Dalış Kursu Hakında Yardım İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan imposi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,988

imposi

Ana Kamp
Yer
Ankara
arkadaşlar mersin hatta varsa silifke yakınlarında dalış kursu arıyorum sitede araım birşeyler bulamadım dalış kursları nekadar sürüyor ve fiyatları tahminen nekadardır ve dalış malzemeleri nasıl temin ederim kurstan veriliyormu yoksa kendimizmi alıyoruz

Etiketler

Ynt: Dalış Kursu Hakında Yardım İstiyorum

Kısaca özetlemek gerekirse; ben dalışa nasıl başladım?

1) İlk önce dalış bana uygun mu ben dalışa uygun muyum diye düşünüp arkadaşımın tavsiye ettiği cankurtaran kursu da veren bir dalış eğitimcisiyle görüştüm ve deneme dalışı yaptım. Sizler hiç deneme dalışı yaptınız mı bilmiyorum ama zaten mesleğini seven hiçbir hoca sizi suda görmeden kursa başlatmaz. İlk tavsiyem eğitimci eşliğinde sığ suda ( ikiniz de denize kıyısı olan yerdesiniz,havuzda değil direk denizde deneyin) ilk dalış deneyiminizi yaşayın.

2) Kurs yerinde görüşmeyi yapın ki ortamı görüp hem hijyen, ilgi alaka vb. hem de bilinmezlikten kaynaklanan heyecanı yenin. Kurs altı dalış sürüyor. Her dalışda su üstünde öğrendiklerinizi sualtında eğitimci gözetiminde tekrarlıyorsunuz. En uzunu günde bir çalışma yaparak altı gün sürer. İlla ki hepsi ardarda olacak diye bir şey yok. Haftasonları ikişerden 3 haftada da bitirebilirsiniz. Kurs size emeklemeyi öğretiyor. yürümek ve koşmak için daha çok dalış yapıp kendinizi geliştirmek ve sualtı aleminin kurallarını öğrenmek gerekiyor. Her yaptığım dalışda abilerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden birşeyler öğreniyorum.

3) Kurs fiyatları alınan kurs otoritesine göre değişmekte. Genel itibari ile iş eğitimi alan sizde ve veren eğitimcide bitiyor.

4) Malzeme için sabırsızlanmayın. Kurs için altınızda deniz şortunuz, kurulanmak için havlunuz ve güneş için şapkanızla gitseniz kafi. Kursu tamamlayıp dalış sayınız arttıkça malzemelerinizi teker teker alırsınız. Dalışa başladığım ilk yılda sadece maske ve şinorkelim vardı. Şimdi sualtı için fotoğraf makinem de var. HD kayıt yapan kamera ise eli kulağında! :smiley:

5) Verdiğim bağlantıdan ülke ve ili seçip kayıtlı olan dalış kulüplerini görebilirsiniz. http://www.dalishaber.net/dmgoster.asp

6) Haddimi aşarak son tavsiyem ise deneyiminizi bizimle paylaşmanız.

Saygılarımla.

paramedik' Alıntı:

1) İlk önce dalış bana uygun mu ben dalışa uygun muyum diye düşünüp arkadaşımın tavsiye ettiği cankurtaran kursu da veren bir dalış eğitimcisiyle görüştüm ve deneme dalışı yaptım. Sizler hiç deneme dalışı yaptınız mı bilmiyorum ama zaten mesleğini seven hiçbir hoca sizi suda görmeden kursa başlatmaz. İlk tavsiyem eğitimci eşliğinde sığ suda ( ikiniz de denize kıyısı olan yerdesiniz,havuzda değil direk denizde deneyin) ilk dalış deneyiminizi yaşayın.

2) Kurs yerinde görüşmeyi yapın ki ortamı görüp hem hijyen, ilgi alaka vb. hem de bilinmezlikten kaynaklanan heyecanı yenin. Kurs altı dalış sürüyor. Her dalışda su üstünde öğrendiklerinizi sualtında eğitimci gözetiminde tekrarlıyorsunuz. En uzunu günde bir çalışma yaparak altı gün sürer. İlla ki hepsi ardarda olacak diye bir şey yok. Haftasonları ikişerden 3 haftada da bitirebilirsiniz. Kurs size emeklemeyi öğretiyor. yürümek ve koşmak için daha çok dalış yapıp kendinizi geliştirmek ve sualtı aleminin kurallarını öğrenmek gerekiyor. Her yaptığım dalışda abilerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden birşeyler öğreniyorum.

