Ynt: Dağcılık Federasyonu Ve Üniversite Kulüpleri Kaosu...
Herkese merhabalar yazılanları okuyunca bu camianın daha iyi şeyler hakettiğine inanan, dağcılık kulübü üyesi ve federasyonda eğitimlere katılmış ve yarım bırakmış biri olarak fikrimi paylaşmak istedim.
Federasyonun eğitimlere katılanlardan 50tl istemesi ile hem 200 sporcu katılıyor eğitim kalitesi düşüyor serzenişi çözülecek hemde bu işi dağcılığa gönül verenlerin bu sevda için bir bedel ödemeye hazır olanların gelmesi sağlanacaktır diye düşüüyorum.50 tl bu konuda bir psikolojik sınır olabilir.
Federasyonumuzun içersinde Üniversite kulüplerinin verdiği eğitimlerin onay görmemesini ben oldukça mantıklı karşılıyorum bende üniversitedeyken bu eğitimlere bir süre katılmış konuya yabancı kalmamıştım verilen eğitimler TDF eğitimlerinden daha kaliteli OLABİLİR, hocalar konularına daha vakıf OLABİLİR ancak şunu ifade etmek isterimki asıl amacı diploma almaya gelmiş insanların yaşamlarının zorunlu olarak onları bağladığı okullarında yandan bu eğitimleri alarak Tüm Türkiyede kabül görmeleri bana doğru gelmemektedir. Zira her üniversitenin farklı bir bakış açısı her dağcılık kulübününde yönetiminde kendince kuralalrı bulunmakta tüzükleri kendi yönetimlerince yazılmaktadır.
Bu işin bir standarta kavuşturulması eldekilerin görülerek ileriye taşınması adına tek kurum Federasyon olduğu kabül edilmeli ondan sonra federasyonda bireysel gelişime uygun sporcuların seçimine, eğitimlerin kalitesine hocların sosyal imkanlarının arttırılıp karşılığının beklenmesi adına adımlar atılmalıdır diye düşünmekteyim.
Kısaca ne federasyonumuza sırt dönerek nede bu konuda yılalrını vemiş ve dünyaya kendini ispatlamış insanlarımızı görmemezlikten gelerek biryerlere varamayacağımızı düşünüyorum...
Şahsi kanattalrımda kimseyi zan altında bırakma niyetim yoktur sürçü lisasn eylediysek aff ola gönlü sevgi ve saygıdan geçen herkese selam olsun..Sezer ÖZDEMİR / Nego Dağcılık ARTVİN...