Dağcılıkta Çadır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wawe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,399

wawe

Yeni Üye
merhaba, 3.900 metre / yaklaşık -20 25 arası değişen sıcaklıkta kullanabileceğim tek kişilik bir çadır arıyorum.
kaç mevsim olduğunu bulamadım ama Quechua 2 seconds iyi midir, kullananlar ya da fikir vermek isteyenlerin cevaplarını bekliyorum.
http://www.decathlon.com.tr/2-Seconds-1-Kisilik-Kolay-Kurulan-Cadir,PR-4914.html
selam.

Etiketler
Ynt: Dağcılıkta Çadır

-20 derecede intihar etmek için gayet güzel bir seçim olmuş.

Bu çadır dağcılık için uygun değil, zaten ağır olan çantanın yanında tasiması zor ve 2 mevsim bir çadırdır.
Yağmurda hadi idare etti diyelim -ki riskine bile girilmez- karda yetersizdir.

anladım.
peki önerebileceğiniz bir çadır var mı? alttan masaj yapmasına gerek yok, yalnızca yalıtımı iyi olsun yeterli :smiley:

yağmurda yeterli olduğu denenmiş ve onaylanmıştır fakat -20 bırakın 10 lu değerlerde bile çok üşürsünüz

- 20 , -25 lerde kullanılabilecek çadır oldukça profesyonel olmalı...... The North Face'in çift kat 4 mevsim (bazı kaynaklarda 5 mevsim olarak da yer alır) çadırları olabilir......Husky'nin Flame modeli daha ekonomik bir seçim olacaktır. İki kat olmasını önermemim sebebi katlar arasındaki yaklaşık 5-10 cm lik hava boşluğunun çadır içini yalıtması ve dış ısı ile çadır içi ısı arasında ortalama 10 derece farkettirmesidir. Bu 10 derece ortalama bir değerdir.....Havalandırmaların açık-kapalı olmasına, kar eteklerinin olup olmamasına veya kar eteklerinin açık vaziyette olup olmamasına, çadırda kalan kişi sayısına, havanın güneşli olup da çadırın güneş alıp almamasına, en önemlisi rüzgara, daha da önemlisi kullanılan matın ve tulumun alttan gelene soğuğu kesip kesmediğine göre çadır içi ısı ve çadırda kalan kişinin bunu ne ölçüde hissettiği farklı sonuçlar verecektir. Aman dikkat........Bahsettiğiniz çadırla bu işler olmaz......Ancak yazın deniz kenarına ve yine yazın 2000 mt. leri geçmeyen yaylalara kurabilirsiniz........

anlıyorum, yeni yeni öğreniyorum, saçma sorulara sabırla cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkürler hepinize :D
şuan aklımda iki çadır var; Karrimor X Lite X1 ve Husky Bret.
hangisini tavsiye edersiniz?
http://www.atlaskamp.com/karrimor-x-lite-x1-cadir-2227/
http://www.atlaskamp.com/husky-bret-cadir-ultralight-4-mevsimlik/

http://www.dagevi.com/the-north-face-ve-25-cadir

Bundan al rahat edersin... ;D Bu linkteki sitede yok fiatıda bu değil,,,,Bir yukarıdaki '' tommycan'' hocada var,,Her yüksek irtifaya,her mevsimde kuruyor,Banamısın demiyor,

3900 m ve -20 ye birde sağlam bir fırtına çıkarsa ne husky ne karimor dayanır ,, Bunun yanında birde baba uyku tulumuda alman gerekli,,,,,, ;D

Bir çok kış faaliyetinde bizzat denendi ve test edildi.Seçenekler arasına kesinlikle alınmalı.

http://www.atlaskamp.com/marmot-cadir-thor-2p-fener-hediyeli/

Teşekkürler ilginiz ve cevaplarınız için.

VE 25 çok cazip olsa da benim için çok fazla. tek kişiyim. çok daha küçük, kolay taşınabilir, kolay kurulan hatta bagajsız bir çadır benim için daha iyi olacaktır. ayrıca alacağım çadırı yüksek irtifa ve kış şartları dışında da kullanmak istiyorum. çok şey istiyorum :D
Marmot da gayet güzel görünüyor, 4 kiloya yakın olmasının dışında biraz daha istediklerime yakın bir çadır.
Ferrino Monster Lite 2 iyi birisi midir? :D

uyku tulumu olarak Husky Enjoy düşünüyorum bu arada, pek baba değil ama idare eder sanırım :D

wawe' Alıntı:
uyku tulumu olarak Husky Enjoy düşünüyorum bu arada, pek baba değil ama idare eder sanırım :D

Kullanacağım dediğin irtifa ve -20 -25 ısı değerleri için sana Baba ;D malzemeler öneriyoruz,Mazur gör,,,,,,,,Enjoy extreme -26 gözüksede konfor ısı değeri -10 dur ,,,,,kısaca bu tulumla -20 -25 de donarsın ;D,,,,, konfor değeri kısaca rahat edeceğin ısı -10,,,,,ölmesen bile hayatta kalabileceğin ısı -26 demektir, benden bu kadar....

