Merhaba, öncelikle gönlündeki aracı almanı diliyorum.
Bir iki tane sorum olacak yanıtlarsan sevinirim.
Antalyada nerede yaşıyorsun? 2019 Haziran ayından sonra Alanyaya yerleşme planım var, özellikle hafta sonları ben de doğa gezilerine çıkmayı çok sevdiğim için ve de küçkü bir şehir olduğu için Alanyayı tercih ettim, bununla alakalı senden bir yorum rica ediyorum. İlçe olarak beni tatmin edeceğine eminim, gidip görmüş gezmişliğim var, ikamet eden arkadaşlarım da var, yorumlar da gezip gördüklerim de olumlu. Senden ricam bana doğasını yorumlaman, bir iki kişi gidebileceğimiz, bakir kalmış, gizli kalmış; herkesin ha diyince gitmeyeceği yerler benim ilgi alanım.
Gelelim senin araç konuna,
Suzuki için hep 1.6 yı tavsiye ederler, sebebi de özellikle 2.0 ın motor parçalarının çabuk bulunmuyor oluşu ve de rakamlardaki yükseklik. Bunu kim söylüyor? 1.6 dan 2.0 Grand Vitaraya geçen arkadaşım. Konfor olarak zaten Suzuki kişiye bir şey vermez, gider gelir durursun hepsi o.
Forestere gelince. Özellikle arka süspansiyon olayına dikkat et derim. Bu araçların tamamında self leveling denen, basınçla çalışan ve ne kadar yük atarsanız atın aracın arkasının düşmesine izin vermeyen bir amortisör kullanılıyor.
Normal bir amortisör ne kadardır? 150-250 arası. Bu araçların amortisörlerin bir tanesinin fiyatı 1000 TL ve üzeri. Bu nedenle piyasada arkası çökmüş, çökmediyse amortisörü tamir görmüş, helezon takılmış ve bu nedenle sertleşmiş, get ile yükseltilmiş vb şekilde müdahale edilmiş çok Forester var ama orjinal amortisörü takılmış Forester sanırım çok çok azdır. Bunu ben de sonradan öğrendim, link burada, dileyen okuyabilir.
Subaru Forester Arka Amortisör Tamir / Değişim
Sorento 2.5 motor, MTV den ötürü sıkıntı olabilir, yıllık işletme maliyetleri yüksek ama bütçe meselesi. Onun dışında iyi bir Kore aracıdır ve bol yedek parça, konfor ve güç sunar kullanıcısına, bence işini görür.
Ssangyong konusunda ise arkadaşım nefret ediyor demişsin. Konuyu biraz daha açarsan bu marka hakkında da bildiğim kadarı ile yorum yapabilirim.