Kısaca özetlemek gerekirse; ben dalışa nasıl başladım?
1) İlk önce dalış bana uygun mu ben dalışa uygun muyum diye düşünüp arkadaşımın tavsiye ettiği cankurtaran kursu da veren bir dalış eğitimcisiyle görüştüm ve deneme dalışı yaptım. Sizler hiç deneme dalışı yaptınız mı bilmiyorum ama zaten mesleğini seven hiçbir hoca sizi suda görmeden kursa başlatmaz. İlk tavsiyem eğitimci eşliğinde sığ suda ( ikiniz de denize kıyısı olan yerdesiniz,havuzda değil direk denizde deneyin) ilk dalış deneyiminizi yaşayın.
2) Kurs yerinde görüşmeyi yapın ki ortamı görüp hem hijyen, ilgi alaka vb. hem de bilinmezlikten kaynaklanan heyecanı yenin. Kurs altı dalış sürüyor. Her dalışda su üstünde öğrendiklerinizi sualtında eğitimci gözetiminde tekrarlıyorsunuz. En uzunu günde bir çalışma yaparak altı gün sürer. İlla ki hepsi ardarda olacak diye bir şey yok. Haftasonları ikişerden 3 haftada da bitirebilirsiniz. Kurs size emeklemeyi öğretiyor. yürümek ve koşmak için daha çok dalış yapıp kendinizi geliştirmek ve sualtı aleminin kurallarını öğrenmek gerekiyor. Her yaptığım dalışda abilerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden birşeyler öğreniyorum.
3) Kurs fiyatları alınan kurs otoritesine göre değişmekte. Genel itibari ile iş eğitimi alan sizde ve veren eğitimcide bitiyor.
4) Malzeme için sabırsızlanmayın. Kurs için altınızda deniz şortunuz, kurulanmak için havlunuz ve güneş için şapkanızla gitseniz kafi. Kursu tamamlayıp dalış sayınız arttıkça malzemelerinizi teker teker alırsınız. Dalışa başladığım ilk yılda sadece maske ve şinorkelim vardı. Şimdi sualtı için fotoğraf makinem de var. HD kayıt yapan kamera ise eli kulağında!
5) Verdiğim bağlantıdan ülke ve ili seçip kayıtlı olan dalış kulüplerini görebilirsiniz.
http://www.dalishaber.net/dmgoster.asp
6) Haddimi aşarak son tavsiyem ise deneyiminizi bizimle paylaşmanız.
Saygılarımla.