Debriyaj Pedalından İceri Yağ Sızıntısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakkos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,087

bakkos

Ana Kamp
Selam arkadaslar,
110 defender im var,
aracin icerisinde gecen gun debriyaj pedalindan yag sizintisi oldugunu farkettim,
debriyajda ise herhangi bir sertlesme, farkli durum yok,
neden olur fikri olan varmi acaba?
sadece yag mi eklemem gerekir karar veremedim,
daha once bu durumlar karsilasmis olan varsa cok faydasi olur,
tesekkurler

Etiketler
Ynt: Debriyaj Pedalından İceri Yağ Sızıntısı

bakkos' Alıntı:
Selam arkadaslar,
110 defender im var,
aracin icerisinde gecen gun debriyaj pedalindan yag sizintisi oldugunu farkettim,
debriyajda ise herhangi bir sertlesme, farkli durum yok,
neden olur fikri olan varmi acaba?
sadece yag mi eklemem gerekir karar veremedim,
daha once bu durumlar karsilasmis olan varsa cok faydasi olur,
tesekkurler

Debriyaj üst merkeziniz bozulmuş, komplesi oldukça ucuz bir parça, yenisiyle değiştirin, değiştirmesi ellerin zor girmesi ve fren merkezinin yakınlığı sebebiyle biraz zor ama tecrübeli birisi yarım saatte değiştirir, birde akan hidrolik defenderin en paslanmaya müsait kısmı olan yere dökülmüştür mutlaka su ve sabunla yıkayıp gerekiyorsa motor içinden boyayın sonra pedalları monte ettirin.

Selamlar

Merhaba Mutlaka üst merkez arızası. Yavuz abinin de belirttiği gibi değiştirin. Bununla birlikte kesin olarak dot 4 yağı kullanmanızı tavsiye ederim şiddetle. Debliyaj da bir değişiklik olmamasına da kanmayın araç ısınınca veya bir rampa çıkarken kendini gösterecektir.

Selamlar

Ender

endy' Alıntı:
Merhaba Mutlaka üst merkez arızası. Yavuz abinin de belirttiği gibi değiştirin. Bununla birlikte kesin olarak dot 4 yağı kullanmanızı tavsiye ederim şiddetle. Debliyaj da bir değişiklik olmamasına da kanmayın araç ısınınca veya bir rampa çıkarken kendini gösterecektir.

Selamlar

Ender

evet bunu unutmuşum çok önemli bir noktaya temas etmişsin Ender, sağolasın.

Bana söyleyecek söz kalmadı
illaki yeni merkez alamam diyorsanız tamir takımıda var tabi nekadar iş görür bilemem
Eger kendiniz söker takarım derseniz anahtar girmeyen bişr yerde ama okadarda zor değil pedalla beraber komple sökebilirsiniz
yenisini taktıktan sonra hava alma yeri alk merkezdedir firendeki gibi pompala ,aç, birak ama alt merkezde bişekilde yağ biterse havasını alamassınız
budefa tam tersini uyğulamak gerekir alt merkez hava alma rekorundan yukarıya doğru hidroliği pompalamak
neyse
götürün bir ustaya halletsin :smiley:

arkadaslar cok tesekkurler yardımlarınıza,
bir ustaya gosterip halletmeye calisacagim,
saglicakla kalin,

merhaba
üst debriyaj merkezi istanbulda 28 lira fiyat aldım,
usta özellikle uyardi, degistirirsen alt merkezide degistirmemi yoksa yeni degisenin digerini ileride zorlayacagini soyledi,
bana da cok mantıklı geldi, sonucta parca fiyatı ucuz ve zaten iscilik ucreti verecegiz,
zamanım musait degildi, debriyaj yagdanligina ek yag koydum, daha sonra yaptıracagim
bilginize

itfaiyeci' Alıntı:
aynı sorun bendede var yenisi ne kadar acaba artı böyle devam etse ne olur

MErhaba devam edemezsiniz? Ve devam edemeyeceğiniz yer eminim çok ters bir yer olur; değiştirmeniz daha başka sıkıntıların çıkmaması için de uygun olur

evet bende değiştirmeye karar verdim bugün oto mekanik e gittim çalışan arkadaş parçanın 25 lira olduğunu 1 saatte hazır olacağını söyledi bende arabayı bırakıp 1 saat sonra döndüm üst kata çıkıp hüseyin beye hesap ödemeye ama ne göreyim hüseyin usta yalan doğru parçanın orjinalini taktık 65 lira artı yağ ve işcilik 110 lira istedi birşey demeden verdim ama erkek tilki bir defe silir orjinalini sordum başka yerde 30 liraydı yano OTO MEKANİK beni iyice kazıkladı ama bu dünyanın öbür tarafıda var

el anahtar tutuyor mesele o değilki 25 lira deyip sonra bu orjinaldi diyerek 65 lira istemek

itfaiyeci' Alıntı:
evet bende değiştirmeye karar verdim bugün oto mekanik e gittim çalışan arkadaş parçanın 25 lira olduğunu 1 saatte hazır olacağını söyledi bende arabayı bırakıp 1 saat sonra döndüm üst kata çıkıp hüseyin beye hesap ödemeye ama ne göreyim hüseyin usta yalan doğru parçanın orjinalini taktık 65 lira artı yağ ve işcilik 110 lira istedi birşey demeden verdim ama erkek tilki bir defe silir orjinalini sordum başka yerde 30 liraydı yano OTO MEKANİK beni iyice kazıkladı ama bu dünyanın öbür tarafıda var
itfaiyeci' Alıntı:
el anahtar tutuyor mesele o değilki 25 lira deyip sonra bu orjinaldi diyerek 65 lira istemek

Bence 30 liraya orjinalini bulamazsınız, parçacılarda üzerinde LR logosu olan çok parça var hepsine orjinal diyorlar, 30 liraya sorduğunuz size daha önce 25 lira denen sözde orjinaldir. Ancak piyasanın içinden birisi iyisini istediğinde orjinaller ortaya çıkıyor. İçiniz rahat olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,443
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
davidwalk

Çevrimiçi üyeler

Geri