3) Kurs fiyatları alınan kurs otoritesine göre değişmekte. Genel itibari ile iş eğitimi alan sizde ve veren eğitimcide bitiyor.

4) Malzeme için sabırsızlanmayın. Kurs için altınızda deniz şortunuz, kurulanmak için havlunuz ve güneş için şapkanızla gitseniz kafi. Kursu tamamlayıp dalış sayınız arttıkça malzemelerinizi teker teker alırsınız. Dalışa başladığım ilk yılda sadece maske ve şinorkelim vardı. Şimdi sualtı için fotoğraf makinem de var. HD kayıt yapan kamera ise eli kulağında! :smiley:

5) Verdiğim bağlantıdan ülke ve ili seçip kayıtlı olan dalış kulüplerini görebilirsiniz. http://www.dalishaber.net/dmgoster.asp

Saygılarımla.

çok faydalı bir paylaşım ve bilgilendirme olmuşş tşkelrrr...

paramedik' Alıntı:

..
.....
Saygılarımla.
Bilgiler icin Tesekkurler benimde merak ettigim bir konuydu...

bilgiler için çok teşekür ederim dalış bana uygunmu diye düşündüm biraz heycanımı yeneresem uygun gibime geliyor çünki yazın denize mersine gitiğimizde denizde suyun üstünde yüzmekten çok suyun altında dalmak hoşuma gidiyor ama işin ayrıntısını bilmedğim için dlış amatörce kalıyor metre olarak bilemiyorum ama en fazla 6 7 kulaç dalabildim alet aparat olmadan ve diptede bi okadar daha ilerleyebilmişimdir basıncı hisetim balıkları gördüm hayran kalıyorum bu görüntülere hatta bir keresinde epeyce büyük bir deniz anasıyla burun buruna geldim :( en kötü deneyimim di

bu arada verdğin linklerde mersin için dalış kursu bulamadım ankarada var ama bana mersinde lazım yokmu bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir kurs mersinden kimse yokmu yaaa

imposi' Alıntı:
arkadaşlar mersin hatta varsa silifke yakınlarında dalış kursu arıyorum sitede araım birşeyler bulamadım dalış kursları nekadar sürüyor ve fiyatları tahminen nekadardır ve dalış malzemeleri nasıl temin ederim kurstan veriliyormu yoksa kendimizmi alıyoruz

Merhaba,
Mersin' de Pusula Dalış Okulunu önerebilirim.

İletişim bilgileri:

Yetkili Adı: Hayati Gezer
Posta Adresi: İNÖNÜ MAH. GÜR SİTESİ C BLOK NO:36/C
Telefon Numarası (+90): (324) 328 72 55
Fax Numarası (+90): (324) 328 72 55
GSM: (532) 422 90 30
E-mail adresi: hayatigezer@hotmail.com

Merhaba arkadaşlar.Sanırım burada işin ustaları var.Bende bu konuda yardım alabilecek bir yer ararken bu siteyi buldum çok sevindim doğrusu.Bu yaz arabayla Ege-Akdeniz turu yapma düşüncesindeyim.Çanakkale Ayvalık,Marmaris,Fethiye'ye kadar bu arada buralarda dalış yapmak istiyorum ama nerede dalış yapabileceğimi ve en önemlisi hangi dalış merkezlerini seçeceğimi bilmiyorum.CMAS 1yıldız sertifikam var yaklaşık 20 dalış yaptım Saros,Antalya ve Kaş'ta Sarostaki dalış kursu ve eğitmenler faciaydı resmen onlarla Kaş'takileri karşılaştırınca arada dağlar kadar fark var.Adamların güvenlik önlemleri sıfır.Tabiki dalışçı öncelikle güvenliğinden kendisi sorumludur ama birlikte dalış yaptığın kişilerin güvenliğe önem vermesi işini ciddiye almasıda çok önemli.Bu yüzden dalış noktaları oralardaki güvenli dalış merkezleri hakkında tavsiye verebilirseniz bende çok sevinirim.

Merhaba Arkadaşlar,
Mersin Aydıncık tarafında Aysat Klikya Diving var. Verdikleri eğitim konusunda bilgim yok, internetten ulaşılıp görüşülebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR