Debriyaj Pedalından İceri Yağ Sızıntısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakkos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,092
Ynt: Debriyaj Pedalından İceri Yağ Sızıntısı

Merhabalar

77pickup110' Alıntı:
çünkü hava alma kısmında yağ kalmazsa yağın alt merkezden yukarı basılması gerektiğini öğrendik.

Burayı biraz daha detaylı anlatabilir misiniz. 1 hafta olmadı daha debriyaj üst ve alt merkezin lastiklerini ve hidrolik borusunu değiştirdik. Havayı da üstten yağ koyduk, alttan rekordan yağ gelince rekoru kapattık. Debriyaj ayırıyor şimdi ama bizim yaptığımızda bir yanlış yok değil mi ?

Etiketler

Ozgur Normal hava alma stili anlattigin gibi.
Fakat bazen ust merkez lastikleri sismiyor ve basinc sagliyamiyorsun. Bu durumda alt merkezden yag pompalayinca sorun cozuluyor. Merkezin havasini tam anlamiyla alabiliyorsun,

ozcour' Alıntı:
Merhabalar

Burayı biraz daha detaylı anlatabilir misiniz. 1 hafta olmadı daha debriyaj üst ve alt merkezin lastiklerini ve hidrolik borusunu değiştirdik. Havayı da üstten yağ koyduk, alttan rekordan yağ gelince rekoru kapattık. Debriyaj ayırıyor şimdi ama bizim yaptığımızda bir yanlış yok değil mi ?
Özgür pedal şiştiyse sorun yok havasını aldım demektir
Ahmetinde dediği gibi bazen bu zor olabilir
bu defa alt merkez hava alma yerinden hidroliği doldurmak gerekiyor

yunus bager' Alıntı:
Özgür pedal şiştiyse sorun yok havasını aldım demektir
Ahmetinde dediği gibi bazen bu zor olabilir
bu defa alt merkez hava alma yerinden hidroliği doldurmak gerekiyor

Yunus abi ayırıyor gibi debriyaj. Pedal sert, boşa pompalamıyorum, dediğin gibi bi durumla karşılaşmam umarım çünkü alttan hava alma yerinin ağzı kırık bende, sonsuza dek kapalı olarak kaldı orası :smiley: rekordan alıyoruz havasını :smiley:

ozcour' Alıntı:
Yunus abi ayırıyor gibi debriyaj. Pedal sert, boşa pompalamıyorum, dediğin gibi bi durumla karşılaşmam umarım çünkü alttan hava alma yerinin ağzı kırık bende, sonsuza dek kapalı olarak kaldı orası :smiley: rekordan alıyoruz havasını :smiley:
Yavv olurmu öyle şey uyduramadınmı oraya bir parça

Yunus abi açılırken kırılmış o parça, anahtarla döndürülen yerin altından kırık orası dışarı çıksa bende kısa bir hava alma rekoru var onu takacaktım,, bir türlü çıkaramadık döküme yakın yerden kırılmış ayarlı pense vs hiçbir şey kafi olmadı, merkez sağlam kaçırmıyor diye de elleyip bozmak istemedik :smiley: ama dediğin gibi hava alma durumuyla karşılaşırsak başka yolu yok mu abi, pedalı pompalayıp üst merkezdeki rekoru açmak da aynı işi görmez mi, yoksa o frende mi oluyordu :smiley:

Alt merkezden yag gelinceye kadar beklesende,ust merkez lastikleri yag basincini saglamiyor.bu durumda alt merkezden yag basiyorsun. Veya debraj pedalina 30 dakika kadar bas cek yapiyorsun. Bu sefer havayi
Ust merkez yag haznesinden atiyor.
Frendeki mantikla ayni mantik fakat ust merkezin havasini baska turli almanin yolu yok.
Debraj pedali doluysa ve eski pedal seviyesine ciktiysa sistemde hava yoktur.
Rekor sorununa gelince, alt merkezi soktugunde tornaciya gidip rekoru degistirsen daha iyi olurdu.
Tornaci 10 lira para alirdi. Alt merkez lastigi ford parcacilarinda 1 lira.ve alt merkez 20 lira. Yani tornaciya para vermek ve lastigini degistirmek yerine yenisini alabilirdin.
Anadol debraj alt ve ust merkezinin aynisi.hatta saft istavrazu bile fordla birebir ayni.

Merkezin boru gelen rekor yeri ve merkez sağlam diye ustam ellemedi, ben bi tek yeni boru yaptırdım yeni rekorlarla, alt ve üst merkezin lastiklerini alıp değiştirttim. Pedal aşağıda azıcık, ama o kadar az basmama rağmen ayırıyor, sanırım o da yeni balatanın kalın olmasından. Eskiyince de aynı kalır umarım ;D Fena olmadı Ahmet abi, yeni sezonda geziye katıldığımda inceleriz

parçacıda da fiyatlar değişken :smiley: istavroz Fordcuda 15 lira iken Landcıda 10 lira , lastik Fordcuda 1 lirayken parçacıda 3 lira oluyor :smiley: aslında bu ortak olanların bir listesini yapmalı..

Agustos ayinda ford parcacisindan istavrozu 10 liraya almistim.

vosdost' Alıntı:
Agustos ayinda ford parcacisindan istavrozu 10 liraya almistim.

Geçen kış ön çekeri toplatırken lazım olmuştu Ahmet abi 6.sitede Ford parçacısına sormuştum 15 lira fiyat çekmişti. Bi buluştuğumuzda neyi nerden alacağımı öğret abi bana :smiley:

ozcour' Alıntı:
Geçen kış ön çekeri toplatırken lazım olmuştu Ahmet abi 6.sitede Ford parçacısına sormuştum 15 lira fiyat çekmişti. Bi buluştuğumuzda neyi nerden alacağımı öğret abi bana :smiley:

Özgür öğretecek bir şey yok ki. :smiley:
Ford parcacısı 15 lira dediyse bir başkasına sor oda olmadı diğerine sor.
Hiçbir parçayı ilk fiyat aldığım yerden almam.
Önrek Ae marka takım pistona 550 lira fiyat çektiler. Ben 400 liraya aldım. :smiley:

vosdost' Alıntı:
Özgür öğretecek bir şey yok ki. :smiley:
Ford parcacısı 15 lira dediyse bir başkasına sor oda olmadı diğerine sor.
Hiçbir parçayı ilk fiyat aldığım yerden almam.
Önrek Ae marka takım pistona 550 lira fiyat çektiler. Ben 400 liraya aldım. :smiley:

Orjinal Ford pistonlarına 510 TL verdiydim... zarar mı ettim demek?

edaghan' Alıntı:
Orjinal Ford pistonlarına 510 TL verdiydim... zarar mı ettim demek?
Benim aldığım takıl piston 2500 cc benzinli içindi. Orjinal ford pistonu hangi motor içindi ?

yavuz bey bende sonunda defender sahibi oldum hayırlısı ancak debriyaj çok sert ve vitese alışamadım 1 ve 2ci vitesler de zorlanıyorum birde direksiyonda aşiri bir boşluk var bunun nedeni ne olabilir birde araç sürekli 4 çekermi çalışiyor dıflok kolu ne tarafta durması gerekiyor vereceğiniz bilgiler için teşekkürler saygılar .not:adanada bilinen iyi bir usta biliyorsanız ismini ve telefon alabilirmiyım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,568
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
jyotitiwari9870

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR