koroglu1414
Zirve
Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....
Geçmiş olsun,imkanın varsa sakarya kayalar(internetten bulabilirsiniz)bütün parçaları temin edebilirsiniz,orjinal japon..NevaDa02' Alıntı:Merhabalar tekrardan ;
Bir önceki mesajımdan da belirtmiştim,Ferozamın (SX 96 model ) distürbütörünü tamamen değişmiştim ( Orjinalini bulamadığımız için daewo nun distürbütörünü uydurmuştu usta,ondan sonra araç daha sanayiden çıkmadan üst kapağı yakmıştı,onu da değiştik,1 ayı doldurmadan tekrar üst kapağı yaktı (usta orjinal üst kapak taktım demişti),tekrar üst kapağı yaptık..
Son üst kapak değişmininden sonra aracımın motorundan sesler gelmeye başladı,adıyamanda bir kaç usta sesi dinledi,çoğunluğun ortak fikri piston vurması , ( üst kapağı yaptığım yerdeki bi kalfa;abi bu piston sesi değil,disbürütörden geliyor bence demişti ama çoğunluğun fikrini dinledim mecburen ),şimdi motordaki seste baya bi artış var.
Komple motor bakımı yapmam gerekiyor,zira her an motor kitleyebilir deniyor.
Ustanın birinin sadece motorun sesini dinleyerek bana verdiği liste bu :
PİSTON (JJB) ==> HURAL
SEKAMN (NPR) ==> HURAL
ANA VE KOL YATAK (ŞAHİN)
KENAR YATAK (ŞAHİN )
TRİGER SETİ (DAYTO )
TK SUBAP (SUPSAN)
SUBAP GAYDI (SUPSAN) ==> GAYSAN
SUBAP LASTİĞİ (SKF)
ÖN-ARKA KRANK KEÇE (SKF)
TAKIM CONTA ==> ELRİNG
Markaları da yazdı,ilk yazdığım markalar taiwan,başka bulamadım dedi..
Yanlarına yazdığım diğer markaları bulabilirsen onlar daha sağlam dedi bana..
Listedeki malzemelere ortalama 1.500 tl fiyat biçti.
işçilik taşlama vs diğer masraflar da ortalama 1.500 tl tutacak..
Sizden ricam bana yardımcı olabilirmisiniz,parçalar ve markaları konusunda ne tavsiye edersiniz ?
Adıyamanda olduğum için elimden gelen bir şey de yok,gaziantep de servisi var ama daha önce başka nedenlerden dolayı gitmiştim,sadece adı servis,ne bi iş geliyor ellerinden ne de ustalıkları var..