O zaman Anapurna daha baba olur. Çok fark yok zaten fiyat olarak da.
Peki mat olarak illa şişme mat mı kullanmam gerekir?

Edit: Konu te nerelere geldi, başlıktan çıktı ama aradan çıkarayım tecrübelileri bulmuşken diyorum :D

wawe' Alıntı:
O zaman Anapurna daha baba olur. Çok fark yok zaten fiyat olarak da.
Peki mat olarak illa şişme mat mı kullanmam gerekir?

Edit: Konu te nerelere geldi, başlıktan çıktı ama aradan çıkarayım tecrübelileri bulmuşken diyorum :D

Açılan konu; doğru konumda ilerliyor,Belirtiğin 3900 ve -25 ler gerçek extrem değerleridir.ve extrem malzemeler almak gerekir .Ne yazıkki bunlarda fiatlı Malzemelerdir.

Çadırı bu değerlere uygun almak yetmiyor,,,Tulum işin içine giriyor,Tulum derken ,,Bot,Mont,winstopper polar,Pantolon,Eldiven.....Gidiyorda gidiyor,,,,,Sonuna geldim derken birde bunları taşıyacağın Çok iyi (BABA ;D ) Çantaya gerek oluyor....Onuda aldın tam tamam diyorsun,BUZ varsa Kask, krampon lazım olur,Krampon alınca Yürüyüş kazması,kazma alınca tırmanış anında emniyet için emniyet kemeri,karabin,,,,hepsini alıyorsun tamam malzemeleri düzdüm deyip rahatlıyorsun ,,,Birinin aklına gelip son saniye golü gibi ya diz boyu karda vardır nasıl yürüyeceksin HEDİK alman şart diyor,,,,,Malkara keşan,,,Hoppala Paşam (Hafiften trakyalılık varda )HAA ben bu soğukta şişme mat kullanmam,Kaz tüyü tulum hafiflik ve küçük hacim olarak tercihim olur,
YA merak ettim 3900 metrede kamp -20 ler nereye gidiyorsun ????,Hangi bölge ? hangi dağ ? hangi ay ?

sormayın. doğaya, medeniyetten uzağa gitmek için "para" harcıyorsun, pek mantıklı değil ama intihar etmiş olmamak adına vereceğiz artık öğrenci halimizle :D
şişme mat dışında tek bildiğim mat askeri mat. yeterli olur mu askeri mat?
Kaçkar ilk durak. ekipmanı hazırladığım zaman da gitmeyi düşünüyorum. ekipman extrem seviyelerde hazır olduktan sonra her türlü yere/ her mevsim gidilir (diye düşünüyorum)
alt üst polarım var içlik olarak. aynı zamanda hem windstopper hem breathable hem de waterproof olabildiğini iddia eden bir montum var. poların üzerine giyebileceğim yağmurluk bir eşofmanım var.
çanta ve ayakkabı için ayrı konular açmam gerekecek sanırım :D çünkü nasıl bir şey almam gerektiğini kestiremiyorum.

wawe ;D ;D kardeşim,Bir daha bir şey paylaşmam diye şikayet ettiğim gezenbilire açtığın konu biraz soluk getirdi,,Eskiden olsa sana kızarak açılmış konuları fotoğrafları ile incele,yapılan faaliyetleri,,mevsimine göre bak millet ne yapmış,nasıl yapmış gör,Gideceğin bölge ile birebir örtüşen bölgeleri manzarayı ,şartları incele diyerek FIRÇA atardım,Ama atamam,Çünkü 4-5 senedir takip ettiğim yazdığım tecrübe kazandığım gezenbilir teknik aksaklık yüzünden bayadr konulardaki fotolar açılmaz halde,,,,,,Ne kadar tanıdığımız nazımızın geçtiği moderatör varsa dürtüp uyandırıp site sorumlusunu bu teknik aksaklığın giderilmesi için ayağa kaldıramadık,Yokuş aşağı gitmekte,,,,,millet fotolara bakacak,yazıları inceleyecekki bir şeyler kapsın,Açılmayan foto ile neyi görecen.

Sizin gibi yeni arkadaşların doğada birşeyler yapması gerçekten çok hoş,Sn zamanların vurdum duymaz insanları doğayı rant alanına çevirerek yok etmekteler son son gezen gören görecek sonra bakir alan kalmayacak.

Sana tavsiyem direk 3900 -25 gibi ciddi hedefler yerine bütçene düzdüğün malzemem beni nereye,Hangi mevsimde götürür planını doğru olarak yapmaktır,Yukarıda yazdığım malzemeler nereden baksan 5-6 bin tl civarında tutar.EEE sende varmı dersen nerede .Bizde malzememizin yettiği yere RİSK lere girmeden devam ediyoruz.Sende bölgende ufak ufak faaliyetlerde hem KENDİNİ hemde MALZEMELERİ ni denersin.

5 senedir blge yaylalarını gezmekle çıktığım yola neredeyse geçen ay AĞRI dağı ZİRVE sini başarabilme konumuna geldim.
AŞAĞIDA link İNİ vereyimde fotolar kaybolmadan bakıver.FİKİR açısından.KAL SAĞLICAKLA.........

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=98198.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri