Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar bu geziyi kış mevsimi için keşif amaçlı yaptım. Kar yağdığında 2-4 araçla gidebileceğimiz güzergahlar belirledim. Fotoğraflarda görülen yerler 800-1400 arası rakıma sahip.
[size=12pt]Alaçam-Gümüşova gezisi. Gümüşova Alaçam'ın en uzak köyüdür. Vezirköprü ilçesine sınırı bulunmaktadır. Gümüşova'ya gitmek isteyenler için tavsiyelerim: Baraj kenarında hava sıcaklığı Alaçam ile aynı. 25 derece idi. Yaz mevsiminde 30 derece. Yollar tozlu, topraklı olduğu için camları kapatıyoruz, Sonbahar, ilkbahar ve kış mevsiminde gidilmeli. Araç 4x4 olmalı çünkü baraja yakın olmak vb, iniş, çıkışlarda 4x4 beni kurtardı. Tek araç gitmeyin, 1 araç bozulursa etrafta yardım isteyecek kimseler yok, en az 2 araç gitmenizi tavsiye ederim. Yanınıza şişme bot alıp barajın sakin suyunda açılabilirsiniz. Yol yorgunluğunu atmak için baraj kenarında semaverde çay hoş olur.
Bugünki gezi Üçpınar Şelalesiydi. Yolun tamamı asfalt. Şelaleye ulaşmak için aracı parkedip 15 dakika yürümek gerekiyor. Şelale yüksekliği 7-8 metre kadar. Aracın yanına dönerken keçi sürüsü ve koyun köpeği ile karşılaştım. Koyun köpeğinin yolundan çekilmek için çok dik bir yamacı tırmanmak zorunda kaldım, düzlüğe çıkınca koşarak Terios'umun yanına gittim. Koyun köpeği ile karşılaşmasaydım hoş bir gezi olacaktı. Bu arada 324 nolu foto şelaleye giden keçi yolu. Yolda rastladığım genç bana "oradan araba çıkmaz, yürüyerek gitmelisiniz" dedi ama ben bu yolu aştım ve dönüşte foto çektim.