce fotoğraflarımı düzenleyip buraya yüklüyorum, sonra yazımı yazıp gönderiyorum. Önce benim fotolarım, sonra elf'inkiler. Zaten hangisi kimin anlarsınız... Fotolar birazdan...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR