DACIA Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kursad80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,260

kursad80

Ana Kamp
Yer
osmaniye
herkese selam.
dacıa duster ı forumlarda araştırdım yeni bir model olduğu için genelde tahmin ve zan içerikliydi.
1 yıldan fazla bir süre oldu.bilgi sahibi arkadaşların paylaşmasını dilerim....

ben 15.000 tl lik bir otomobil kullanıyorum(98 corolla).uzun zamandır da 15.000 civarı suzuki jimny bakıyorum.
jimny tek otomobil olmaz.öte yandan 2 otonun ayrı ayrı masrafları....derken dacıa duster ilgimi çekti.

offroad tecrübem yok ama meraklıyım.yarın birgün offroad kulüplerine takılırsam aracın altını yükselteyim falan filan dersem ;
duster beni üzer mi?arazi kabiliyeti nasıldır?

özetle gönlüm jımny den yana fakat iki arabayla uğraşacak durumum yok.
herkese teşekkür...

Etiketler
Ynt: DACIA Duster

özetle gönlüm jımny den yana fakat iki arabayla uğraşacak durumum yok.

Bu durumda aslında offroadla işiniz yok. SUV tipi araçlarla dağ bayır gezebilir şehir içinde de kullanabilirsiniz, ama Jimny tek araç olarak pek iyi değil. Sabit akslı olduğundan mıdır fazla küçük olduğundan mıdır nedir yol tutuşu pek iyi değil.

Duster hakkında forumda yüz sayfadan fazla yazılar yazıldı :smiley: Az çok bir fikir sahibi olmuşsunuzdur.
Fakat elinizdeki 15.000 TL lik bütçe bu araç için bile çok uzak. Off-Road düşünceniz varsa 4x4 modeline bakmalısınız,4x2 modeli sizi "kulüplerle katılacağınız etkinliklerde" yarı yolda bırakacaktır.
Bu aracı almadan önce aracı hangi amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz, şöyle ki 45.000-48.000 TL vereceğiniz bir araçta içeride sizi "basit, vasat, kullanışsız" diye nitelendirebileceğimiz bir ön konsol ve plastik aksam bulunacak. (Özellikle de camları açma düğmeleri.)
Bizim bu aracı almamızdaki neden avcılık hobbymizi gerçekleştirirken karşılaştığımız zorlu şartların üstesinden; yol tutuştan, aile arabası kavramından,yakıt, yedek parça yani ekonomiden ve garantiden taviz vermeden gelebilmekti. 2. Araç çok masraflı olacaktı, bu nedenle tercihimizi 4x4 dizel bir Duster'dan yana kullandık.
İsteklerinizi, araçtan beklentilerinizi net bir biçimde yazarsanız, size çok daha fazla yardımcı olabiliriz.
*Özetle,bir Duster kullanıcısı olarak eğer araziyle,çamurla, piknikle işim %20-30.. Geri kalan %70-80 lik kısım asfalt kullanımı derseniz Duster size çok iyi bir alternatif.
**4x2 nin süspansiyonu farklı olduğu için arkadaki yolcuları yoruyor, üstüne bir de vasat kalitede iç mekan olunca, fiyat/performans olarak "objektif olmam gerekirse" başarısız.

sayın mertakbaş ilginize teşekkür ederim.
15000 eldeki param, 15000 de arabam.
SORUM şuydu arabamı satmadan bir jımny mi alayım,
satıp üzerinede koyup 4x4 duster mı ?

evet forumda çok sayfa var.
durumuma göre önereceğiniz konu başlığını yazarsanız sevinirim.

SORUM şuydu arabamı satmadan bir jımny mi alayım,
satıp üzerinede koyup 4x4 duster mı ?

Amaç offroad ise ve jimny alıp üzerine modifikasyonlar için harcanacak daha para kalacaksa jimny alın.
Yok amaç sadece gezmekse ve dizel araç istiyorsanız üzerine para koyup duster alın.

Ekonomik olsun diyorsanız ve amaç sadece gezmekse mevcut aracı satıp aynı model aralığında bir rav4 alın, lpg taktırın.

Okuduğum kadarıyla 98 model bir aracınız var ve suzuki'yi de 2. araç olarak aldığınız takdirde Duster sahibi olanlara oranla fazladan vergi ödeyeceksiniz, fazladan yakıt sarfiyatınız olacak, ustalara ve servislere uğrama sıklığınız artacak ve bunların yanında da uzun yolda konforlu bir biçimde iki araçla da seyahat edemeyebilirsiniz. 98 Corolla'nın klimalı olduğunu düşünüyorum,umarım öyledir, eğer değilse de evet haklısınız onun değiştirilme zamanı gelmiş.
Benim fikrim aracınızı satıp,paranızı ekleyip bir de krediyle bir Duster almanız daha doğru olur.(Şayet bugün alacağınız bir 4x4 dci deri direksiyonlu ve ESP li bir Duster 47.000 TL)
Daha önce de bahsettiğim gibi, kullanım şartlarınızı bilemem fakat varsın konfor olmasın, aslan besleyen yemini düşünmez; veririm vergisini, koyarım suyunu yakıtını diyorsanız ve her hafta sonu kıra,bayıra,çamura koşup off-road yapmak istiyorsanız evet, alın bir suzuki; gönlünüzce modifiye edin. :D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54309.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR